نخستین پوستر آموزشی واقعیت افزوده با موضوع آشنایی با بخیه های متداول و پرکاربرد طراحی و مورد استفاده قرار گرفت.
به گزارش وب دا؛ پوستر واقعیت افزوده مجازی با عنوان آشنایی با بخیه های متداول و پرکاربرد به همت گروه جراحی دهان و فک صورت دانشکده دندانپزشکی و با همکاری معاونت آموزشی( مرکز تخصصی آموزش مجازی) دانشگاه علوم پزشکی مشهد طراحی و مورد بهره برداری دانشجویان عمومی دندانپزشکی قرار گرفت.
مدیر گروه جراحی فک و صورت دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با توجه به لزوم استفاده از شیوه های نوین آموزشی و همچنین تسهیل دسترسی و استفاده از گوشی های هوشمند، اینترنت و فضای مجازی ،یکی از راه های افزایش کیفیت آموزش استفاده از فناوری واقعیت افزوده برای انتقال هر چه بهتر دانش عملی به افراد است،که در این خصوص تنی چند از اساتید و دانشجویان گروه جراحی فک،دهان و صورت دانشکده دندانپزشکی تصمیم گرفتند پوستر واقعیت افزوده ای را با موضوع بخیه های متداول و پر کاربرد طراحی و اجرا کنند تا به کمک آن دانشجویان بتوانند اطلاعات مورد نیازشان را از یک منبع مطمئن و مورد وثوق دریافت کنند.
دکتر مجید عشق پور استقبال دانشجویان از این پوستر را خوب عنوان کرد و گفت: امیدوارم بتوانیم با همکاری معاون آموزشی و مرکز تخصصی آموزش مجازی سرفصل دروس یکی از ورودی ها را به آموزش مجازی تجهیز کنیم تا دانشجویان بتوانند آموزشی با کیفیت بهتر داشته باشند و تمرینات و مطالب آموزشی بیشتری را از پوستر های واقعیت افزوده دریافت کنند.
دکتر سهند سمیعی راد استادیار گروه جراحی فک و صورت و یکی از اعضای تیم طراحی این پوستر افزود ؛موضوع بخیه زدن یکی از موضوعاتی چالشی است که معمولا دانشجویان با آن سروکار دارند و بودن یک پوستر واقعیت افزوده که هم آموزش تئوری بدهد و هم قابلیت ارایه فیلم و تصاویر را داشته باشد به آموزش بهتر دانشجویان کمک به سزایی می کند.
وی در توضیح استفاده از این پوستر هوشمند اظهار کرد: دانشجویان می توانند با نصب نرم افزار کوئیک اسکن(Quick Scan) ، QR کد درج شده در هرقسمت از پوستر را اسکن نموده و به فیلم و محتوای آموزشی مربوطه که توسط اساتید گروه ارایه می شود دسترسی پیدا کنند.
گفتنی است این پوستر هوشمند توسط اساتید گروه جراحی فک،دهان وصورت دانشکده دندان پزشکی آقایان؛ دکتر مجید عشق پور،دکتر سهند سمیعی راد،دکتر مجید حسینی ابریشمی و دانشجویان خانم سحر حیدری و نیلوفر پور نظری و همکاری موثر معاونت آموزشی(مرکز تخصصی آموزش مجازی) دانشگاه تهیه شده و دربخش جراحی دانشکده دندان پزشکی در معرض دید و بهره برداری دانشجویان قرار دارد.
واقعیت افزوده چیست؟
واقعیت افزوده (Augmented Reality) یکی از جدیدترین فناوری های قابل استفاده بر روی تلفن های هوشمند ، تبلت ها و... می باشد كه با تلفیق نمای واقعی با عناصر تصویری مجازی دنیای جدیدی را به روی شما می گشاید.
Augmented Reality یا همان واقعیت افزوده در معنا به روشهایی گفته میشود که به واقعیت و عین ، امکانات و ویژگی های بیشتری اضافه می کند و باعث درک و سرعت عمل بیشتری می شود.عملا پل ارتباطی بین دنیای واقعی و دنیای مجازی بوجود می آورد.
واقعیت افزوده یك نمای فیزیكی زنده و در تعامل با كاربر است كه عناصری مجازی را پیرامون دنیای واقعی افراد اضافه میكند ، این عناصر بر اساس تولید كامپیوتری و از طریق دریافت و پردازش تصاویر دریافتی از دوربین تلفن های هوشمند و موقعیت جغرافیایی ایجاد میشوند.
واقعیت افزوده در حقیقت ابزاری بسیار كاربردی و خلاقانه برای نمایش زنده عناصر مجازی در رابطه با محیط پیرامونی است كه در زندگی روزمره مانند تحصیل و آموزش ، علم و تحقیقات ، تجارت و صنعت بسیار پر كاربرد است.
تصور كنید از طریق دوربین تلفن هوشمندتان به یك شیء خارجی كه میتواند كاتالوگ یك محصول ، یك ساختمان ، پوستر ، بیلبوردهای تبلیغاتی شهری و … باشد نگاه می كنید ، نرم افزار واقعیت افزوده آن را شناسایی می كند و ناگهان تصویر متحرك می شود ، اطلاعاتی راجع به آن در صفحه ظاهر میگردد ، اشیاء سه بعدی نمایش داده میشوند و ویدئو و یا انیمیشنی به اجرا در می آید ، مهمتر از همه این كه شما میتوانید با این عناصر تعامل داشته باشید.
لینک فیلم طراحی نخستین پوستر آموزشی واقعیت افزوده
http://v-education.mums.ac.ir/images/v-education/DelaramiB286/news/dandan%2097.mp4