دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان یکی از دانشکده های موفق در حوزه طب ایرانی و سنتی در کشور به شمار می رود.

 این دانشکده هر ساله با پذیرش دانشجویان علاقمند در این رشته تلاش در ارائه خدمات طب ایرانی و سنتی در حد مطلوب به دانشجویان دارد و در این راستا از امکانات موجود استفاده لازم را می برد.

 جهت معرفی دانشکده طب سنتی و پتانسیل علمی که در ارائه خدمت به مردم تاثیر گذار است؛ اقدام به گفتگو با دکتر توکل افشار؛ رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نموده تا دانشجویان را در معرفی و آشنایی با این دانشکده یاری کنیم.

وی در ابتدا گفت: دانشکده طب سنتی و مکمل در سال 1389 مجوز پذیرش دانشجو در مقطع دکترای تخصصی پی اچ دی را از وزارت بهداشت و درمان با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه شاهد کسب کرد.

دانشکده طب سنتی 72 دانشجوی دکترای تخصصی دارد

رییس دانشکده طب سنتی تاکید کرد: از این تاریخ با پذیرش چهار دانشجو کار در دانشکده طب سنتی آغاز و اکنون با دانشجویان ورودی سال 96 حدود 72 دانشجو در این دانشکده تحصیل می کنند.

دکتر توکل افشار تصریح کرد: دانشجویان ورودی رشته طب سنتی باید دوره پزشکی عمومی را سپری کرده و آزمون ورودی رشته طب سنتی ایرانی را که از سوی وزارت بهداشت برگزار می شود با موفقیت پشت سر بگذرانند.

رئیس دانشکده طب سنتی مشهد ابراز داشت: در سال های تحصیلی 94-93 و 96-95 مجموعا هر ساله مجوز پذیرش سه دستیار تخصصی و پی اچ دی به دانشکده داده شده است؛ در حالی که دانشکده طب سنتی و مکمل مشهد ظرفیت پذیرش هشت تا 10 دانشجوی را دارا می باشد.

وی بیان داشت: دانشکده دارای 14 عضو هیأت علمی در دو گروه آموزشی طب سنتی ایرانی و طب مکمل و چینی است؛ که اخیرا از وزارت بهداشت درخواست داده شده تا نام سنتی دانشکده حذف و دانشکده طب سنتی و مکمل از این پس به عنوان دانشکده طب ایرانی شناخته شود.

دکتر توکل افشار ابراز داشت: متاسفانه گروه آموزشی طب مکمل و چینی علی رغم داشتن توان و اعضای هیات علمی حاذق تا به این لحظه از سوی وزارت بهداشت موفق به کسب مجوز پذیرش دانشجو نشده است.

14 عضو هیأت علمی در دو گروه آموزشی در دانشکده فعالیت می کنند

رییس دانشکده طب سنتی مشهد یادآور شد: ازجمع 14 عضو هیات علمی حدود هشت نفر در گروه طب ایرانی و شش نفر در طب چینی مشغول به فعالیت می باشند.

وی یادآور شد: در حال حاضر دانشکده در فضای پردیس دانشگاه و در فضایی حدود هزار و 500 مترمربع مستقر شده است و شامل اتاق اساتید، کتابخانه، سالن جلسات، آزمایشگاه و اتاق دانشجویان خانم و آقا می باشد.

دکتر توکل افشار بیان داشت: به کمک مسئولان دانشگاه، وضعیت فضای آموزشی دانشکده با توجه به تعداد دانشجویان در شرایط مناسبی قرار دارد و امکانات مطلوبی همچون کلاس های کامپیوتر، دسترسی سهل و آسان به فضای مجازی و وجود کتابخانه دانشکده که در سطح کشور در زمینه طب سنتی بسیار غنی است می باشد.

رییس دانشکده طب سنتی مشهد به امکانات مناسب آزمایشگاهی در این دانشکده اشاره کرد و گفت: امکانات اولیه عصاره گیری گیاهان و بررسی اثر بخشی برخی از عوامل گیاهی موثر در درمان، در فضای آزمایشگاهی دانشکده انجام می شود.

وی بیان داشت: البته همکاری مشترکی بین اعضای هیات علمی دانشکده با دیگر مراکز در دانشگاه جهت استفاده از امکانات آزمایشگاهی مانند مرکز تحقیقات فارموکولوژی و پژوهشکده بوعلی وجود دارد؛ تا در هزینه ها صرفه جویی صورت بگیرد.

درمانگاه های تخصصی طب ایرانی و چینی در بیمارستان امام رضا(ع) راه اندازی شده است

رئیس دانشکده طب سنتی مشهد به حضور دانشجویان بر بالین بیماران اشاره و اضافه کرد: درمانگاه تخصصی طب سنتی در بیمارستان امام رضا(ع) راه اندازی شده است و در حال حاضر در بخش قدیم پوست بیمارستان مشغول به کار است.

