مشاور عالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در راستای سیاستهای جمعیتی نیازمند استفاده از تجربیات تمامی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کلان منطقه ۹ آمایشی در حوزه جوانی جمعیت و فرزندآوری هستیم.
به گزارش وب دا، دکتر ناصر سرگلزایی در نشست قرارگاه جوانی جمعیت، اظهار کرد: باید از تجربیات تمامی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کلان منطقه ۹ آمایشی در حوزه جوانی جمعیت و فرزندآوری به نحو احسن استفاده شود و تمامی نگاهها به مشهد به عنوان دانشگاه مادر نباشد، موضوعی که جایش در برنامههای قرارگاه جوانی جمعیت خالی است.
وی تصریح کرد: از تمامی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی خراسان بزرگ میخواهیم درخواستها، برنامهها و تجربیات موفق خود در حوزه جوانی جمعیت و فرزندآوری را در اختیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دهند تا در جلسات ستاد استانی که در استانداری برگزار میشود این موارد از سوی نماینده دانشگاههای استان و منطقه بیان شود تا بتوانیم حمایتهای مسئولان استانی را هم در مسیر پیشبرد اهداف و برنامههای حوزه جوانی و افزایش جمعیت داشته باشیم.
نیازمند کار ویژه در حوزه جوانی جمعیت و فرهنگسازی و تشویق جوانان به ازدواج و فرزندآوری هستیم
در این نشست دکتر حمیدرضا قربانزاده، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: باید در حوزه جوانی جمعیت و با همکاری تمامی مجموعهها از جمله رسانهها روی موضوع فرهنگسازی و تشویق جوانان به ازدواج و فرزندآوری کار شود.
وی افزود: در هفته جوانی جمعیت برنامههای متعددی برگزار خواهد شد و این برنامهها با توجه به همزمانی با ایام فرخنده دهه کرامت بهطور ویژه پخش خواهد شد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضن تقدیر از همکاریهای بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی و مرکز مردمی نفس در موضوع ترویج و تشویق فرزندآوری و پیشگیری از سقط جنین سالم، بیان کرد: با همکاری این مجموعهها و تلاشهای صورت گرفته جمع زیادی از زوجینی که به دلایل مختلف قصد سقط جنین را داشتند از انجام این کار نادرست صرف نظر کردند و فرزندان خود را به دنیا آوردند.
دکتر قربانزاده افزود: برای موضوع فرزندآوری پیشنهاد استفاده از ظرفیتها مختلف از جمله کارشناسان دوره دیده در حوزه جوانی جمعیت داده شده و امیدواریم که در خروجی آن شاهد افزایش آمار فرزندآوری در تمامی زوجین جوان باشیم.
فرهنگ سازی نادرست سالهای گذشته مهمترین مشکل در حوزه جمعیت و فرزندآوری بوده است
در این نشست دکتر سیدعلی علمداران، معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان کرد: مهمترین مشکل در حوزه جمعیت و فرزندآوری در فرهنگ سازی نادرستی بوده که از گذشته در جامعه بوده و باید این فرهنگ نادرست را به جای دادن امتیاز فرهنگی و دیگر موارد به شکل اصولی و هدفمند اصلاح کرد.
وی خاطرنشان کرد: باید برای آموزشها و فرهنگسازیهای حوزه فرزندآوری از افراد تحصیلکرده، دوره دیده و باتجربه در این حوزه استفاده کرد.
۴۶ درصد کارکنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه جوانی جمعیت آموزش دیدند
همچنین دکتر محمد احمدیان، مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم در این نشست، گفت: شناسایی زوجین نابارور از جمله فعالیتهای قرارگاه جوانی جمعیت بوده و برای زوجینی هم که بنا به دلایل مختلف قصد سقط جنین را دارند برنامههای حمایتی را با همکاری مرکز نفس داریم.
وی افزود: در حوزه درمان ناباروری ۱۵ هزار ۳۸۰ زوج در سطح استان تحت پوشش قرار گرفتند و با همکاری مراکز درمان ناباروری دولتی و خصوصی با بیمهها پوشش ۱۰۰ درصدی را داریم، اما در بحث بیمه تکمیلی مشکلاتی وجود داشت که در این خصوص تفاهم نامه با صندوق تعاون بسیجیان جهت بیمه تکمیلی زوجین منعقد شده است.
