رییس دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در دانشکده پیراپزشکی 900 دانشجو در رشتههای بیناییسنجی، تکنولوژی رادیولوژی، علوم آزمایشگاهی، گفتاردرمانی، فیزیوتراپی و فناوری اطلاعات سلامت در حال تحصیل هستند.
به گزارش وب دا؛ دانشکده پیراپزشکی از جمله دانشکده هایی است؛ که در کنار شش دانشکده دیگر دانشگاه علوم پزشکی مشهد توانسته است به خوبی ظاهر و دانشجویان علاقمند در رشته های پیراپزشکی را در کنار خود داشته باشد.
بر همین اساس تلاش داریم تا در گفتوگو با دکتر علی فیضی لائین؛ رییس دانشکده پیراپزشکی مشهد به معرفی اقدامات در دست انجام و توان علمی و آموزشی این دانشکده برای دانشجویان ورودی جدیدبپردازیم.
دانشکده به دنبال تربیت نیروهای متخصص و متعهد است
وی در ابتدا از رییس، معاونین و هیات رئیسه دانشگاه تشکر و تصریح کرد: پیراپزشکی تلاش دارد تا در راستای تولید علم و دانش؛ تربیت نیروهای متخصص، متعهد، محقق و شناسایی نخبگان در رشتههای بیناییسنجی، تکنولوژی، رادیولوژی، علوم آزمایشگاهی، گفتاردرمانی، فیزیوتراپی و فناوری اطلاعات سلامت گامهای موثر بر دارد.
وی به فضای آموزشی دانشکده اشاره و تصریح کرد: جابجایی دانشکده پیراپزشکی در ماه های پایانی سال ۱۳۹۲ دشواری هایی از جهت امکانات و فضاهای فیزیکی برای دانشکده به دنبال داشت؛ اما خوشبختانه با حمایت و مساعدت جدی ریاست و معاونت های دانشگاه همراه با صبر و تحمل مسئولین و دانشجویان دانشکده از موانع ایجاد شده عبور کردیم.
رییس دانشکده پیراپزشکی مشهد، اظهار داشت: با این حال همچنان فاصله زیادی بین آنچه که انتظار میرفت از آن برخوردار باشیم در زمینه های فضای فیزیکی و آموزشی مورد نیاز گروه ها و امکانات رفاهی لازم برای دانشجویان وجود دارد که با ساخت فضای آموزشی جدید در پردیس دانشگاه این مشکلات مرتفع می گردد.
دکتر فیضی تاکید کرد: مساحت فضای فعلی دانشکده سه هزار و 300 مترمربع و در 3 طبقه ساختمانی بنا شده است.
وی اضافه کرد: پنج آزمايشگاه، 13 کلاس درس، مرکز کامپیوتر، کارگاه کامپیوتر، مرکز مهارتهای فنآوری اطلاعات، مخزن کتابخانه، سالن قرائت خواهران و برادران، دفتر گروه های آموزشی، دفتر مجله دانشکده، مرکز تحقیقات عیوب انکساری و همچنین واحدهای اداری دانشکده در این ساختمان مستقر هستند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، خاطر نشان کرد: ساختمان کلینیک بیناییسنجی با متراژ 745 متر مربع زیربنا در خیابان احمد آباد، نیز زیر نظر دانشکده پیراپزشکی اداره میشود؛ این ساختمان در دو طبقه دارای کلینیک اپتومتری، اتاق اساتید، کارشناسان و کتابخانه اختصاصی است.
900 دانشجو در شش رشته در دانشکده مشغول به تحصیل هستند
دکتر فیضی تاکید کرد: هم اکنون حدود 900 دانشجو در رشتههای بیناییسنجی، تکنولوژی رادیولوژی، علوم آزمایشگاهی، گفتاردرمانی، فیزیوتراپی و فناوری اطلاعات سلامت در دانشکده در حال تحصیل هستند.
120نفر، در رشته تکنولوژی پرتوشناسی در مقطع تحصیلی کارشناسی پیوسته و ناپیوسته 190 نفر، در رشته تکنولوژی علوم آزمایشگاهی در مقطع تحصیلی کارشناسی پیوسته و ناپیوسته 280، در رشته فیزیوتراپی در دو مقطع تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد 100، در رشته گفتاردرمانی در مقطع تحصیلی کارشناسی 75، در رشته مدارک پزشکی و فناوری اطلاعات سلامت در مقطع تحصیلی کارشناسی پیوسته و کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات سلامت 90 و در مقطع تحصیلی کارشناسی ناپیوسته ضبط آمار و مدارک پزشکی حدود 35 دانشجو می باشد.
