بنياد ملّي نخبگان بر اساس آييننامة «اعطاي جايزههاي تحصيلي به دانشجويان صاحب استعداد برتر96-97» تسهيلات ويژهاي را در قالب چهار جايزة آموزش، پژوهش، فنّاوري و فرهنگ به دانشجويان صاحب استعداد برتر دانشگاهها و پژوهشگاههاي كشور اعطا ميكند.
به گزارش وب دا، بنياد ملّي نخبگان بر اساس آييننامة «اعطاي جايزههاي تحصيلي به دانشجويان صاحب استعداد برتر» تسهيلات ويژهاي را در قالب چهار جايزه آموزش، پژوهش، فنّاوري و فرهنگ شامل موارد متعددي از قبيل راتبه دانشجويي، اعتبار آموزشياري، اعتبار پژوهشياري، اعتبار فنياري، اعتبار توانمندي آموزشي، اعتبار ارتباطات علمي، اعتبار توانمندي كارآفريني و ... به دانشجويان صاحب استعداد برتر دانشگاهها و پژوهشگاههاي كشور اعطا ميكند.
دانشجويان سال اول ورودی 97-96 دورههاي كارشناسي ، كارشناسيارشد ، دکتری حرفهای ، دكتري تخصصي همۀ رشتهها و دورههای تخصص و فوقتخصص رشتههای علوم پزشکی در هر یک از دانشگاهها و مراكز آموزش عالي وابسته به وزارت علوم ، تحقيقات و فنّاوري، وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي یا دانشگاه آزاد اسلامی تحصيل ميكنند، ميتوانند از اين جوايز بهرهمند شوند.
متقاضیان جهت بهره برداری از این جوایز باید حداقل یکی از ویژگی هایی راکه ذکر می شود دارا بوده و حائز بیشترین امتیاز از فعالیت های نخبگانی باشند:
الف.كسب مدال طلا ، نقره يا برنز در المپيادهاي دانشآموزي ملّي و جهاني؛
ب. كسب رتبة برتر در آزمونهاي سراسري ورود به دانشگاههاي كشور؛
ج. كسب رتبة اول تا سوم در المپيادهاي ملّي دانشجويي؛
د. كسب رتبة برتر در آزمونهاي سراسري علوم پزشكي كشور اعم از آزمونهاي جامع علوم پایه، پيشكارورزي، دستياري در رشتههاي پزشكي ، دندانپزشكي و داروسازي و دستياري فوق تخصصي پزشكي؛
ه. كسب عنوان دانشجوي ممتاز دانشگاه؛
و. كسب عنوان دانشجوي نمونة كشوري؛
ز. برگزيده شدن در جشنوارههاي علمي ، پژوهشي ، فنّاورانة مورد تأييد بنياد؛
ح. برگزیدگان هنری ، ادبی يا قرآني (بر اساس مقررات بنیاد)؛
ط. برگزيده شدن در مسابقههاي ملّي و جهاني مهارت؛
ي. ثبت اختراع برگزيده بر اساس آييننامة شناسايي و پشتيباني از اختراعهاي برگزيده.
همچنین دانشجويان بايد حدنصاب مورد تأیید بنیاد را ،از فعاليتهاي نخبگاني (شامل فعالیتهای فنّاورانه ، پژوهشی و آموزشی) بهدست آورده و دارای بيشترين امتياز در بين ساير متقاضيان باشند.
قابل ذکر است بررسی داشتن حد نصاب لازم و کسب بیشترین امتیاز در بین متقاضیان، بر اساس فعالیتهای نخبگان اعلامیِ متقاضی، توسط سامانة اطلاعاتي بنياد محاسبه و نتیجۀ آن از طریق سامانه به متقاضی اعلام میشود.
بنیاد ملی نخبگان مصادیق فعالیت های نخبگان را
الف. موفقيتهاي علمي در دانشگاه (آموزشي ، پژوهشي ، فنّاورانه و ...)؛
ب. كسب رتبة برتر در آزمونهای علمي (مانند كنكور، آزمونهاي سراسري علوم پزشكي ، المپيادهاي دانشجويي و ...)؛
ج . برگزيده شدن در جشنوارههاي علمي ، پژوهشي ، فنّاورانة مورد تأیید بنياد (مانند جشنوارههاي خوارزمي ، رازي ، فارابي ، رويش و ...)؛
د. برگزيده شدن در جشنوارههاي معتبر ادبي و هنري يا فعاليتهايقرآني مورد تأييد بنياد، اعلام وخاطرنشان کرده است باتوجه به اينكه امتيازهاي دانشجويان به كمك نرمافزار تخصصي محاسبه ميشود لازم است همة اطلاعات به طور كامل در سامانه بارگذاري شود.
بر اساس اطلاعیه بنیاد ؛ بررسي پروندة دانشجويان جدیدالورود97-96منوط به ثبت كامل اطلاعات متقاضي در سامانة اطلاعاتي بنياد ملّی نخبگان soraya.bmn.ir)) بوده و فرصت نهایی برای تکمیل پرونده و ارائه در خواست یکم لغایت بیستم مهر ماه سال جاری است. دانشجویان باید اطلاعات خود را به همراه مدارک مثبته حداکثر تا پایان تاریخ ذکر شده در سامانه اطلاعاتی بنیاد بارگذاری نمایند و سپس گزینه " شروع فرآیند " را در فرآیند " در خواست بررسی پرونده برای جایزه های تحصیلی " در بخش " درخواست ها " ی سامانه انتخاب کنند.
چنانچه در هر مرحله از بررسي مشخص شود متقاضي، اطلاعاتي خلاف واقع را بارگذاري كرده است، متقاضي نهفقط از اين جايزه بلكه از تمامي تسهيلات بنياد محروم ميشود و عدم صداقت وي به دستگاههاي ذيربط اعلام و موضوع به لحاظ حقوقي پيگيري ميشود.
همچنین تحویل و بررسی اطلاعات و اعلام نتایج نیز از طریق سامانه اطلاعاتی بنیاد بصورت الکترونیکی انجام می پذیرد.