معاون پژوهش و فناوري دانشگاه علوم پزشکي مشهد از دستيابي به برنامه هاي پنجم توسعه در بخش توسعه مراکز تحقيقاتي پيش از زمان تعيين شده خبر داد.
به گزارش وب دا ، دکتر محسن تفقدي در جشنواره هفته پژوهش و فناوري که در تالار ابن سينا دانشگاه برگزار شد با اشاره به اينکه در سالهاي اخير با توجه به سياستهاي کلي برنامه توسعه کشور در بخش تحقيقات مبني بر "گسترش تحقيقات از طريق ايجاد مراکز تحقيقاتي" ايجاد مراکز تحقيقاتي سرعت بيشتري داشته است اظهار داشت:بر اين اساس تعداد مراکز تحقيقاتي از 32 مرکز در سال 89 به 48 مرکز در سال جاري افزايش يافته است .
وي با بيان اينکه در حال حاضر پس از دستيابي به اهداف تعيين شده ، توجه به کيفيت اجراي فعاليتهاي مراکز تحقيقاتي متمرکز شده است خاطر نشان کرد :بر اين اساس در يک سال اخير 12 مرکز تحقيقاتي موفق به کسب موافقت اصولي از وزارت بهداشت شدند و آمار مراکز تحقيقاتي مصوب و قطعي دانشگاه به 34 مرکز رسيد .
معاون پژوهش و فناوري دانشگاه علوم پزشکي مشهد تصريح کرد : در حال حاضر 12 مرکز تحقيقاتي دانشگاه داراي 18 عضو هيئت علمي پژوهشي هستند که اين افراد نقش موثري در توليد علم به ويژه علوم فناورانه دارند.
دکتر تفقدي افزود :در سال جاري 505 مقاله در دانشگاه توليد شده است که از اين تعداد 229 مقاله در پايگاه علمي بين المللي ISI نمايه شده است .
وي در خصوص مجلات علمي دانشگاه نيز اظهار داشت : در حال حاضر 15 مجله به زبان انگليسي و شش مجله به زبان فارسي در دانشگاه علوم پزشکي مشهد به همت اعضاء هيئت علمي منتشر مي شود که از اين تعداد 5 مجله در سال جاري به چاپ رسيده است .
دکتر تفقدي گفت :نمايه شدن مجلات علوم پايه پزشکي و گوش گلو حلق و بيني در پايگاه بين المللي pubmed مرکزي ، نمايه شدن مجلات زبان ، فيزيک پزشکي ، گوش گلو حلق و بيني و علوم پايه پزشکي در پايگاه بين المللي scopus و اخد نمايه هاي متعدد در پايگاههاي علمي بين المللي از جمله موفقيتهاي پژوهشي دانشگاه در بخش مجلات به شمار مي رود .
وي خاطر نشان کرد :همچنين در سال جاري به همت اعضاء هيئت علمي 22 عنوان کتاب تاليف و 16 کتاب ترجمه شده است.
معاون پژوهش و فناوري دانشگاه علوم پزشکي مشهد در خصوص اقدامات انجام شده در يک سال اخير اظهار داشت:تشکيل مديريت توسعه فناوري سلامت با هدف ارتقاء موضوع تجاري سازي کردن دستاوردهاي تحقيق و تاسيس شرکتهاي دانش بنيان ، تشکيل شوراي فناوري ، افزايش سرمايه گذاري صندوق پژوهش و فناوري ، راه اندازي مرکز فناوري سلامت ، تدوين شيوه نامه و موافقت با تاسيس و فعاليت اعضاء هيئت علمي در شرکتهاي دانش بنيان ، حمايت از ثبت اختراعات ، اتمام سازه بيروني اتاق تميز براي توليد داروهاي مبتني بر زيست فناوري و آغاز عمليات اجرايي جهت نصب پانل ها و سيستم هاي تاليفي تخصصي GMP ، کارگاه توليد نيمه صنعتي براي توليد صنعتي و نيمه صنعتي ، طراحي اوليه ساختمان چند منظوره پژوهشي از جمله اقدامات انجام شده در يک سال اخير به شمار مي رود .