مسئول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: در سطح استان به جز مرکز سطح ۳ میلاد مشهد، مراکز سطح ۲ نوید کاشمر و شمس نیشابور هم فعال است.
دکتر احمدیان با بیان اینکه ۴۶ درصد کارکنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه جوانی جمعیت آموزش دیدند و امتیاز ازدواج و فرزندآوری هم در ۶۰.۵ درصد آنها اعمال شده است، خاطرنشان کرد: همچنین ساماندهی خوابگاه متاهلان، طراحی اتاقهای شیردهی، تغییر از کارکنان ازدواج کرده و صاحب فرزند شده، آموزش دانشجویان و اعضای هیات علمی در خصوص پرداخت کارانه پلکانی به ارائه دهندگان خدمت و راهاندازی و ثبت خدمات در سامانه باروری سالم از جمله مهمترین برنامههای قرارگاه جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۳ بوده است.
وی تاکید کرد: در سال جاری موضوع طراحی، احداث و تجهیز ساختمانهای در اختیار به فضایی جهت رفع نیازهای نوزادان، کودکان و مادران باردار و شیرده جهت استراحت، شیردهی و نگهداری کودک بهطور ویژه در دستور کار قرار گرفته است.
مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: ۱۲۰۰ بهورز و ۴ هزار مراقب سلامت با همکاری آستان قدس رضوی آموزشهای لازم برای تشویق خانوادهها به ازدواج و زوجین به فرزندآوری فراگرفتند و در حوزه جوانی و افزایش جمعیت آماده همکاری با مجموعههای مختلف شهری و استانی هستیم و در همین رابطه تقاضای همکاری مشترک شهرداری مشهد با دانشگاه علوم پزشکی مشهد را داشتیم که در این خصوص آماده همکاری مشترک با این مجموعه هستیم.
دکتر احمدیان افزود: سامانه فرابر به تازگی فعال شده و از تمامی شهرهای استان خواسته شده تا که اطلاعات خود در این سامانه ثبت نمایند.
وی همچنین در خصوص نامگذاری روزهای هفته ملی جمعیت در سال ۱۴۰۳، گفت: برنامههای این هفته از ۲۴ تا ۳۰ اردیبهشت برگزار میشود و در این خصوص روز اول، دوشنبه ۲۴ اردیبهشت، به نام رسانه و جوانی جمعیت، روز دوم، سهشنبه ۲۵ اردیبهشت، به نام مدیران و جوانی جمعیت، روز سوم، چهارشنبه، ۲۶ اردیبهشت، به نام خانواده موفق و جوانی جمعیت، روز چهارم، پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت، به نام دستگاههای دولتی و جوانی جمعیت، روز پنجم، جمعه ۲۸ اردیبهشت، به نام شرکتهای خصوصی و جوانی جمعیت، روز ششم، شنبه ۲۹ اردیبهشت، به نام نخبگان و جوانی جمعیت و روز هفتم، یکشنبه، ۳۰ اردیبهشت، به نام گروههای مردم نهاد و جوانی جمعیت نامگذاری شده است و در طول این هفته برگزاری نشست خبری با رسانهها، همایش مشترک با آستان قدس رضوی، کرسیهای آزاداندیشی در بین دانشجویان، جلسه آموزشی دارای امتیاز فرهنگی ویژه اعضای هیات علمی، نشست گروههای مردمی فعال در حوزه جوانی جمعیت و مصاحبه از نخبگان دارای خانواده باشکوه و پخش در رسانهها را خواهیم داشت.
مسئول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان گفت: با توجه به همزمانی هفته ملی جمعیت امسال با ایام فرخنده دهه کرامت و روزهای منتهی به ولادت با سعادت امام رضا(ع) برنامههای ویژهای در بحث تشویق جوانان به ازدواج و همچنین زوجین جوان به فرزندآوری خواهیم داشت تا که انشاالله در این ۲ حوزه بسیار مهم اتفاقات بسیارخوبی رقم بخورد.
در این نشست مدیران کل بیمههای سلامت و تامین اجتماعی، مدیران امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی، پشتیبانی و امور فرهنگی و فوق برنامه دانشگاه علوم پزشکی مشهد و نمایندگان آستان قدس رضوی، شهرداری مشهد و صداوسیمای خراسان رضوی برنامههای پیشنهادی خود را جهت در حوزه جوانی جمعیت بیان کردند.