سلسه کارگاه های" آشنایی با آسیب های اعتیاد و مواد مخدر" ویژه دانشجویان نوورود دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار می شود.
مدیر مرکز مشاوره سبک زندگی اسلامی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حاشیه این کارگاه ها در گفتگو با وب دا اظهار کرد: در این نشست ها ضمن معرفی انواع مواد مخدر و تاثیرات آن در ابعاد سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی در سنین مختلف از مشارکت دانشجویان، در اجرای طرح های پژوهشی در خصوص مواد مخدر به صورت فرایندی خاص و ارائه آن در کلاس های آموزشی استفاده می شود.
دکتر حمیده صمدی با بیان اینکه یکی از بزرگترین مشکلات اغلب کشورها در عصر امروز، پدیده سوءمصرف مواد است که بهطور مستقیم و غیرمستقیم، کوتاهمدت و بلندمدت، کیفیت زندگی ساکنان آنها را تحتالشعاع قرار دادهاست خاطر نشان کرد: اعتیاد پاسخ فیزیولوژیک بدن به مصرف مکرر مواد اعتیادآوراست. این وابستگی از طرفی باعث تسکین و آرامش موقت و گاهی تحریک و نشاط گذرا برای فرد میگردد و از طرف دیگر بعد از اتمام این اثرات سبب جستجوی فرد برای یافتن مجدد ماده و وابستگی مداوم به آن میشود. در این حالت فرد هم از لحاظ جسمی و هم از لحاظ روانی به ماده مخدر وابستگی پیدا میکند و مجبور است به تدریج مقدار ماده مصرفی را افزایش دهد.
وی تصریح کرد: مراحل شکلگیری و چرخه اعتیاد را میتوان به چند بخش تقسیم کرد که مرحله اول آشنایی است، در این مرحله فرد از راههای مختلف (مثلاً از طریق دوستان خود) با مواد مخدر و نحوه استعمال آن آشنا میشود.مرحله دوم، شک و تردید است که در این مرحله، فرد به مصرف مجدد ماده ترغیب میشود و ممکن است با میل خود مبارزه کند یا به آن پاسخ مثبت دهد.مرحله سوم اعتیاد واقعی است که در این مرحله فرد دچار اعتیاد میشود و برای رسیدن به حالت سرخوشی، مجبور به مصرف مجدد است.