رییس دانشکده پیراپزشکی، مشهد تاکید کرد: تعداد اعضاء هیات علمی در رشته بیناییسنجی پنج نفر و نسبت تعداد اعضاء هیاتعلمی به تعداد دانشجویان 24 و در حد استاندارد می باشد این در حالی است؛ که تعداد اعضاء هیاتعلمی در رشته تکنولوژی پرتوشناسی چهار نفر و نسبت تعداد اعضاء هیاتعلمی به تعداد دانشجویان 48 است؛ که این نسبت با فراخوان جدید هیاتعلمی در سال جاری به 38 نفر خواهد رسید.
طی دو سال اخیر هشت عضو جدید هیات علمی به دانشکده افزوده شدند
دکتر فیضی یادآور شد: تعداد اعضاء هیاتعلمی در رشته علوم آزمایشگاهی سه نفر و نسبت تعداد اعضاء هیاتعلمی به تعداد دانشجویان 92 است؛ که با فراخوان جدید و جذب یک عضو هیات علمی دیگر به گروه آموزشی، این نسبت به 70 خواهد رسید.
وی اضافه کرد: تعداد اعضاء هیاتعلمی در رشته فیزیوتراپی پنج نفر و نسبت تعداد اعضاء هیاتعلمی به تعداد دانشجویان 20 و در حد استاندارد است. تعداد اعضاء هیاتعلمی در رشته گفتاردرمانی سه نفر و نسبت تعداد اعضاء هیاتعلمی به تعداد دانشجویان 25 است؛ که سه نفر عضو هیاتعلمی بورسیه با تعهد خاص در این گروه در حال اضافه شدن به جمع اعضای هیاتعلمی می باشند.
رییس دانشکده پیراپزشکی مشهد گفت: در نهایت تعداد اعضاء هیاتعلمی در رشته مدارک پزشکی و فناوری اطلاعات سلامت پنج نفر و نسبت تعداد اعضاء هیاتعلمی به تعداد دانشجویان 25 و در حد استاندارد است.
دکتر فیضی ابراز داشت: با مساعدت معاونت آموزشی دانشگاه و طی فراخوان جذب هیاتعلمی و جذب دانش آموختگان تعهد خاص و ضریب کا در دو سال اخیر، هشت نفر عضو هیاتعلمی به تعداد اعضاء هیاتعلمی دانشگاه افزوده شدهاند.
وی تاکید کرد: از این تعداد اعضاء هیاتعلمی سه نفر به گروه فیزیوتراپی، یک نفر در گروه گفتاردرمانی، یک نفر به گروه علوم آزمایشگاهی و 2 نفر به گروه تکنولوژی رادیولوژی اضافهشده اند.
رییس دانشکده پیراپزشکی مشهد از راهاندازی رشته شنواییشناسی در سال گذشته خبر داد و گفت: در سال گذشته مقدمات جذب یک عضو هیاتعلمی تعهد خاص در رشته شنوایی سنجی فراهم شد و همچنین در همین سال برای اولین بار دانشکده پیراپزشکی در مقطع کارشناسی ارشد در رشته فیزیوتراپی و رشته مدارک پزشکی و فناوری اطلاعات سلامت اقدام به پذیرش دانشجو کرد.
رشته گفتاردرمانی در مقطع کارشناسی ارشد به دانشکده افزوده می شود
دکتر فیضی از تلاش جهت ایجاد مقدمات راهاندازی مقطع کارشناسی ارشد گفتاردرمانی خبر داد و در معرفی وضعیت مجلات دانشکده، گفت: در سال 95 تعداد 32 مقاله در مجلات ISI، 19 مقاله در مجلات PubMed، پنج مقاله در مجلات SCOPUS و 20 مقاله در سایر سایتهای تخصصی از اعضای هیاتعلمی این دانشکده منتشر شده است.
وی ابراز داشت: مقالات ارائهشده در همایشهای داخلی و بینالمللی شامل 24 مقاله در سمینارهای داخلی و 13 مورد مقاله ارائه شده در سمینارهای خارجی بوده است.
