در نشست رياست دانشگاه علوم پزشکي مشهد،معاونين حوزه هاي مختلف و مدیران گروه های آموزشی دانشگاه، اهداف و برنامه هاي در نظر گرفته شده در سال جديد مورد تبيين و بررسي قرار گرفت.

به گزارش وبدا، معاون فرهنگي- دانشجويي دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در اين نشست با بيان اين مقدمه که ساختار معاونت فرهنگی- دانشجویی شامل بخش هاي معاونت، جانشین، هیئت نظارت، شورای مدیران، شورای تخصصی فرهنگی، شورای تخصصی دانشجویی، کمیته انضباطی قرارگاه کرامت،کميته تحقيقات و اعتبار سنجي دروني مي باشد اظهار کرد: در حوزه ستادي هم دفتر، روابط عمومي،امور مالي و اداري،فناوري اطلاعات سلامت و صندوق رفاه دانشجویی تعریف شده است. همچنين خدمات اصلی این معاونت در چهار بخش ارائه می‌شود که از قبيل مديريت تربیت بدنی، مديريت فرهنگی، دانشجویی و مشاوره بوده و امور کوی پردیس نیز بر عهده این معاونت است.

دکتر علی تقي پور ادامه داد: يکي از کارهایی که طی شش ماه گذشته در اين معاونت ساماندهی کرده‌ایم، شورای فرهنگی دانشگاه است که هم اکنون دبیرخانه شورا فعال است، در مورد قرارگاه کرامت نيز سه طرح را مد نظر داشته‌ایم که شامل؛ امر به معروف و نهی از منکر، انطباق و عفاف است، این موارد تجمیع و تحت عنوان قرارگاه کرامت به وزارتخانه ارائه شده است و اکنون به عنوان یک طرح کشوری ابلاغ و ذیل همان کارها انجام خواهد شد.

وي خاطرنشان کرد: شورای فرهنگی دانشکده‌ها نيز تشکیل شده و شورای فرهنگی بیمارستان‌ها در حال تکمیل است و شورای فرهنگی مراکز بهداشت هم به وزارتخانه ارائه شده که قریب یک ماه آینده ابلاغ خواهد شد. حسب دستور ریاست دانشگاه راهبردهایی که معاونت فرهنگی- دانشجویی در نظر داشته شامل؛ راهبرد ارتقاء خدمات سراهای دانشجویی (که قبلاً خوابگاه دانشجویی نامیده می‌شد) و ارتقاء فعالیت‌های فرهنگی دانشجویی است که راهبرد عام ما هستند.

دکتر تقي پور همچنين گفت: شاخص‌ خوابگاه‌های دانشجویی متاهلین ما در حال حاضر صفر است، چون در بین دانشگاه‌های تیپ ۱ کشور دانشگاه علوم پزشکی مشهد هیچ اقدامی را تا پیش از این برای خوابگاه‌های متاهلین نداشته، اما در عین حال اقداماتی را در دست انجام داریم. همينطور شاخص خوابگاه‌های استیجاری ما منفی است، به این معنا که هنوز خوابگاه‌های استیجاری داریم و شاخص سرانه خوابگاه‌های ما نسبت به شاخص مطلوب که میانگین ۱۰ است ( یعنی مساحت خوابگاه نسبت به ساکنین آن) رضايت بخش نيست. در بحث شاخص ظرفیت خوابگاه‌ها نيز تقریباً وضعيت دانشگاه ما مطلوب نیست و نسبت به سرانه کشوری پایین‌تر است.

