نخستین اردوی جهادی دانشجویی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال ۱۴۰۳ که با عنوان طرح لبخند ۶ در دبیرستان موحدین محله نجف مشهد (روستای نوده) برگزار شد،
دکتر ناصر سرگلزایی مشاور عالی رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حاشیه بازدید از این اردوی جهادی در گفتگو با وب دا اظهار کرد: در این اردوی جهادی، جهادگران، خدمات رایگان پزشکی، پیراپزشکی، دندانپزشکی، مامایی، زنان، بینایی سنجی، شنوایی سنجی، توانبخشی، کار درمانی، گفتار درمانی و غیره را به ساکنان منطقه ارائه کردند.
وی تصریح کرد: در اردوی جهادی طرح لبخند ۶ شاهد ارائه ۲ خدمت جدید در حوزههای کار درمانی و گفتار درمانی بودیم که در اردوهای قبلی این خدمات نبود و این اقدام موثرکه برای اولین بار در اردوهای جهادی اجرا شده هم در موضوع پیشگیری و هم در بحث تشخیص و درمان بیماری بسیار مفید بوده و حتی میتواند به عنوان یک نمونه موفق در سطح کشور مطرح شود.
مشاور عالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه یکی از مهمترین اهداف در برگزاری اردوهای جهادی بحثهای پیشگیری و تشخیصی زودرس بوده است، خاطرنشان کرد: خوشبختانه این مهم در اردوی جهادی طرح لبخند ۶ و با اجرای برنامههای کار درمانی و گفتار درمانی و ارائه خدمات مورد نیاز به بیماران مرتبط با این حوزهها بهخوبی دیده شد و نه تنها از ایجاد وضعیت بدتر پیشگیری کرد، بلکه در درمان بیماری هم موثر بود و امیدواریم که تمامی خدمات ارائه شده و برنامههای عملیاتی شده در ارتقاء سلامت ساکنان مناطق محروم و همچنین رفع مشکلات و درمان بیماریهای آنان مثمرثمر واقع شود.
دکتر سرگلزایی با تاکید بر اینکه اردوهای جهادی که توسط دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شده در سطح کشور نمونه و پیشتاز است، همچنین باید اشاره کنیم که حضور مشهدیها در ۸۰ تا ۹۰ درصد از اردوهای جهادی برگزار شده مشاهده گشته، چه اردوهایی که بهطور مستقیم توسط دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شده و چه اردوهایی که برگزاریاش توسط دیگر مجموعهها بوده و نمایندگان این دانشگاه حضوری پررنگ و موثر در آن اردوها داشتهاند.
وی افزود: در اردوی جهادی طرح لبخند ۶ حضور همزمان استاد و دانشجو دیده شد که معتقدیم نه تنها اثرپذیریاش از کلاس درس عملی دانشکده بهتر بوده، بلکه حُسنهای زیادی هم دارد که از جمله آنها میتوان به خدمت به مردم در قالب کلاس درس عملی، کسب تجربه دانشجویان، آشنایی آنها با مسائل و موضوعات اجتماعی و کمک به درمان افراد با مشکلات اقتصادی اشاره کرد.
مشاور عالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: حضور در اردوهای جهادی در کنار آشنا شدن با موضوع فقر و مشکلات اجتماعی موجب آن میشود که نگاه فرد حاضر در این اردوها فقط مسائل اقتصادی و درآمدزایی در حرفه و تخصصی که دارد نباشد و قبل از هرچیز دیگری، خدمت به محرومان را در اولویت کاری خود قرار میدهد.
دکتر سرگلزایی با ذکر این نکته که در سال رشد تولید با مشارکت مردم باید نقش موثر مردم در تمامی حوزهها از جمله حوزه سلامت بهخوبی و به بهترین شکل ممکن دیده شود، تاکید کرد: مقام معظم رهبری در نامگذاری شعار سال ۱۴۰۳ به موضوع مشارکت مردم در مسیر پیشرفت و رفع مشکلات جامعه اشاره کردند و معتقدیم که یکی از این موارد در حوزه سلامت بوده و ما در یک نمونه آن میبینیم که افراد تحصیل کرده در این حوزه تخصصی در اردوهای جهادی حاضر میشوند و خدمات تخصصی آن حوزه را بهصورت رایگان به مردم ارائه میدهند و در اینجا شعار از مردم، با مردم و برای مردم به عینه و در عمل دیده میشود.