چاپ مقالات دانشکده در مجلات خارجی رشدی 20 درصدی داشته است
رییس دانشکده پیراپزشکی مشهد ابراز داشت: درمجموع افزایش 20 درصدی مقالات چاپشده در مجلات داخلی و خارجی در سال گذشته در کارنامه این دانشکده مشهود است و ازنظر تعداد مقاله نسبت به تعداد اعضای هیاتعلمی نیز موقعیت دانشکده مناسب و در حد سه مقاله نسبت به هر عضو هیاتعلمی است.
دکتر فیضی بیان داشت: در سال 95 تعداد پنج عنوان کتاب با عناوین «اصول کاربردی سونوگرافی، تصویربرداری تشخیصی در توانبخشی، دارودرمانی و تغذیه در اختلالات گفتار و زبان، آزمون ارزیابی گفتمان روایتی فارسی و درسنامه مدیریت آموزههای برنامه فلوشیپ مدیریت شبکه بهداشتی درمانی»؛ توسط اعضای هیاتعلمی این دانشکده به چاپ رسیده است.
وی به فعالیت 71 عضو غیر هیات علمی و شاغل در دانشکده اشاره و گفت: استخدامی یکسوم کارکنان غیر هیاتعلمی دانشکده بهصورت رسمی، یا پیمانی؛ حدود 44 درصد تبصره سه یا چهار، بیش از هشت درصد قانون کار و 15 درصد از مشمولان طرح و لایحه نیروی انسانی میباشند.
رییس دانشکده پیراپزشکی مشهد اظهار داشت: 55 درصد نیروی انسانی غیر هیاتعلمی دانشکده دارای مدرک تحصیلی دانشگاهی در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا میباشند که می توان گفت: به لحاظ تنوع رشتهها و تعداد و پراکندگی مراکز کارآموزی دانشجویان با کمبود نیروی انسانی کارشناس آموزشی روبرو هستیم.
نیمه اول مهر ماه جاری برنامه توجیهی دانشجویان ورودی جدید برگزار می شود
دکتر فیضی به آمادگی دانشکده پیراپزشکی جهت استقبال از دانشجويان ورودي جديد اشاره و اضافه کرد: در نظر داریم برنامه توجيهي دانشجويان ورودي جديد را با اجرای سخنراني مسئولین دانشکده، گروههای آموزشي، مسئولین حراست، کميته انضباطي، واحد مشاوره، مسئولين تشکلها همراه با پخش کليپهای معرفی دانشکده و هفته دفاع مقدس برگزار کنیم.
وی خاطر نشان کرد: برنامههای جانبي مراسم با استقرار غرفههای تشکلها در محوطه تالار، بازديد از قسمتهای مختلف دانشکده و توزيع فرمهای استعداديابي دانشجويان درحوزه معاونت فرهنگي دانشکده و دفتر نهاد مقام معظم رهبري انجام خواهد شد.
رییس دانشکده پیراپزشکی مشهد بخش پایانی صحبت های خود فرصت را غنیمت شمرده و از همه کسانی که در امر فراهم ساختن امکانات و ظرفیتهای مختلف برای اساتید و دانشجویان این دانشکده نقش سازندهای بر عهده داشتهاند صمیمانه سپاسگزاری کرد.
تعالی و بهبود کیفی خدمات آموزشی، پژوهشی و فرهنگی از اهداف دانشکده است
دکتر فیضی تاکید کرد: مسئولین دانشکده مصمم هستند تا شرایط آرامش، تشویق و پشتیبانی را برای دانشجویان مهیا و اساتید و مدیران گروههای آموزشی دانشکده نیز خود را ملزم میدانند که برای حفظ این سرمایه عظیم، برنامهریزی صحیح، جدیت، تلاش، کنترل و ارزیابی مستمر داشته باشند.
وی گفت: اعضاء هیات رئیسه، مدیران گروه های آموزشی و کارشناسان دانشکده پیراپزشکی با کمک و همراهی دانشجویان خود را ملزم میدانند که جهت ارتقاء کمی و بهبود مداوم کیفی در زمینه خدمات آموزشی، پژوهشی و فرهنگی با رویکردی خلاقانه و انعطافپذیر حرکت کنند.