معاون فرهنگي- دانشجويي يادآور شد: از سال ۱۳۹۷ تاکنون تقریباً هیچ بازسازی در خوابگاه‌ها انجام نشده و شاخص رضایتمندی به شکل روتین گرفته نشده است که اکنون در دست اقدام است ، اما برنامه عملیاتی راهبرد خاص این معاونت در جهت ارتقاء خدمات سراهای دانشجویی شامل ۳ طرح اساسی است؛ اول طرح بازسازی، تکمیل و تجهیز سرای بهار ۴ که به دليل اينکه به صورت سوئیت است، برای دانشجویان متاهل در کوی پردیس در نظر گرفته می‌شود و مجموعا 43 سوئيت را در قالب خوابگاه متاهلین در اختیار دانشجویان قرار خواهیم داد که طبق آخرین گزارش معاونین فرهنگی کشور، جديدترين رقم آمار اين خوابگاه ها ۲۵ خوابگاه بوده است و از این جهت یک جهش خوب برای دانشگاه علوم پزشکی مشهد اتفاق خواهد افتاد. همچنين بازسازی و ایجاد سراهای دانشجویی دخترانه بهار ۱ و ۲ و ۳ در کوی پردیس و بازسازي، تکمیل و تجهیز سراهای پسران در گلستان و بوستان؛ به انضمام فضای کوی پردیس از طرح‌هایی است که برنامه آن آماده شده و در حال آغاز است. این موارد طرح‌های بازسازی ما است که قرارگاه آن تشکیل شده و با حمایت معاونت توسعه دانشگاه برنامه آن آماده و آغاز شده است.

وي ادامه داد: تکمیل، بازسازی و تجهیز سرای دانشجویان بین الملل سناباد را نيز در دستور کار داریم که با توجه به روندی که معاونت آموزشی برای افزایش جذب دانشجویان بین‌الملل دارد، در حال طی مراحل پایانی آن بوده و امیدواریم که ظرف یک ماه آینده با حضور مسئولان راه اندازی شود. تکمیل،ساخت و تجهیز و راه‌اندازی فاز ۱ سرای دانشجویی دختران بهار ۵ که مشهور به خوابگاهu شکل است، حدود ۵۰ درصد پیشرفت داشته است و امیدواریم فاز اول را بتوانیم امسال تحویل بگیریم.

دکتر تقي پور افزود: اقداماتی را که قصد داریم امسال با تمرکز بر موضوع مولدسازی انجام دهیم شامل: شروع ساخت فاز اول سرای دانشجویان متاهل به مساحت ۱۰۰ واحد در کوی پردیس و همچنین ساخت فاز اول سرای استاد در کوی پردیس است که حدود ۱۰۰ واحد می‌باشد، همچنین شروع ساخت سرای فرهنگ در پردیس که سلف سرویس و خدمات فرهنگی و دانشجویی در آنجا ارائه خواهد شد و همچنین ساخت سالن شماره ۲ ویژه خواهران شامل این فعالیت‌ها است. ستاد اجرایی این امر، در قالب یک تیم تشکیل شده و برنامه عملیاتی آن نیز نوشته شده و تامین بودجه از طریق وزارتخانه و هم از طریق درآمدهای اقتصادی دانشگاه و طرح مولدسازی و خیرین در حال انجام می‌باشد. اهداف اختصاصی ما نیز که راهبرد عام معاونت است، در 4 حوزه فرهنگی و دانشجویی، تربیت بدنی و مشاوره برای کل سال جاری بسته شده و هر یک زیر مجموعه‌هایی دارند و اهداف اختصاصی خواهند داشت.

تقویت پژوهش‌های اثرگذار و محصول محور

دکتر تفقدي معاون پژوهشی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد هم در اين نشست، با بیان اینکه دو رویکرد اصلی در برنامه‌های حوزه پژوهش دانشگاه در سال جاری تعریف شده است افزود: اولین رویکرد در بحث کلی پژوهش و دومین رویکرد در رابطه با شرکت‌های فناور و دانش بنیان است.

وی با تاکید بر اینکه آموزش خوب، شرط یک پژوهش مطلوب و پژوهش مطلوب نیز لازمه یک فناوری موفق و منتج به تولید محصول می‌باشد افزود: یکی از اقدامات مهم برای سال جاری در حوزه معاونت پژوهشی تقویت زیرساخت‌هاي پژوهشي است.

دکتر تفقدی با اشاره به یکی از چالش‌های عمیق حوزه پژوهش در دانشگاه نیز گفت: پژوهش‌ها در حال حاضر مسئله محور نیستند و در واکنش به نیازها انتخاب نمی‌شوند، بر همین اساس باید تغییر نگرشی در این حوزه اتفاق بیفتد و طرح‌های اثرگذار و محصول محور که مد نظر وزارتخانه نیز است جایگزین گردد، برای این منظور مشوق‌هایی هم در نظر گرفته شده است.

