دبیر کارگروه توسعه و تعالی علوم تغذیه با اشاره به اینکه تهیه نقشه آمایشی سرزمین مهم ترین فعالیت این کارگروه است، ابراز کرد: براساس نقشه آمایشی سرزمین مشخص خواهد شد که تا سال 1404 چه تعداد دانشجو در چه رشته هایی از علوم تغذیه در سطح کشور نیاز است تا از نیروهای تحصیل کرده نهایت استفاده کنیم و دانش آموختگان این حوزه با مشکلات مختلف مواجه نشوند.
دکتر نوروزی در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه از اوایل سال 96 به دلیل تجربه مثبت و خوبی که دانشکده پزشکی مشهد در راه اندازی رشته تغذیه ، خدمات تغذیه بیمارستانی، برون ده علمی گروه تغذیه داشت، وزارت بهداشت این ماموریت را به دانشگاه علوم پزشکی مشهد واگذار کرد تا در سطح کشور موضوع علوم تغذیه را مدیریت کند، اظهار کرد: در کمیته کارگروه علوم تغذیه اساتید صاحب نظر در تغذیه از سراسر کشور طی چند برنامه دور هم جمع شدند و در نهایت تصمیم بر این شد تا کارگروه علوم تغذیه در سه عرصه بررسی برنامه آموزشی و درسی رشته های موجود علوم تغذیه ، نقشه آمایشی سرزمین و برنامه های کوتاه مدت ارائه خدمت کند.
بررسی در حوزه علوم تغذیه برای درمان بیماریهای قلبی عروقی
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در حوزه بررسی برنامه آموزشی و درسی، حدود 7 مقطع رشته در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد علوم تغذیه فعال هستند، ادامه داد: تغذیه یک علم بسیار رو به رشدی است و تغییراتی که امروز در حوزه بیماریهای قلبی عروقی و فشار خون با آن روبرو هستیم نیازمند بررسی در حوزه علوم تغذیه است.
به روز کردن مطالب آموزشی در 7 مقطع رشته
دبیر کارگروه توسعه و تعالی علوم تغذیه با اشاره به اینکه بیماریهای قلبی عروقی و فشار خون ارتباط نزدیک با نحوه زندگی و تغذیه دارند، عنوان کرد: به منظور به روز کردن مطالب آموزشی وهماهنگی در ارائه مفاهیم آموزشی در 7 مقطع رشته تمام برنامه های آموزشی درسی تغذیه به تصویب هیات بورد تغذیه رسید و به وزارت بهداشت ارسال شد.
تهیه نقشه آمایش سرزمینی علوم تغذیه
دکتر نوروزی با بیان اینکه آمایش سرزمینی رشته علوم تغذیه نیز یکی دیگر از اقدامات کارگروه توسعه و تعالی علوم تغذیه است، ابراز کرد: در این نقشه آمایشی نیروی انسانی مشخص شده است که دانشجویان رشته تغذیه در چه شرایطی باید آموزش ببینند و در کدام دانشگاه تعداد دانشجویان رشته تغذیه افزایش یابد که به نحوی اهداف رشته تغذیه تا سال 1404 برآورده شد .
پیگیری راهکارهای درمانی چاقی وکبد چرب در کارگروه توسعه وتعالی علوم تغذیه
وی با اشاره به اینکه 1500 نفر از خبرگان علم تغذیه در رشته های وابسته در این آمایش سرزمینی شرکت کردند و تا دو هفته دیگر کتابچه نقشه آمایش سرزمینی رشته تغذیه منتشر می شود، عنوان کرد: در آمایش سرزمینی اهداف تغذیه تا سال 1404 در قالب20 هدف تعیین شده و مهم ترین آنها امنیت غذایی خانوار ایرانی است، در حوزه شیوع بیماریهای غیرواگیردار مثل چاقی و کبد چرب نیز اساتید به دنبال راهکارهای درمانی در این کارگروه هستند.
برنامه ریزی برای تامین نیروی انسانی
دبیر کارگروه توسعه و تعالی علوم تغذیه با بیان اینکه در رابطه با تامین نیروی انسانی نیز در این نقشه آمایش سرزمین نکاتی مشخص شده است، ابراز کرد: براساس این نقشه در قطبهای 10 گانه وزارت بهداشت تعداد نیروی انسانی مورد نیاز در مراکز بهداشتی و درمانی ، مطب های تغذیه و نیروی انسانی علوم تغذیه فعال در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی مثل کترینگ ها مشخص شده است.
وی گفت: تعداد نیروی انسانی براساس اسناد بالا دستی و منطقه آمایشی مشخص شد که چه تعداد نیروی انسانی باید آموزش ببینند.
ایجاد رشته مقطع فلوشیپ تخصصی تغذیه بالینی
دکتر نوروزی با اشاره به اینکه رشته های جدید علم تغذیه نیز در این نقشه در حال بررسی است؛ تصریح کرد: تا انتهای فصل پاییز، فلوشیپ تخصصی تغذیه بالینی و تغذیه ورزشی در مقطع کارشناسی ارشد و تغذیه سلولی مولکولی در مقطع کارشناسی ایجاد خواهد شد.
وی عنوان کرد: با توجه به اینکه دبیرخانه کارگروه دائمی شد، برنامه های کوتاه مدتی نیز از سوی کارگروه برنامه ریزی شده است که از آن جمله می توان به برنامه ریزی برای اعتبار بخشی گروه دانشکده ها و گروه تغذیه در کشور اشاره کرد.
دکتر نوروزی بیان کرد: تلاش برای دریافت گرنت پژوهشی اساتید، پذیرش دانشجو و بودجه آموزشی که باعث اعتباربخشی بیشتر به فعالیت های کارگروه می شود از دیگر اقدامات کارگروه توسعه و تعالی علوم تغذیه است.