نخستین دوره حرفه ای طب تسکینی به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با حضور پزشکان عمومی و تخصصی آغاز به کار کرد.

به گزارش وب دا؛ دبیر علمی اولین دوره حرفه ای طب تسکینی و حمایتی با تاکید بر اهمیت ایجاد طب تسکینی و حمایتی در کشور، گفت: بحث طب تسکینی و حمایتی سال ها است که در جهان مطرح شده ؛ اما در ایران آن گونه که باید مورد توجه قرار نگرفته است.

دکتر علی تقی زاده ادامه داد: دوره ي در حال برگزاری در مشهد که به مدت 16 روز به طول خواهد انجامید برای اولین بار در کشور صورت گرفته و تحت عنوان «اولین دوره حرفه ای طب تسکینی و حمایتی» در حال برگزاری است.

دانشیار گروه رادیوتراپی و آنکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: این دوره به صورت اختصاصی به بحث طب تسکینی و حمایتی می پردازد و ما تلاش داریم تا در این دوره اهمیت برگزاری این طب نه تنها برای بیماران سرطانی که برای دیگر بیماری ها را نیز تبیین کنیم.

دبیر علمی اولین دوره حرفه ای طب تسکینی و حمایتی، خاطر نشان کرد: البته بخش اعظم این طب را بیماران مبتلا به سرطان در بر می گیرند؛ زیرا بیماری سرطان تنها یک بیماری نیست بلکه یک مشکل اجتماعی، اقتصادی،خانوادگی، روحی و روانی است که ابعادی بیش از ابعاد جسمی دارد.

دکتر تقی زاده گفت: بیماری سرطان علاوه بر هزینه درمان بسیار؛ خانواده بیمار را نیز درگیر می کند و جهان به این نتیجه رسیده است که برای درمان یک بیمار سرطانی، تیم پزشکی به تنهایی کافی نیست و باید لایه حمایتی دیگری در این راستا فعالیت داشته باشد؛ که بر این اساس دنیا به سمت طب تسکینی و حمایتی روی آورده است.

وی اظهار داشت: این طب تلاش می کند تا پوشش خارجی بیشتری را به بیمار و خانواده وی بدهد، بر این مبنا هدف تنها بیمار نیست بلکه مباحث روحی و روانی و اقتصادی خانواده نیز مد نظر بوده و این شاخه از طب و علم به چگونه بهتر حمایت کردن از بیمار و خانواده وی می پردازد.

دانشیار گروه رادیوتراپی و آنکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: این طب یک رشته ای نیست و رشته های مختلفی از جمله پزشکی، متخصص سرطان، متخصص تغذیه، پزشک متخصص درد،  روانشناس، روانپزشک، مددکار اجتماعی، پرستار و حتی یک مبلغ دینی را درگیر می کند.

دکتر تقی زاده با انتقاد از این نگاه که طب تسکینی به انتهای کار بیماری می پردازد، گفت: از ابتدای تشخیص بیماری و زمانی که به عنوان مثال یک خانم به سرطان پستان مبتلا می شود؛ در کنار شیمی درمانی، رادیوتراپی و جراحی؛ نیازمند طب تسکینی و حمایتی برای قبول این بیماری است؛ که بر این مبنا حضور روانپزشک و روانشناس در کنار بیمار تا مراحل پیشرفته بیماری ادامه خواهد داشت.

دبیر علمی اولین دوره حرفه ای طب تسکینی و حمایتی، اضافه کرد: هدف ما از برگزاری این دوره آشنا کردن پزشکان عمومی، متخصصین بیهوشی، متخصصین داخلی، جراحی و رادیوتراپی آنکولوژی با این طب است.

وی بهترین فرد هماهنگ کننده این تیم در طب تسکینی و حمایتی را پزشک عمومی دانست و تصریح کرد: در کشور ما یک بحث مهم، ضعف بزرگ در کار تیمی است؛ که باید تلاش کرد تا تیم طب تسکینی با هماهنگ کننده ای چون پزشک عمومی که دوره دیده است بتواند بر این ضعف غلبه کند.

دانشیار گروه رادیوتراپی و آنکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ابراز داشت: برای گرفتن مجوز برگزاری این دوره مدت یک سال است؛ که در تلاش هستیم و در نهایت با اخذ مجوز از وزارت بهداشت، به مدت 16 روز این دوره در بیمارستان امید دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار خواهد شد.

دبیر علمی اولین دوره حرفه ای طب تسکینی و حمایتی یادآور شد: این دوره آغاز خوبی برای آشنایی پزشکان عمومی و متخصص با طب تسکینی و حمایتی است؛ زیرا امروز همه خانواده ها به نحوی عضوی درگیر با بیماری سرطان را در کنار خود دارند که به جز مسیر درمان باید حمایت های جانبی از بیمار و خانواده وی صورت بگیرد.

