عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت : تبحر و تخصص پزشکان متخصص بیهوشی نقش موثری در موفقیت اعمال جراحی کم تهاجی کودکان و نوزادان ایفاء می کند .


 دکتر محمد غروی در نشست خبری انجام عمل جراحی منحصر به فرد آترزی مری در یک کودک سه روزه اظهار داشت :  در عمل‌های جراحی کم تهاجمی نوزادان(به سبب نبود برش‌های بزرگ مانند عمل‌هایی که در گذشته انجام می‌شده است) مشکلات بی‌هوشی برای متخصص بی‌هوشی بیشتر از سایر عمل‌های جراحی است.
متخصص بی‌هوشی نوزادان و اطفال بیمارستان اطفال دکتر شیخ مشهد افزود: در چنین عمل‌های جراحی حفظ ارگان‌های حیاتی از جمله قلب و عروق، راه هوایی سیستم تنفسی، اعصاب مرکزی مغز، کلیه، غده فوق کلیه و غیره به دلیل کوچک بودن اندام‌ها، بسیار پیچیده تر و مشکل تر از عمل های جراحی تهاجی است که در این زمینه تبحر و تخصص پزشکان متخصص بیهوشی نقش موثری در موفقیت عمل دارد .

وی با اشاره به اینکه در بیمار نوزاد به سبب نبود شکل اصلی و تکامل اندام‌ها فرایند بی‌هوشی و انجام آن متفاوت با بزرگسالان انجام می‌گیرد اظهار داشت : حفظ حیات بیمار به دلایل زیادی در رابطه با اطفال و به ویژه در  نوزادان از اهمیت و مشکلات ویژه‌ای برخوردار است که بی‌هوشی در نوزادان را بسیار مشکل‌تر و خطرسازتر از بی‌هوشی در بزرگسالان می‌سازد.

متخصص بی‌هوشی نوزادان و اطفال بیمارستان دکتر شیخ مشهد  با اشاره به اینکه  بر خلاف تصور عامه که وظیفه متخصص بی‌هوشی را بی‌هوش‌کردن و بی‌هوش نگه‌داشتن فرد می‌داندافزود: در  واقع وظیفه اصلی متخصص بی‌هوشی زنده نگه‌داشتن فرد و حفظ تمام ارگان‌ها و اعضای بدن فرد در حین بی‌هوشی مشابه عملکرد آن‌ها در شرایط هوشیاری فرد ضمن غیرحساس کردن فرد نسبت به تحریکات اطراف به گونه‌ای که فرد چه به صورت ارادی و چه پاسخ‌های غیرارادی محرکات را احساس نکند، است.

دکتر غروی گفت: گرفتن نتایج خوب و مثبت از چنین اعمال جراحی پیچیده و مشکلی مستلزم مراقبت بیشتر و تهیه تجهیزات و تکنولوژی بیشتری است که بر همین اساس مسئولان باید رسیدگی بیشتری به تجهیزات اتاق عمل با توجه به گستردگی عمل‌های جراحی داشته‌ باشند.

گفتنی است : متخصصان دانشگاه علوم پزشکی مشهد نخستین بار در کشور موفق به  انجام عمل جراحی آترزی مری به روش توراسکوپی در بیمارستان آموزشی و پژوهشی دکتر شیخشدند.

این عمل که به سرپرستی دکتر مهران هیراد فر بر روی نوزاد سه روزه مبتلا به نقص مادر زادي عمده در مجراي گوارشي و تنفسي انجام شد بدون بازکردن وسیع قفسه صدری و ازطریق ایجاد چهار سوراخ  چهار و سه میلی متری در قفسه صدری ،دو سر مری مری نوزاد که از هم جدا شده بود، پیوند شد.

ترمیم این نقیصه در حال حاضر به روش تهاجمی و باز کردن قفسه سینه در کشور انجام می شود و گروه جراحی بیمارستان دکتر شیخ با همکاری متخصصان بيهوشي ، اتاق عمل ،بخش جراحي و icu موفق شدند یکی از مشکل ترين مداخلات جراحي كم تهاجمي را با موفقیت انجام دهند.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image