وی خاطرنشان کرد: لازم است که پژوهش‌های با کیفیت بالا و در حد لازم در سبد پژوهش دانشگاه باشد و پژوهش‌های حوزه بالین نیز باید بیش از پیش تقویت شود؛ هرچند که رجیستری‌ها سبب این تقویت شده است. مراکز کارآزمایی بالینی که هم می‌تواند پژوهش‌ها را کیفیت ببخشد و هم ارتباط با صنعت را تقویت کند، باید مد نظر قرار گیرد، همچنین ایجاد مرکز کنترل کیفیت داده‌های پژوهشی و تقویت واحدهای توسعه تحقیقات بالینی مورد تاکید است.

دکتر تفقدي همچنین گفت: جذب نیروهای پژوهشی در قالب پست داک و جذب PhD هاي مختلف در قالب تعهدات غیر هیئت علمی و هیئت علمی پژوهشی و غیره نيز دیگر برنامه‌های مد نظر ما است.

معاون پژوهشی دانشگاه تصریح کرد: پس از انجام پژوهش‌ها، خوب است که دانشگاه این ظرفیت را داشته باشد که با صنعت ارتباط بگیرد و طبق قانون جهش دانش بنیان که سال ۱۴۰۱ مصوب شد، صنعت می‌تواند مالیات خود را در حوزه تحقیق و توسعه در دانشگاه سرمایه‌گذاری کند، این ظرفیت می‌تواند یک بازی برد برد برای صنعت و دانشگاه باشد و در نهایت به همگرایی و همافزایی صنعت و دانشجو دانشگاه منجر شود. خوشبختانه طی دو سال اخیر بحث ارتباط با صنعت پیشرفت خوبی داشته و بیشتر مبتنی بر ظرفیت‌های دانشکده بهداشت بوده است و در سایر دانشکده‌ها نیز این ظرفیت وجود دارد. ارتباط معاونت‌های دانشگاه به ویژه معاونت‌های بهداشتی، غذا و دارو و درمان با حوزه پژوهش بسیار می‌تواند در ارتباط گیری با صنعت مهم باشد.

وی تاکید کرد: انجام پژوهش‌های خوب سبب شکل‌گیری ایده‌های نو در ذهن دانشجویان خواهد شد و ما باید مراکز نوآوری داشته باشیم که این دانشجویان را با الفبای کسب و کار و تجارت و بازار آشنا کند تا بتوانند به عرصه فناوری وارد شوند هم اکنون سه مرکز نوآوری در سطح دانشگاه داریم که شامل مرکز نوآوری سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی، مرکز نوآوری سلامت، مرکز نوآوری هوش مصنوعی و سلامت دیجیتال هستند و ما بسیار خوشبین هستیم در نقش آفرینی این مراکز در رشد و پیشرفت دانشگاه.

دکتر تفقدي اضافه کرد: با صنعت در حال تعامل هستیم و از بخش خصوصی خواسته‌ایم که یک بخش تحقیق و توسعه متمرکز را ایجاد کنند، ضمن اینکه در خصوص ایجاد یک آزمایشگاه با معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری در زمینه تجهیزات پزشکی و دارویی در حال هماهنگی هستیم و امیدواریم در سال جاری عملیاتی شود، پس از اینکه شرکت‌ها این فازها را طی کردند برگزیده‌های آنها وارد پارک علم و فناوری سلامت و دانشگاه می‌شوند و در این فضا باید حمایت مالی گردند، آموزش ببینند، مشاوره داشته باشند، توانمندسازی شوند و بازار را در اختیار آنها قرار دهیم. همچنین باید شرکت‌های بزرگ را به فضای پارک بیاوریم ؛ در قالب ارتباط با صنعت که در اینجا هم ظرفیت‌های بسیار زیادی داریم در بحث اقتصاد دانش بنیان صندوق پژوهش و سلامت ثامن را داریم که به عنوان یکی از پشتوانه‌های ما هستند.

