042.jpg - 21.25 kBرئیس مرکز تحقیقات فارماکولوژی گیاهان دارویی مشهد، با اشاره به تولید دو داروی گیاهی موثر در درمان بیماری های" سلیاک "  و " عفونت‌های زنانگی " گفت: داروی آنزیمی هضم گلوتن جهت درمان بیماری سلیاک و داروی گیاهی فیتوواژکس برای علاج عفونت های زنانگی به کار گرفته می شود.

دکتر حسن رخشنده در گفتگو با وبدا، با بیان اینکه تا کنون محصولات مختلفی از سوی مرکز تحقیقات فارماکولوژی گیاهان دارویی مشهد به بازار داروی ایران وارد شده افزود: یکی از محصولات اخیر این مرکز، شیاف فیتو واژکس است که از عصاره سیاه دانه تهیه شده و برای عفونت‌های زنانگی استفاده میشود. این محصول حدود ۸ سال است که در بازار ایران وجود دارد، به عنوان یک داروی رسمی مصرف می‌شود و فروش بسیار بالایی نیز دارد، مجوز آن هم به نام دانشگاه گرفته شده و درصدی از فروش آن به حساب دانشگاه واریز می‌شود.

استادیار گروه فارماکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، به ساخت داروی گیاهی دیگری، برای درمان دل درد و کولیت بویژه در نوزادان و خردسالان نیز اشاره کرد و گفت: کودکان در طول سالهای خردسالی عموماً دچار کولیت و دل درد می‌شوند و و چون این دل درد اغلب با تهوع همراه است در دارو خوردن مقاومت می‌کنند. این مشکل برای فرزند خود من هم پیش آمد و با توجه به اینکه روز تعطیل بود و امکان مراجعه به پزشک وجود نداشت، به فکرم رسید که با یک درمان خانگی درد او را کاهش دهم و چون در کتاب‌های قدیمی خوانده بودم که روغن برخی ترکیبات گیاهی اگر دور ناف مالیده شود، دل درد رفع می‌شود، زیره سیاهی که در منزل داشتیم را دم کردیم و یک پارچه بسیار نازک را از اسانس زیره سیاه آغشته کردیم و روی اطراف ناف گذاشتیم، کمتر از یک ربع بعد دل درد بچه خوب شد و به خواب رفت و وقتی بیدار شد گفت گرسنه ام. من که این اثر را دیده بودم تصمیم گرفتم آن را به فرآورده تبدیل کنم و کارهای تحقیقاتی آن و گرفتن مجوز را دنبال کردم که خوشبختانه انجام شد و به عنوان یکی از محصولات موثر در دل درد بچه‌ها به صورت موضعی در آینده نزدیک وارد بازار خواهد شد؛ هنوز نام تجاری برای این محصول انتخاب نشده است.

وی در خصوص تولید یک محصول آنزیمی مفید در هضم گلوتن برای بیماران " سلیاک " نیز گفت: سلیاک بیماری است که به دلیل نبود آنزیم مورد نیاز برای هضم گلوتن موجود در گندم یا جو و سایر گیاهان در بدن برخی از افراد، بدن آنها شروع می‌کند به تولید آنتی بادی‌هایی که سبب علائمی مثل دل درد، خونریزی دستگاه گوارش، خونریزی بینی یا حساسیت‌های پوستی و از همه مهمتر صاف شدن پرزهای روده کوچک می شود و با صاف شدن این پرز‌ها عملاً جذب مواد غذایی و املاح و ویتامین‌ها مختل می‌شود و این بیمار دیگر رشد نمی‌کند و به هیچ وجه نباید ترکیبات و موادی که از ترکیب جو گندم و مواد مشابه است استفاده کند. با توجه به اینکه آرد خاصیت کش‌آوری و غلیظ کنندگی دارد، در اکثر مواد غذایی تولیدکنندگان آرد می‌زنند؛ حتی در ماست، شکلات و.... و این مریض هیچ یک از این‌ها را نمی‌تواند مصرف کند و همواره باید غذای مخصوصی را مصرف کند که ذره از این ترکیبات در آن نباشد؛ حتی سفره‌ای و یا ظرفی که استفاده می‌کند نباید پیش از آن نان یا پفک یا موادی که از آرد درست شده باشد در آن گذاشته شده باشد و لذا برای این افراد فقط پرهیز توصیه می‌شود و از آنجا که غذاهای فاقد گلوتن خیلی گران است و دسترسی به آن آسان نیست؛ این افراد با مشکلات زیادی روبرو خواهند بود. ما برای این مشکل بسیار فکر و بررسی کردیم که آیا آنزیمی را می‌توانیم تولید کنیم که جایگزین آنزیم هضم کننده گلوتن باشد؟ بر همین اساس ابتدا ما آمدیم، در محیط بیرون آنزیم را استخراج کردیم و روی گلوتن ریختیم و مشاهده کردیم که آن را تجزیه کرد و بعد آن را روی حیوانات انجام دادیم که البته موفق نبود ولی تا حدودی راهنما بود. در ادامه رفتیم با همکاران داخلی و گوارش صحبت کردیم که بتوانیم روی مریض‌ها کار کنیم، خوشبختانه یکی از اساتید با ما همکاری کرد و شروع کردیم به کار کردن روی چند نفر از بیماران که نتایج بسیار خوبی داشت و بسیار موثر و درمان کننده بود؛ فرایند مصرف این دارو هم به این شکل است که بیمار نیم ساعت قبل از خوردن هر ماده حاوی گلوتن این دارو را مصرف می کند و پس از آن می‌تواند تا ۵ یا ۶ ساعت بعد از مصرف دارو هرنوع ماده گلوتن دار را استفاده کند. اکنون بیماران از این دارو بسیار راضی هستند و خوشبختانه علائم بالینی و آزمایشگاهی ندارند

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image