وی بیان کرد: تجربه نشان داده که هرگاه مردم پای کار در مسیر رفع مشکلات همنوعان خود بودند، آن اقدام از اثرپذیری به مراتب بهتری برخوردار بوده و یک نمونه آن همین اردوهای جهادیای بوده که با مشارکت پرشور اساتید و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شده است.
رضایتمندی بالای مردم از خدمات ارائه شده در قالب اردوی جهادی طرح لبخند ۶
در جریان برگزاری این اردوی جهادی مهدی کاظمی، مدیر امور فرهنگی و فوق برنامه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: باید تجارب، خلاقیتها و فعالیتهای جهادی انجام شده در زمینههای مختلف برای بهره گرفتن سایرین به اشتراک گذاشته شود، چرا که انجام این مهم آثار و برکات بسیاری در سطح جامعه به دنبال خواهد داشت.
وی افزود: با برگزاری اردوی جهادی طرح لبخند ۶ ضمن ارائه خدمات مختلف جهادی در حوزه سلامت در مناطق محروم، زمینه توسعه و ارتقاء هر چه بیشتر سلامت در سطح جامعه به ویژه این مناطق کم برخوردار میشود.
مدیر امور فرهنگی و فوق برنامه دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: ارائه خدمات بهداشتی و درمانی از سوی گروههای جهادی سبب اثربخشی و ماندگاری بیشتر این فعالیتها و عمومیت آن در سطح جامعه میشود و دانشگاه علوم پزشکی مشهد یکی از پیشتازهای کشور در این حوزه بوده است.
کاظمی با بیان اینکه دانشجویان به عنوان نیروهای آیندهساز جامعه نقشی بی بدیل در عرصههای مختلف از جمله حوزه سلامت ایفا میکنند، خاطرنشان کرد: اساتید و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با حضور پرشور در اردوی جهادی طرح لبخند ۶، در ماه مهمانی خدا درد و رنج را از آلام مردم روستای نوده برداشتند و لبخند رضایت را با ارائه خدمت خالطانه به آنان هدیه کردند.
وی با ذکر این نکته که مردم از خدمات ارائه شده در قالب اردوی جهادی طرح لبخند ۶ ابراز رضایت داشتند، تاکید کرد: در این اردوی ۳ روزه که در روستای نوده مشهد و محله نجف این شهر برگزار شد خدمات متعددی در حوزه سلامت ارائه شد که بیشتر آنها در حوزه دنداپزشکی بود و از کودک تا سالمند از این خدمات رایگان نیروهای جهادگر بهرهمند شدند.
اقدامات گروههای جهادی نقش موثری در ارتقاء سلامت جامعه دارد
در ادامه دکتر میثم ظهوریان، نماینده منتخب مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی، بیان کرد: امسال با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری در موضوع شعار سال بحث مردمی سازی در حوزه اقتصاد بهطور ویژه مورد توجه واقع شده و معتقدیم که باید همکاری خود مردم و مجموعههای مردمی همچون بسیج در مسیر خدمت به مردم و رفع مسائل و مشکلات جامعه گام برداریم.
وی تاکید کرد: اردوهای جهادی مصداق عینی مردمی سازی در کشور بوده و نمونه بارز این مشارکتها هم حضور پرشور نیروهای داوطلب مردمی در اردوی جهادیای و با هدف خدمت به مردم مناطق محروم و کم برخوردار بوده که با همکاری دانشجویان و اساتید دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شده است.
منتخب مردم مشهد و کلات در مجلس دوازدهم با اشاره به اینکه در اردوهای جهادی حضور استاد و دانشجو در کنار هم از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده است، بیان کرد: این حضور در کنار خدمت به مردم، فضای کارآموزی استاد و شاگردی خوبی هم ایجاد کرده است و باید دانشجویان به خوبی از این فرصت در جهت کسب تجربیات لازم در آینده کاری خود استفاده نمایند.
دکتر ظهوریان ضمن اشاره به نقش تاثیرگذار اقدامات گروههای جهادی در ارتقاء سلامت جامعه، تصریح کرد: اقدامات جهادی با ارائه خدمات درمانی و ارتقاء سطح سلامت جامعه، نه تنها بسیاری از مشکلات بیماران ساکن در مناطق محروم و کم برخوردار را برطرف کرده، بلکه از بروز بسیاری از بیماریها پیشگیری میکند و بهواقع حضور این نیروهای جهادگر در این اردوهای جهادی تاثیر فراوانی در زندگی مردم داشته است.
