معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در وقایع اخیر مهمترین رویکرد دانشگاه، اقناعی و ایجابی و باز کردن فضاهای گفتگو، تریبون آزاد، کرسی های آزاد اندیشی، پرسش و پاسخ و یا مناظره بود.
دکتر محمد رضا صابری در گفتگو با وب دا با اشاره به وقایع اخیر که منجر به ایجاد تجمع های اعتراضی و اغتشاشی در جامعه و به دنبال آن در سطح دانشگاه شد، خاطر نشان کرد: در این مدت، با برگزاری بیش از 20 جلسه تریبون آزاد، کرسی های آزاد اندیشی، پرسش و پاسخ و یا مناظره در دانشکده های این دانشگاه تلاش شد، افرادی که صاحب فکر، اندیشه، نظر و یا اعتراضی هستند در این جلسات حضور یافته و نظرات خود را بیان و پیگیری نمایند.
وی با تاکید بر اینکه دانشگاه محل هم اندیشی است و تلاش مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این مدت بر این بود که از این ظرفیت به شکل مناسبی استفاده نماید تا علاوه بر بهره مندی جامعه دانشگاهی، الگویی برای سایر بخش های اجتماعی باشد تصریح کرد: برگزاری این گونه جلسات در این مدت با استقبال نسبتا مناسبی از سوی اساتید و دانشجویان در دانشکده ها روبرو شد اما برخی از دانشجویان تمایلی به حضور و گفتمان در این فضا را نداشته و بیشتر درخواست برگزاری تجمع داشتند.
معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: برگزاری تجمع در فضاهای غیر گفتمانی و در شور و التهابی که دانشگاه و جامعه در آن قرار دارد، به سرعت به سمت تشنج و اغتشاش پیش می رود که تجربه آن، همان طور که از قبل نیز وجود داشت این بار هم به همین شکل در سطح شهر و دانشگاه ملاحظه شد.
وی تاکید کرد: در این مدت، تلاش مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای حضور دانشجویان در فضاهای گفتگو محور بود، ولی برخی از تجمعات غیر قانونی و بدون مجوز به صورت تجمیعی با دانشگاه فردوسی و یا در برخی از موارد به صورت مجزا در فضای دانشگاه و پردیس آن شکل گرفت.
دکتر صابری با تاکید بر اینکه در این مدت مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد تلاش کردند، با مماشات، توصیه و تذکر به دانشجویان فضا را مدیریت نمایند، بیان داشت: برخی از افراد تحت تاثیر فضای جنگ ترکیبی دشمن در فضای رسانه مجدداً دست به تجمعات و اقدامات خلاف قانون زدند.
وی با اشاره به اینکه هر چند که عده معدودی و تنها یک تا دو درصد از جمعیت دانشجویان اقدام به این تجمعات کردند افزود: در این میان برخی اقدام به اختلاط در سلف های دانشجویی نمودند که خلاف قواعد جاری دانشگاههاست.
دکتر صابری با بیان اینکه برخی از این اعتراضات و بهتر است بگوییم " اغتشاشات" در فضای خارج از سلف به شعارهای هنجار شکنانه کشیده شد و محیط دانشگاه را از آرامش لازم برای آموزش، پژوهش و آنچه که رسالت اولیه و اصلی دانشگاه است خارج کرد، اظهار کرد: طبیعی است دانشجویان خاطی با توجه به اینکه از قوانین دانشگاه تجاوز و عبور نموده اند به شورای انضباطی دانشگاه فراخوانده و تفهیم تخلف شدند و طبق آیین نامه در شورای انضباطی حضور و از خود دفاع کردند.
وی با اشاره به اینکه در شورای انضباطی دانشگاه برای دانشجویان خاطی،احکام مختلفی صادر شد که برخی تعلیقی و برخی غیر تعلیقی است تصریح کرد: برخی از این افراد که حضورشان در برنامه های مختلف مسجل و باعث اخلال جدی تری در نظم دانشگاه شده بودند ، بنا بر اختیارات آیین نامه انضباطی دانشگاه به مدت یک ماه از حضور در دانشگاه منع شدند و برخی به دلیل کافی نبودن مستندات تبرئه شده و یا تذکر دریافت کردند .
معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: در این شورا احکام متنوعی برای دانشجویان خاطی صادر شد که قابل اعتراض و تجدید نظر خواهی است که با در نظر گرفتن شرایط دانشگاه و رفتار دانشجویان مزبور قابل بررسی مجدد و تعدیل می باشد.
دکتر صابری خاطر نشان کرد: اکثر و قاطبه دانشجویان و خانواده ایشان به دنبال رسالت اصلی در تحصیل، آموزش و پژوهش و ارتقاء فرهنگ دانشگاه هستند و امیدواریم بتوانند در فضایی آرام و مناسب به فعالیت خود ادامه دهند و اگر نظر و اندیشه ای دارند از فضاهای آماده شده برای ابراز آن استفاده کنند و مطمئن باشند در چنین فضایی نتیجه بهتری خواهند گرفت.