افزایش جذب دانشجویان بین‌الملل و گردشگر سلامت

دکتر شاپور بدیعی معاون بین الملل دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست گفت: ما در سال جاری دو هدف را در معاونت بین‌الملل دانشگاه دنبال می‌کنیم نخست ارتقای کمی و کیفی جذب دانشجویان خارجی و دوم ارتقاء کمی و کیفی جذب گردشگران سلامت.

وی افزود : طبق آماری که تهیه شده میزان جذب دانشجویان در سال ۱۴۰۲ تقریباً ۲ برابر گرديده و پیش بینی می‌کنیم که با آمدن دانشجویان ترکمنستانی و تاجیکستانی از ابتدای سپتامبر امسال این وضعیت به چهار برابر افزایش یابد.

دکتر بدیعی خاطرنشان کرد: راهکارهایی که برای این موضوع در نظر گرفته‌ایم ساختار بین‌المللی در دانشکده با حمایت ریاست دانشگاه و راه اندازی دانشکده بین الملل است که با عنایت ریاست دانشگاه کارهای آن در حال انجام بوده و به زودی در محل دانشکده پزشکی سابق راه‌اندازی خواهد شد.

معاون بین الملل دانشگاه افزود: انعقاد قرارداد با شرکت‌های جذب دانشجو از دیگر برنامه هاي ما است که در همین راستا بیشتر از ۱۸ شرکت قراردادهایشان کامل شده و یک پکیج آموزشی مشخص مشتمل بر کلیه هزینه‌ها برای آن دیده شده است.

وی همچنین گفت: در بحث گردشگری سلامت در سال1402، بسيار خوب عمل کرديم و ميزان درامد مراکز درماني مشهد اعم از مراکز خصوصی و دولتی قریب به یک همت بوده است که این نشان می‌دهد ما همچنان ميتوانيم کارهای بیشتری را انجام دهیم.

دکتر بدیعی همچنین با بیان اینکه حوزه بین الملل دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رتبه یک کشوری قرار دارد افزود: ما بنا داریم که سامانه وزارت بهداشت را راه اندازی کنیم که در واقع اولین سامانه بین الملل برای کشور خواهد بود و هر کسی خدمات گیرنده باشد وارد آن می‌شود. فاز اول این سامانه با درمان آغاز خواهد شد و فاز دوم را به حوزه دانشجویی و بقیه اختصاص خواهیم داد، راه‌اندازی کال سنتر دانشگاه که اولین کال سنتر گردشگری سلامت در کل کشور است از دیگر برنامه‌ها خواهد بود.

وي اضافه کرد: بازاریابی کشورهای هدف و مشارکت در راه‌اندازی درمانگاه‌های تخصصی در کشورهای هدف نیز از دیگر برنامه‌های ما خواهد بود و در همین جا از همه اساتید جهت حمایت از مجموعه بین الملل دانشگاه که سبب افزایش جذب دانشجو و افزایش گردشگر سلامت شد تشکر می‌کنم.

استفاده از پتانسیل دانشکده دارو در بحث فرمولاسیون داروها

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد هم در این نشست گفت: ریاست دانشگاه دو درخواست از این معاونت داشته‌اند که شامل ساخت و توسعه ساختمان معاونت غذا و دارو و آزمایشگاه و همچنین برنامه‌ریزی برای حمایت از شرکت‌های تولید دارو بوده است.

وی افزود: با توجه به محدودیت‌های فیزیکی که در فضای معاونت غذا اعم از فضای ستادی و آزمایشگاه وجود دارد و سازمان غذا و داروی کشور نیز یکی از ایرادات مهمی که به این معاونت وارد دانسته همین موضوع می‌باشد، لذا با تفاهمی که با سازمان غذا و دارو داشته‌ایم مقرر شد که در فضایی واقع در شهرک دانش و سلامت ساختمان مستقلی برای غذا و دارو تهیه شود.  اکنون نقشه‌ها در سه طبقه آماده شده و طبق تفاهمی که با سازمان غذا و دارو داریم به یاری خداوند با هزينه اي که سازمان غذا و دارو و دانشگاه پرداخت خواهند کرد، به زودی کلنگ آن زده خواهد شد و قطعاً این امر در بهبود عملکرد معاونت قضا و دارو موثر خواهد بود.

