رییس دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: حضور مداخله گران درمانی در حوزه های مختلف طب سنتی یکی از مهمترین چالش ها و دغدغه های وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی است.
به گزارش وب دا، دکتر یوسفی در نشست خبری با اشاره به اینکه عطاری ها، مراکز غیر مجاز درمانی و افراد فاقد صلاحیت با رویکرد طب اسلامی و سنتی اقدام به مداخلات درمانی می کنند و در برخی مواقع مشاهده شده است با برگزاری دوره های آموزشی اقدام به جذب فراگیر و اعطای مدرک می کنند اظهار داشت: هیچ یک از افرادی که تحت عناوین مختلف اقدام به برگزاری کلاس های آموزشی و مداخلات درمانی می کنند مجوزی از سوی وزارت بهداشت دریافت نکرده اند و عملا رفتاری غیر قانونی را در پیش گرفته اند.
وی با تاکید بر اینکه تنها رشته های دارای پروانه از وزارت بهداشت حق ارائه خدمات درمانی و یا معاینه بیمار را دارند خاطر نشان کرد: اگر تخلفی از سوی متخصصان رشته های پروانه دار انجام شود می توان با مراجعه به مراکز صنفی همچون نظام پزشکی و نظام پرستاری موارد را پیگیری کرد اما در زمینه مداخله گران طب سنتی از طریق سازمان تعزیرات باید وارد شد که این امر با توجه به تراکم پرونده ها در زمینه های مختلف روند رسیدگی به جرم این دسته از افراد را با کندی روبرو می کند.
دکتر یوسفی با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی متولی سلامت جامعه هستند و باید با چالش هایی که سلامت جامعه را تهدید می کند با جدیت برخورد کنند خاطر نشان کرد: گاهی مشاهده شده است افرادی غیر متخصص در زمینه طب سنتی و یا طب اسلامی به دادگاه ها معرفی شده اند اما تبرئه شده اند که این امر یکی از مهمترین چالش ها در زمینه مداخلات درمانی به شمار می رود.
رییس دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد؛ با اشاره به اینکه آگاهی مردم باید در این زمینه افزایش پیدا کند و در زمان مراجعه به مراکز درمانی در مرحله نخست پروانه مورد تایید وزارت بهداشت را مشاهده کنند اظهار داشت: در برخی از موارد مداخله های درمانی موجب شده است اثرات زیان باری را بر روی سلامتی فرد داشته باشد و یا حتی شدت بیماری را افزایش داده است.
دکتر یوسفی با اشاره به اینکه بسیاری از افرادی که به شکل غیر قانونی فعالیت می کنند از تریبون های عمومی اقدام به تبلیغ می کنند اظهار داشت: حتی مشاهده شده است در برخی از مواقع داروهایی که توسط این افراد و یا حتی عطاری ها به بیمار داده شده حاوی کورتون است که در قالب داروهای گیاهی ارائه شده است.
وی با تاکید بر اینکه فرایند افزایش دانش، تغییر نگرش، فرهنگ و نوع نگاه مردم نسبت به طب سنتی زمان بر است اظهار داشت: در این میان رسانه های گروهی جایگاه کلیدی در افزایش آگاهی مردم دارند که باید در این زمینه فعال تر و هوشیارانه عمل کنند.
مخاطبان برای دریافت تصاویر این گزارش به اینجا مراجعه کنند.