مدیر گروه مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: نیازی به اضافه شدن معین دوم برای بیماران مغز و اعصاب نیست، زیرا دغدغهای در خصوص کمبود فضای درمانی در این حوزه وجود ندارد.
دکتر فریبرز ثمینی در گفتوگو با خبرنگار وب دا، اظهار کرد: بیمارستان رضوی به معین بیمارستان قائم(عج) در بحث بیماران مغز و اعصاب با کد 724معرفی شده و علت این انتخاب هم بهجهت درگیری و فشردگی شدید کاری مرکز درمانی قائم(عج) بوده است.
وی با بیان اینکه این مجموعه درمانی با توجه به گستردگی خدماتی که دارد پاسخگوی کلیه بیماران معرفیشده مغز و اعصاب از سوی بیمارستان قائم(عج) است، اضافه کرد: نیازی به اضافه شدن معین دوم برای این نوع بیماران که با کد 724 شناخته میشوند نیست، زیرا تمامی بیماران مغز و اعصاب هم بنا نیست که به بیمارستان رضوی منتقل شوند و اولویت پذیرشها با بیماران سکته مغزی و عروقی جراحی اعصاب است.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تعداد 42 تخت ویژه به بیماران مغز و اعصاب در بیمارستان رضوی اختصاص یافته است، خاطرنشان کرد: این تعداد شامل 24 تخت ICU و 18 تخت بستری در بخش ویژه بیماران مغز و اعصاب بوده و اگر نیاز به افزایش تخت باشد امکان افزودن آن در همین مرکز درمانی وجود دارد؛ اگر بیمار مغز و اعصاب مشکوک به کرونا در بیمارستان رضوی شناسایی شود بلافاصله به بیمارستان قائم(عج) انتقال مییابد تا موجب تکثیر و انتقال این ویروس به سایر بیماران بستری و همچنین کادر درمانی نشود.
دکتر ثمینی افزود: بیماران مغز و اعصاب در دو دسته عروقی و سکتهها تقسیم میشوند که هر دو گروه این نوع بیماران، میتوانند مراجعه مستقیم به بیمارستانهای قائم(عج) داشته باشند، اگر در مرکز درمانی قائم(عج) مورد خاصی بودو فرد نیاز به مراقبت در ICU داشت بلافاصله کار انتقال آن فرد به بیمارستان رضوی توسط کادر درمانی و آمبولانسهای مستقر در بیمارستان قائم(عج) صورت میپذیرد.
وی خواستار عدم مراجعه مستقیم مردم به بیمارستان رضوی شد و گفت: مردم بهجز موارد عروقی و سکتهها با کد 724 از مراجعه مستقیم به بیمارستان رضوی خودداری کنند، زیرا شامل پرداخت تعرفه دولتی نمیشوند و توصیه ما این است که مراجعه مستقیم به بیمارستان قائم(عج) باشد و در صورتیکه نیاز به انتقال بود از همان مکان کار انتقال توسط کادر و درمانی و آمبولانسهای مستقر در بیمارستان قائم(عج) صورت میپذیرد.
مسئول کارگروه علمی کووید-19 دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تأکید بر اینکه به مردم اطمینانخاطر میدهیم که مراجعه به بیمارستان قائم(عج) هیچ خطر و تهدیدی برای آنان ندارد، بیان کرد: بخشی که بیماران کرونایی بستری هستند کاملاً مجزا بوده و هیچگونه ارتباطی میان این نوع بیماران با بیماران غیرکرونایی وجود ندارد، حتی اگر بیمار مغز و اعصاب و یا هرنوع بیمار دیگر مشخص شد که کرونا دارد بلافاصله به بخش کروناییها انتقال مییابد و جای هیچگونه نگرانی برای بیماران و خانوادههای آنان در این خصوص نیست.
دکتر ثمینی تصریح کرد: در میان کروناییها بیمار مغز و اعصاب زیادی وجود داشته که 5 مورد آن در ایام نوروز 99 در بیمارستان قائم(عج) بود وبیمارانی در زمینه استروک، دیالیز، سکته مغزی، خونریزی مغزی و ستون فقرات دچار بیماری شده بودند که تمامی آنان در بخشی که ویژه کروناییها بوده بستری هستند، این بیماران در بیمارستان مبتلا به کرونا نشده بودند، بلکه در زمان معاینه آنان موارد مشکوک به کرونا مشاهده شد که بلافاصله اقدامات لازم صورت پذیرفت و این افراد با مثبت بودن کرونایشان در بخش ویژه کروناییها بستری شدند.
مدیر گروه مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در قسمتی که بیماران کرونایی بستری هستند بخشی ویژه بیماران مغز و اعصاب به دلیل شرایط خاصترشان به نسبت سایر بیماران بستری در این بخش داریم و این نوع بیماران در اتاق ایزوله که ویژه افراد دارای دونوع بیماری خاص بوده بستری هستند.
دکتر ثمینی گفت: از زمان شیوع کرونا در کشور فوتیهای زیادی داشتهایم که این ویروس منحوس عامل مرگ همه آنها نبوده و این افراد به علت بیماریهای دیگری که با آن دست به گریبان بودند به رحمت الهی رفتند و کرونا عامل اصلی مرگشان نبوده است که بخشی از آنان بیماران مغز و اعصاب بودند.
وی با اشاره به اینکه هرچند کرونا عامل مرگ این افراد نبوده، اما به جهت رعایت موازین بهداشتی و عدم تکثیر این ویروس به دیگران، نام این متوفیان به عنوان فوتی کرونایی ثبت میشود، افزود: از مردم و مسئولان هم میخواهیم با وجود آمارهایی که روزانه ارائه میشود ضمن رعایت نکات بهداشتی، از ایجاد دلهره، اضطراب و نگرانی در خود و دیگران بهشدت پرهیز کنند.