وی بیان داشت: در این درمانگاه اساتید به همراه دستیاران به ارائه خدمات طب سنتی و ایرانی شامل ویزیت بیماران، اعمال یداوی مانند حجامت و زالو درمانی مشغول هستند. در بیمارستان امام رضا(ع) درمانگاه تخصصی طب چینی و مکمل نیز مستقر شده است و عمدتا خدماتی شامل طب سوزنی و طب ماساژ را ارائه می دهد.

دکتر توکل افشار ابراز داشت: وجود دو سلامتکده (طنین تندرستی و خوش قلب طوس) در سطح شهر نیز به عنوان درمانگاه های تخصصی طب سنتی در خارج از محیط دانشگاه در قالب همکاری با بخش خصوصی ارائه خدمات می کنند.

دستیاران دانشکده طب ایرانی می توانند در سلامتکده ها مشغول به کار شوند

رییس دانشکده طب سنتی مشهد گفت: دستیاران و دانشجویان دانشکده نیز پس از گذراندن آزمون جامع علوم پایه می توانند در این سلامتکده ها ارائه خدمت کنند.

وی تصریح کرد: برنامه ورودی های جدید دانشکده طب سنتی طبق روال هر ساله از سوی مدیریت امور آموزشی دانشگاه برگزار می شود و دانشکده نیز جلسه معارفه ای را با دانشجویان ورودی جدید جهت آشنایی با دانشکده، درمانگاه ها و سلامتکده ها برگزار خواهد کرد.

دکتر توکل افشار طول تحصیل دانشجویان دانشکده طب ایرانی را بین دو تا شش سال عنوان کرد و ابراز داشت: تا به امروز شش دانشجو از دانشکده طب ایرانی فارغ التحصیل شده اند و انتظار داریم تا شش ماهه منتهی به پایان سال 96 حداقل هشت دانشجوی دیگر نیز از دانشکده فارغ التحصیل شوند.

رئیس دانشکده طب سنتی مشهد گفت: این دانشجویان عمدتا در انتظار قبولی چاپ مقالات خود بر اساس ارائه دو مقاله در پایان نامه خود می باشند.

آینده کاری رشته طب سنتی بسیار روشن است

وی آینده کاری دانشجویان طب سنتی را بسیار خوب عنوان کرد و گفت: با توجه به کمبودی که در کشور در خصوص متخصصین طب سنتی دیده می شود؛ آینده کاری بسیار خوبی در انتظار دستیاران طب سنتی در کشور وجود دارد.

دکتر توکل افشار افزود: دوره تعهد دانشجویان طب سنتی ایرانی از سوی وزارت بهداشت کاهش بسیار قابل توجهی پیدا کرده است به نحوی که تعهد متخصصین عام که بین چهار الی هشت سال بوده اکنون بر اساس برخی ضوابط به دو سال کاهش پیدا کرده است.

رییس دانشکده طب سنتی مشهد تاکید کرد: بازار کار این دانشجویان با متخصصین داخلی، اطفال و عفونی در طب نوین مشابه است و در صورتی که متخصص طب سنتی را به عنوان اولین شرط تاسیس سلامتکده بر اساس خواست وزارت بهداشت در اختیار داشته باشیم می توانیم به درخواست تاسیس شش سلامتکده پاسخ دهیم.

دانشجویان دانشکده باید واحدهای تئوری و پژوهشی را پشت سر بگذرانند

وی افزود: دانشجویان دانشکده طب ایرانی مجموعا باید بین 24 الی 26 واحد تئوری را بگذرانند و در آزمون جامع علوم پایه شرکت کنند، در نهایت پس از گذراندن موفقیت آمیز آزمون جامع وارد دوره پژوهش شده و پایان نامه خود را که بین 18 الی 24 واحد می باشد بگذرانند.

دو دانشجو در قالب MDPHD پذیرش می شوند

دکتر توکل افشار گفت: تلاش داریم تا از میان دانشجویان پزشکی که در حال گذراندن دوره انترنی هستند قبل از ورود به دوره فارغ التحصیلی تحت عنوان «MDPHD» دانشجو جذب دانشکده طب ایرانی نماییم تا با ورود به دوره های طب ایرانی دیگر نیاز نباشد تا پزشکی را به صورت کامل تمام کنند.

رئیس دانشکده طب سنتی مشهد اضافه کرد: در حقیقت این دانشجویان چهار رشته اصلی پزشکی یعنی زنان، اطفال، داخلی و جراحی را  می گذرانند و در ادامه وارد رشته طب سنتی می شوند و همزمان در یکی از رشته های علوم پایه و بالین تحصیل می کنند.

وی تصریح کرد: دانشکده طب ایرانی آمادگی خود را جهت پذیرش دو دانشجوی MDPHD اعلام کرده است و این مهم بسته به تقاضای دانشجویان دارد.

دکتر توکل افشار تاکید کرد: با توجه به اهمیت و جایگاه طب سنتی به دانشجویان تاکید دارم در مدتی که دانشجوی این رشته هستند در دنیایی از علوم رشته تخصصی خود ورود پیدا کرده؛ تا به جایگاه حکمت این رشته پی ببرند.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image