دکتر روحبخش حمایت از شرکت‌های تولید دارو را نیز از دیگر بحث‌های مهم دانست و گفت: یکی از چالش‌های مرتبط با این موضوع بحث تفویض اختیار است و همچنان بسیاری از امور تولید در حیطه سازمان مرکزی قرار دارد هرچند که ما با توجه به توانایی‌های که داریم می‌توانیم درخواست کنیم که این تفویض اختیار انجام شود . جلسات با تولید کنندگان دارو حتماً باید در برنامه ما باشد و مشکلات آنها را ببینیم و موارد را منعکس کنیم.

وی اضافه کرد: مورد دیگری که کمتر مورد استفاده قرار گرفته پتانسیل دانشکده دارو در بحث فرمولاسیون ها است. در حال حاضر در مورد برخی از داروها و از جمله وارفارین کمبودهایی داریم و هیچگاه برای فرمولاسیون و تولید داخل اقدامی نشده است و اکنون کل وارفارین مصرفی کشور به شکل واردات صورت می‌گیرد. چنانچه دانشکده دارو و معاونت پژوهش همت کنند و در قالب طرح‌های پژوهشی و حتی پایان‌نامه phd این کار انجام شود کارخانه جات داروسازی هم استقبال می‌کنند.

راهبردهای معاونت توسعه در تامین اعتبارات لازم

معاون توسعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که در سال جاري پیش روی ما است، سرانه‌ای است که بر اساس جمعیت داده می‌شود و حدود شش و نیم درصد می‌باشد که در این سرانه جمعیت یک میلیون و سیصد هزار نفر مهاجر و ۲۵۰ هزار نفر زائر لحاظ نمی‌شود و به عبارتی ما اعتبار مالی شش و نیم درصدی را دریافت می‌کنیم؛ در صورتی که دامنه خدمات مان به 8.2 درصد جمعبت اين شهر است. تفاوت این رقم در سال جاری حدود ۳ همت است؛ پولی که باید دولت و وزارت بهداشت و سازمان برنامه به دانشگاه تخصیص دهند اما از محل درآمدهاي دانشگاه تامین اعتبار می‌شود.

دکتر مسلم افزود: ریاست دانشگاه رایزنی‌های زیادی را با شخص رئیس جمهور و آقای دکتر منظور داشتند که امیدواریم امسال بتوانیم این معضل را رفع کنیم . 4 راهبرد برای معاونت توسعه لحاظ شده که شامل پرداخت به موقع مطالبات همکاران است ( و سه راهکار در دل آن وجود دارد ) ما از شهریور ماه سال قبل که ملزم به اجرای طرح کارآمد شدیم، درآمدهای دانشگاه در سال1402 نسبت به 1401 افزايش يافت اما به عنوان مثال کارانه اي که از شهريورماه سال قبل پرداخت کرده ايم از رقم 55 ميليارد به 110 ميليارد افزايش يافته و در حال حاضر حدود 530 ميليارد هزينه هاي ماهانه دانشگاه است که در مقابل آن 380 ميليارد درامد وجود دارد؛  یعنی بدون ردیف تقریباً ماهی 150 ميليارد کسري اعتبار داریم . در کل مطالبات دانشگاه از سازمان‌های بیمه‌گر1.7 همت است در حاليکه کل بدهي هاي دانشگاه 3.4 همت است.

وی افزود: موضوع بعدی تسریع در اتمام پروژه‌های نیمه تمام است، دانشگاه تعداد زیادی از پروژه‌ها را از 2 درصد تا ۹۰ درصد در حال انجام دارد و تعداد قابل توجهی از این پروژه‌ها ماده23 ندارند و دانشگاه مجبور است پولی را که باید صرف هزینه‌های درمانی و آموزشی شود در این فرایند صرف کند. در حال حاضر ۱۲۴ پروژه را در دست اجرا داریم که اکثریت آن مربوط به حوزه بهداشتی است.