دکتر تقی زاده گفت: بیمار سرطانی به محض ابتلا به این بیماری زیر خط فقر می رود و باید در این شرایط به بیمار کمک کرد تا با داشتن روحیه برای درمان بیماری به فرموده رهبر معظم انقلاب؛ نگرانی دیگری نداشته باشد.

وی مطرح کرد: طب تسکینی و حمایتی در تمام دنیا به صورت ویژه از سوی خیرین در حال انجام است و حتی افرادی که جهت کمک به بیماران نیازمند بضاعت مالی ندارند با تخصص و توانایی خود به حمایت خانواده و فرد بیمار می پردازند و این کار را یک حرکت خداپسندانه می دانند.

دانشیار گروه رادیوتراپی و آنکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان داشت: در ایران دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان قطب طب تسکینی شناخته می شود و به همین دلیل تلاش داریم تا با برگزاری این دوره ها؛ رهبران طب تسکینی در منطقه و مشهد را تربیت و شرایط ایجاد طب تسکینی در منزل را نیز دنبال کنیم.

دکتر تقی زاده اظهار داشت: حضور طولانی مدت بیمار در بیمارستان امری است که علاوه بر تحمیل هزینه بر بیمار هزینه های بسیاری را بر دولت نیز تحمیل خواهد کرد و اشغال تخت به این شکل به سود بیمارستان نیز نخواهد بود که بر این اساس تیم طب تسکینی و حمایتی در کشورهای متوسط  مانند ایران در منزل بیمار حاضر و خدمات مختلف خود را ارائه می دهند.

دبیر علمی اولین دوره حرفه ای طب تسکینی و حمایتی گفت: 80 درصد بیماران نیازمند به این علم بیماران سرطانی هستند که در کنار این افراد؛ بیماران عصبی و ریوی مزمن نیز نیازمند به طب تسکینی و حمایتی هستند.

وی ادامه داد: یکی از مهمترین نیازهای ما در طب تسکینی و حمایتی قشر پرستار و پرستاران هستند؛ زیرا نقش اصلی برای آموزش بیمار و حمایت وی را پرستار بر عهده دارد و بر همین اساس در آینده نزدیک دوره ای را برای پرستاران برگزار خواهیم کرد.

دانشیار گروه رادیوتراپی و آنکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان داشت: در حال حاضر در سه بیمارستان و یک مرکز در مشهد درمان طب تسکینی و حمایتی در حال انجام است و ما خرسندیم که اعلام کنیم در بیمارستان امید «کلینیک طب تسکینی» راه اندازی شده است و در حال حاضر متخصصین درد، روانپزشک و متخصص تغذیه یک روز در هفته به بیماران و خانواده آن ها خدمات می دهند.

دکتر تقی زاده اظهار داشت: در کلینیک مهر رضوی بیمارستان رضوی، بیمارستان امام رضا(ع) و مرکز درمانی رضا نیز فعالیت همکاران طب تسکینی و حمایتی در حال انجام است و به طور مشخص مشهد در این راستا پیشرو و حمایت های خوبی از سوی مسئولان دانشگاه در این خصوص صورت گرفته است.

وی به استقبال پزشکان از این دوره اشاره کرد و گفت: گروه هدف ما در این دوره پزشکان عمومی، متخصصان رادیوتراپی انکولوژی، متخصصان بیهوشی، جراحی و داخلی هستند و که با استقبال خوبی مواجه شده است.

دبیر علمی اولین دوره حرفه ای طب تسکینی و حمایتی افزود: در پایان اولین دوره حرفه ای طب تسکینی و حمایتی علاوه بر امتیاز بازآموزی، گواهی پایان دوره به شرکت کنندگان اهدا خواهد شد و به دلیل استقبال از حضور در این دوره؛ دیگر متقاضیان را در دوره بعد در کنار خود خواهیم داشت.

دانشیار گروه رادیوتراپی و آنکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: وجود طب تسکینی، صرفه جویی در هزینه های درمان را به دنبال خواهد داشت و از انجام شیمی درمانی ها و درمان های غیرضروری جلوگیری می کند و دولت و خانواده را از تقبل هزینه اضافی مصون می دارد.

وی اضافه کرد: ماندگاری کمتر بیمار در بیمارستان، کنار آمدن خانواده بیمار با بیماری و صرفه جویی در هزینه ها از جمله فواید ایجاد چنین تیمی در بیمارستان ها است.

دکتر تقی زاده در پایان ابراز داشت: ارائه خدمات طب تسکینی در منزل در کشورهای دارای منابع مادی کم و متوسط مطرح و جهان نیز به این سمت در حال حرکت است. به این شکل که پس از تشخیص نوع خدمات مورد نیاز ( تغذیه ای، مالی، روانپزشکی، روانشناسی، معنوی و...) حمایت های لازم صورت می گیرد.

 

 

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image