مدیر مرکز پایش سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیش از 100 طرح تحقیقاتی در مرکز پایش سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شده است، مرکزی که به عنوان الگویی مؤفق در بحث پیشگیری، تشخیص زودهنگام بیماریها و بهبود سیستمهای پایش سلامت همزمان با انجام کارهای پژوهشی فاخر معرفی شده است.
دکتر سعید اسلامی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: ایجاد بستر لازم جهت برنامهریزی و اجرای سیاستهای پیشگیرانه در راستای حفظ، بهبود و ارتقای وضعیت سلامت افراد جامعه به عنوان یکی از مهمترین اولویتهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد و کلیه دستگاههای بهداشتی و درمانی، آموزشی و پژوهشی بوده و هست .
وی تصریح کرد: مرکز پایش سلامت کارکنان، واقع در شهرستان مشهد، یکی از طرحهای مؤفق دانشگاه علوم پزشکی مشهد است که با هدف پایش سلامت کارکنان و پیشگیری از بیماریها همزمان با انجام پژوهش در سال 1396 راهاندازی شده است.
مدیر مرکز پایش سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه این مرکز توانسته است ضمن ارائه خدمات با رویکرد پیشگیرانه، با بهرهگیری از مطالعات همگروهی (کوهورت)، ابعاد مختلف بیماریها را بررسی کرده و راهکارهای نوینی برای ارتقاء کیفیت زندگی ارائه دهد، خاطرنشان کرد: از جمله خدمات مرکز پایش سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد میتوان به بررسي فاکتورهاي خون و ادرار، تست گاياک، بررسي آنتروپومتريک، بينائي سنجي، شنوائي سنجي، ارتوپدي، ولوسيمتري، بررسي سن عروقي، اسپيرومتري، سونوگرافي تيروئيد، سونوگرافي شکم و لگن و وضعيت تغذيهاي و روانشناسي اشاره کرد.
دکتر اسلامی با اشاره به اینکه دستاوردهای مرکز پایش سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد بسیار چشمگیر و تأثیرگذار بوده است، بیان کرد: به عنوان نمونهای کوچک از این دستاوردهای بزرگ میتوان به شناسایی و ارجاع بیش از 70 مورد بدخیمی تیروئید اشاره کرد که برای بيش از 20 نفر از بیماران جراحی انجام شده است؛ همچنین تشخیص 13 مورد تومور و اختلالات کبدی و انجام غربالگری سرطان روده بزرگ با استفاده از تست گایاک از دیگر نتایج کار با نگاه پیشگیرانه بوده است.
وی تأکید کرد: در حوزه سلامت چشم، بیش از 30 مورد اختلالات چشمی همچون فشار بالای چشم و گلوکوم شناسایی شده است و علاوه بر انجام ارزیابیهای تنسنجی و ولوسیمتری، اطلاعات ارزشمندی درباره شاخص توده بدنی، سفتی عروق و پیشبینی سن عروقی ارائه کردهاند که در بهبود سلامت افراد مؤثر بوده است.
مدیر مرکز پایش سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: همچنین این مرکز با ارائه خدمات به کارکنان سایر ارگانها، از جمله استانداری، دانشگاه فردوسی، تأمین اجتماعی، فرودگاه شهید هاشمینژاد، معدن سنگ آهن خواف و نهادهای دیگر، نقش مهمی در ارتقاء سلامت جامعه ایفا کرده است.
دکتر اسلامی گفت: این خدمات شامل معاینات عمومی، آزمایشها و تصویربرداریهای تخصصی بوده و بازتاب مثبتی از سوی مدیران و ذینفعان داشته است.
وی افزود: مرکز پایش سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با انجام بیش از 100 طرح تحقیقاتی و حمایت از پروژههای پژوهشی دانشجویان و اعضای هیئت علمی، به عنوان الگویی مؤفق در بحث پیشگیری، تشخیص زودهنگام بیماریها و بهبود سیستمهای پایش سلامت همزمان با انجام کارهای پژوهشی فاخر معرفی شده است.
مدیر مرکز پایش سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تأکید کرد: وجود امکانات، تجهیزات و شرایط لازم در مرکز مطالعات همگروهی دانشگاه موجب شد تا معاونت پژوهش و فناوری تصمیم به راهاندازی یک مرکز چکاپ پزشکی گرفته تا عموم مردم بتوانند در یک مرکز مجهز علمی و پژوهشی، انواع تستهای پزشکی را انجام و نسبت به وضعیت سلامتی خود آگاهی لازم را کسب نمایند.