دکتر مسلم ادامه داد: موضوع بعدي برون سپاری‌ها است که در فرمایش مقام معظم رهبری و نامگذاری امسال هم بود و از طرف وزیر بهداشت نیز مورد تاکید قرار گرفت، هم اکنون 142 مناقصه داريم و نزدیک به یک هزار میلیارد تومان که از ابتدا تا پایان سال اجرایی می‌شود .

وی در ادامه افزود: یکی از معضلات دانشگاه عدم به روز رسانی چارت دانشگاه است،  ما حدود ۳۳۲۰۰ پست داریم که فقط ۵۳ درصد آن صاحب دارد و ۳۴ پست بلا تصدی است، ضمن اینکه ۱۳ درصد آن هم بلوکه است .

اصلاح فرايندهاي درماني بويژه در اورژانس ها

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: دو موضوع مهمی که به عنوان شاخص در حوزه درمان تعریف شده ( علاوه بر کارهای عادی و روزانه که داریم ) نخست بحث ارتقاء اورژانس‌های بیمارستان‌ها و دوم افزایش بهره‌وری و استفاده بهینه از وضعیت موجود است.

وی افزود: در سالنامه آماری که وزارت بهداشت در بخش معاونت درمان از سال ۱۴۰۱ منتشر کرد، بسیاری از شاخص‌هاي وضعیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد نسبت به میانگین کشوری پایین‌تر است مثلاً شاخص سرانه تخت به جمعیت به نسبت میانگین کشوری سرانه تخت ویژه به تخت سی سی يو و... این‌ها نمونه‌هایی هستند که نشان می‌دهد وضعیت دانشگاه نسبت به میانگین کشور در بسیاری از شاخص‌ها پایین‌تر است و خیلی از بیمارستان‌های ما نیز دارای بافتی فرسوده و تجهیزات پزشکی هستند که باید به روز رسانی شود. لذا با توجه به شرایط خاصی که در مشهد وجود دارد عدم تناسب تخت با همین شاخص‌های جمعیتی که سرشماری شده ( صرف نظر از جمعیت مهاجر و زائر) خدمات اختصاصی فاقد تخصصی که در شرق کشور در حال ارائه آن هستیم مثل مسمومين، سرطان، سوختگي و... بار مراجعه را افزايش داده است ضمن اينکه حدود ۳۰ درصد از کسانی که از زیر مجموعه دانشگاه خدمت می‌گیرند کد ملی سایر استان‌ها هستند.

در سال 1402 هم 25 درصد مراجعان بخش دولتی ما به ویژه در اورژانس‌ها افزایش یافته که یکی از دلایل عمده آن وضعیت معیشتی و تعرفه‌ای است که اختلاف آن در بخش دولتی و خصوصی زیاد است. ما در زیرساخت‌های درمانی مشهد مشکل داريم و کمبود متخصص و فوق تخصص‌ها را در برخی حوزه‌ها داریم که مشکل را مضاعف می‌کند. همچنین وضعیت اورژانس‌ها دچار چالش است؛ به ویژه در اورژانس بیمارستان‌های بزرگی مثل امام رضا(ع) و قائم(عج) و بیمارستان خاتم(ص) که به عنوان تنها سانتر تخصصی و فوق تخصصی است. لذا این شرایط مشکلاتی را برای دانشگاه و همچنین نارضایتی‌هایی را از سوی بیماران به دنبال دارد. بر این اساس ما باید در چهار محور کار را پیش ببریم؛  نخست توسعه فضای فیزیکی، دوم افزایش نیروی انسانی، سوم تجهیزات و چهارم اصلاح فرایند اورژانس‌ها.

