در راستای ارتقای خدمات حمایتی به دانشجویان خوابگاهی، دو مددکار اجتماعی به مرکز مشاوره سبک زندگی پیوستهاند. این اقدام با هدف ارائه مشاوره و حمایتهای لازم به دانشجویان در راستای بهبود کیفیت زندگی دانشگاهی و روانی آنان صورت گرفته است.
معاون مرکز مشاوره سبک زندگی ایرانی اسلامی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا با بیان اینکه مددکاری اجتماعی در دانشگاه با هدف پیشگیری و مداخله در مشکلات دانشجویی، به ویژه در زمینههای آموزشی، اقتصادی و بحرانهای فردی و خانوادگی فعالیت میکند. اظهار کرد: در گذشته، مشکلات رفتاری افراد بیشتر ناشی از شرایط اجتماعی تلقی میشد، اما امروزه مددکاران اجتماعی به شناسایی موانع مختلف، از جمله مشکلات فردی و خانوادگی، میپردازند و در راستای حمایت از دانشجویان تلاش میکنند.
سعید زینلی به اهمیت روزافزون مددکاری اجتماعی در بهبود کیفیت زندگی دانشجویان اشاره کرد و گفت: فعالیت مددکاری اجتماعی فردی به عنوان یک روش بنیادی، بر سازگاری و رشد فردی افراد در روابط انسانی متمرکز است.
وی به بخشهای کلیدی این فعالیتها اشاره کرد و گفت: فعالیتها شامل شناسایی و کمک به دانشجویان نیازمند است که یکی از مهمترین این فعالیتها، غربالگری است که در آن دانشجویانی که به خدماتی مانند روانپزشکی، روانشناسی، مشاوره خانوادگی و حمایتهای مالی نیاز دارند، شناسایی میشوند.
زینلی با بیان اینکه پس از ایجاد ارتباط حرفهای، این دانشجویان برای درمان مداخله دعوت میشوند و همچنین دیگر خدمات مددکاری اجتماعی شامل ارجاع، پیگیری مراقبتی، ارتباط با خانواده و ارائه خدمات حمایتی به دانشجویان میباشدخاطرنشان کرد: در مواقع بحران، خدمات فوری به افراد نیازمند ارائه میشود و مددکاری اجتماعی در شناسایی دانشجویان نیازمند حمایت مادی نیز فعال است.
معاون مرکز مشاوره سبک زندگی ایرانی اسلامی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به فعالیتهای مددکاری اجتماعی اشاره کرد و گفت: این فعالیتها به رفع نیازهای مختلف دانشجویان، از جمله مسائل مالی، تغذیه و آموزشی، با حمایت واحد مددکاری مرکز مشاوره انجام میشود. مددکاران اجتماعی با ارزیابی مشکلات آموزشی، به عنوان واسطهای میان دانشجویان و کارکنان آموزشی عمل کرده و در حل موانعی مانند مشروطی، افت تحصیلی، اخراج و عدم توانایی حضور در کلاسها و امتحانات کمک میکنند.
زینلی همچنین بیان کرد: از سال ۱۴۰۲ تاکنون، مرکز مشاوره سبک زندگی با توجه به نیازهای مددکاری و از طریق مذاکرات و پیگیریهای مستمر از طریق مدیریت برنامه ریزی نیروی انسانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و نیروی انسانی وزارت بهداشت، موفق به جذب دو مددکار اجتماعی شده است. این مددکاران به مدت دو سال در واحد مددکاری مرکز مشاوره فعالیت خواهند کرد و خدمات مددکاری را به دانشجویان خوابگاهی و بومی ارائه خواهند داد. این اقدام با هدف ارتقاء خدمات بهداشتی و حمایتی برای دانشجویان انجام میشود.