وی با بیان اینکه برگزاری اینگونه رویدادهای جهادی از لحاظ معنوی، اجتماعی و غیره بسیار ارزشمند بوده و برکات بسیار زیادی در جامعه دارد، خاطرنشان کرد: با توجه به هزینههای بالا در حوزه بهداشت دهان و دندانپزشکی، بسیاری از افراد نمیتوانند تمام مراحل مراقبت را طی کنند و این اقدام جهادی یک فرصت و کمک بسیار خوب برای مردم در زمینه ارتقاء سلامت جامعه فراهم میکند.
بهرهمندی ۳ هزار نفر از خدمات ارائه شده طرح لبخند ۶ در بیش از ۱۰ حوزه تخصصی
در بخشی دیگر نیز مصطفی زاهدی،مسئول برگزاری اردوی جهادی به صرف لبخند ۶، تصریح کرد: ششمین مرحله از اردوی طرح لبخند در محله نجف مشهد (روستای نوده) با حضور ۴۵۰ استاد، دستیاران و دانشجوی دانشکدههای پزشکی، دندانپزشکی، پیراپزشکی، بهداشت و پرستاری و مامایی برگزار شده و در هر شب ۱۵۰ استاد، رزیدنت و دانشجو در حوزههای پزشکی، دندانپزشکی، پرستاری، بینایی سنجی، شنوایی سنجی، فشار خون، قند خون، چربی خون، زنان و زایمان، مامایی، مشاوره و غیره خدمات مورد نیاز مردم این منطقه از شهر مشهد را ارائه میدهند.
وی تاکید کرد: استقبال مردم بسیار خوب بوده و در هر شب بیش از هزار خدمت ارائه شده که ۲۵۰ مورد آن خدمت دندانپزشکی بوده است.
مسئول برگزاری اردوی جهادی به صرف لبخند ۶ با بیان اینکه در حوزه دندانپزشکی خدمات معاینه، کشیدن، ترمیم، درمان ریشه و جرم گیری ارائه میشود، خاطرنشان کرد: همچنین مواردی هم که نیازمند دریافت خدمات تخصصیتر باشند به دانشکده دندانپزشکی مشهد ارجاع میشوند.
زاهدی افزود: در اردوی جهادی طرح لبخند ۶ به جز خدمات عمومی و تخصصی دندانپزشکی، در حوزههای پزشکی، پیراپزشکی، پرستاری، مامایی، بینایی سنجی، شنوایی سنجی، کار درمانی، گفتار درمانی، دارویی و غیره نیز خدمات مورد نیاز مردم محله نجف ارائه میشود و در مجموع ۳ هزار نفر از این خدمات بهرهمند گشتند.
بهرهمندی ۱۵۰۰ نفر از برنامههای آموزشی اردوی جهادی طرح لبخند ۶ در حوزه فرزندآوری و جوانی جمعیت
همچنین طیبه سادات عابد، مسئول برنامه خواهران اردوی جهادی طرح لبخند ۶ هم گفت: در این اردوی جهادی ۳ روزه خدمات دارویی، مامایی، گفتار درمانی، زنان و دندانپزشکی، فیزیوتراپی، بینایی سنجی، شنوایی سنجی، پزشک عمومی و داخلی و غیره ارائه میشود.
وی افزود: در هر شب بیش از ۷۰۰ خانم از خدمات این اردوی جهادی بهرهمند شدند که اکثر آنها در حوزه زنان و مامایی بودند.
مسئول برنامه خواهران اردوی جهادی طرح لبخند ۶ اضافه کرد: همچنین در موضوع فرزندآوری و جوانی جمعیت هم خدمات آموزشی، مامایی و زنان و زایمان ارائه شد و در هر شب ۵۰۰ نفر از خدمات این حوزه بهرهمند شدند که مجموع آن ۱۵۰۰ نفر میشود.
عابد خاطرنشان کرد: همچنین در این اردوی جهادی در حوزه ناباروری هم پذیرش داشتیم که پس از انجام اقدامات اولیه این افراد را جهت انجام اقدامات تخصصیتر به مرکز درمان ناباروری میلاد ارجاع دادیم.