در حال حاضر سرانه تخت فعال اورژانس‌های دانشگاه نسبت به میانگین کشوری پایین است و این مشکل زاست. در بحث‌های فرایندی باید بر ورودی اورژانس‌ها کار کنیم ، ماندگاری بیمار در اورژانس را کاهش دهیم و مدت اقامت او در بخش را هم مدیریت کنیم. ورود بیماران سطح ۳ و ۴ که غیر اورژانسی هستند به بخش اورژانس معضلی است که باید حل شود تا بتوانیم مدیریت اورژانس‌ها را بهتر انجام دهیم. برای حل این معضل برنامه‌ای که داریم این است که بیماران قبل از ورود به اورژانس‌ها در یک درمانگاه یا کلینیک شبانه روزی پذیرش شوند تا بار ورودی اورژانس کم شود. اصلاح فرایندهای درون بخشی اورژانس‌ها نیز موضوع دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد .خروجی بخش‌ها باید به گونه‌ای باشد که بیمار اورژانس را بپذیرد و یقیناً شهر مشهد با این حجم جمعیت نیاز به یک مرکز خدمات مراقبت طولانی مدت دارد تا مریض‌هایی  که نیاز به یک فرایند درمان ثابت دارد در این اقامتگاه‌ها پذیرش شوند.

تقویت کمی و کیفی حوزه آموزش یک ضرورت است

دکتر علمداران معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در برنامه معاونت آموزشی دانشگاه که عمدتاً بر توسعه آموزش متمرکز است یک سری برنامه‌هایی را انجام داده و یا در حال اجرا داریم از جمله جذب دانشجویان بین‌الملل که با کمک معاونت بین الملل در دانشگاه نهادینه شده و فرایند آموزش اسکان، تغذیه و مسائل اداری خوشبختانه خیلی خوب در حال انجام است و امسال با ۵ هزار نفر این روند آغاز شد که برنامه‌ریزی داریم تا برای ترم بعد چندین برابر شود.

وی افزود: طرح دیگری را هم که با همکاری معاونت بهداشت پیگیر هستیم تا عرصه جدیدی را در آموزش پزشکی عمومی ایجاد کنیم، دوره‌های آموزش پزشکی خانواده در مراکز جامع خدمات سلامت است که دانشجویان ما آغاز ميکنند و دوره کارورزی آنها خواهد بود. همچنین با دانشکده توانبخشی و پیراپزشکی طرح مشترکی داریم که هدف آن ارائه خدمات توانبخشی در بیماران بستری در اورژانس‌ها و آی‌سی‌یوها است که با توجه به پتانسیل خوب هیئت علمی در دانشکده توانبخشی و بیش از ۱۰۰ دانشجوی PhDکه اگر به بخشهاي مختلف بيمارستان ها وارد شوند ميتوانند يک تحول را در زمینه توانبخشی رقم ب‌زنند .

دکتر علمداران ادامه داد: یک سری اقدامات کیفی را نیز پیگیری کرده‌ایم که از جمله آن کارت اعتباری گروه‌های آموزشی است که البته هنوز فرایندهای قانونی نهایی نشده اما پیگیر هستیم . در زمینه سرآمدی آموزشي هم اين امر خوشبختانه در هیئت ممیزه دانشگاه نهایی شد و بحث ارتقاء و ترفیع اساتید به صورت الکترونیک انجام می‌شود. همچنین ساختارسازی در زمینه آموزش پزشکی عمومی در بیمارستان هاشمی‌نژاد و عرصه.

وي خاطر نشان کرد: از اقدامات مهم دیگری که با جدیت دنبال می‌شود جذب و ماندگاری اعضای هیئت علمی است که می‌تواند از طریق اصلاح کارانه اتفاق بیفتد و با توجه به تحولات خوبی که از سوی معاونت توسعه و معاونت درمان اتفاق افتاده کارانه‌های دستیاری نهایی شده و ۶ ماه سال گذشته پرداخت شد و اکنون سه ماهه سوم سال گذشته را درصددیم که پرداخت کنیم. همچنین تسهیلاتی برای رزیدنت‌ها در نظر گرفته‌ایم.  تسهیل خروج از تمام وقتی اساتيد هم بحث جديدي است که با موافقت وزارتخانه ۲۰ درصد از اعضای هیئت علمی تازه استخدام در کل دانشگاه‌های تیپ ۱ از تمام وقتی خارج شوند. همچنین بنا داریم که رتبه‌های برتر برد تخصصی را جذب کنیم و خوشبختانه با تصویب آیین نامه بورس شرایط جذب هیئت علمی در دانشگاه‌ها و از جمله مشهد تسهیل می‌شود.

469.jpg - 150.64 kB

 

 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image