رئیس اداره حسابداری درآمد مدیریت امور مالی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: ایجاد رضایت مندی برای مراجعه کنندگان و شفافیت مالی از دلیل عمده نصب دستگاه های پی سی پوز در مراکز درمانی دانشگاه بوده است.
غلامعلی صابری در گفت و گو با وب دا؛ در خصوص نصب دستگاه های پی سی پوز در مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر این نکته که اداره حسابداری و امور مالی دانشگاه طی اجرای فرآیندهای دولت الکترونیک؛ به انجام پروژه نصب و راه اندازی دستگاه پی سی پوز روی آورد، گفت: این پروژه با همکاری بانک رفاه در دی ماه سال 93 کار خود را آغاز کرد؛ تا بتواند تمام سرویس های خدمت دهنده به مردم را به شکل الکترونیکی درآورد.
وی ادامه داد: بر این اساس با بررسی های انجام شده 550 دستگاه پی سی پوز جهت استفاده در تمام بیمارستان ها و مراکز بهداشت در سراسر استان مورد نیاز شناخته شد و در ادامه این تعداد دستگاه راه اندازی شد.
رئیس اداره حسابداری درآمد مدیریت امور مالی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تصریح کرد: از دیگر سو ایجاد ارتباط دستگاه های PC POS با سامانه ها و نرم افزارهایی که دانشگاه در حال کار با آن می باشد از جمله اچ ای اس و نرم افزار ثامن سلامت؛ که با مراکز بهداشتی و درمانی دانشگاه در ارتباط است نیز بسیار مهم بود.
صابری گفت: ایجاد ارتباط بین این نرم افزارها و سیستم بانکی؛ که به طور مستقیم به بانک مرکزی و نرم افزار شاپرک متصل می شود نیز نیازمند کار تیمی بود؛ که در نهایت تمامی تلاش های صورت گرفته با همکاری بانک رفاه با موفقیت دنبال و پروژه در سال 94 وارد مرحله اجرا شد.
وی بیان داشت: در نهایت دانشگاه علوم پزشکی مشهد توانست به عنوان اولین دانشگاه در کشور؛ که موفق به اجرا و نصب دستگاه های پی سی پوز شده شناخته شود. این موفقیت در حالی رقم خورد؛ که در بسیاری از شهرها پوز وجود داشت؛ اما ارتباطی بین نرم افزار و دستگاه های پی سی پوز به صورت آن لاین شکل نگرفته بود.
رئیس اداره حسابداری درآمد مدیریت امور مالی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، خاطر نشان کرد: با انجام زیرساخت های لازم، نصب دستگاه های پی سی پوز صورت گرفت و در نتیجه دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق شد تمام بیمارستان های خود را در تمامی قسمت ها خصوصا قسمت های متمرکز به این دستگاه متصل و مردم را از خدمات آن بهره مند کند.
صابری تاکید کرد: در این میان بودند افراد بسیاری؛ که کارت اعتباری همراه نداشته و یا از کارت اعتباری استفاده ای نمی کردند که باید برای رفع این مشکل چاره ای اندیشیده می شد.
وی یادآور شد: از طرفی دانشگاه نیز نمی توانست از تمامی مراجعه کنندگان بخواهد صرفا با کارت اعتباری مبلغ مورد نظر خود را پرداخت کنند؛ که در نتیجه جهت رفع این نقص برای اولین بار در کشور ارائه کارت های تن خواه توسط بانک رفاه کلید خورد.
رئیس اداره حسابداری درآمد مدیریت امور مالی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: با انجام مجموعه این تلاش ها دیگر صندوق دار نمی تواند هیچ برداشتی از هیچ دستگاه آی تی ام داشته باشد و تنها باید از ترمینالی که به وی اختصاص داده شده است هزینه را پرداخت کند.
صابری ابراز داشت: پس از شارژ کارت های تن خواه توسط امور مالی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و قرار گرفتن آن در اختیار صندوق دارها؛ می توان اکنون با قوت اعلام کرد، زیر ساخت های طرح جهت دریافت وجه نقد دیگر هیچ مشکلی ندارند.
وی افزود: از مزایای مهم این طرح شفافیت مالی است؛ که موجب حذف پول خرد شده است و بر این اساس دیگر نه وجهی در دست صندوق دار و نه وجهی نزد مراجعه کننده باقی نخواهد ماند و بهداشت نیز بیش از گذشته رعایت می شود.
رئیس اداره حسابداری درآمد مدیریت امور مالی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ابراز داشت: با اجرای این طرح درآمدهای دانشگاه به صورت لحظه ای وارد حساب های غیر قابل برداشت واحد مربوط به دانشگاه می شود و دیگر نیازی نیست در پایان عملیات؛ صندوق داران طی یک فیش با داشتن تاخیرات طولانی وجه مورد نظر را به حسابهای غیر قابل برداشت دانشگاه واریز کنند.
صابری تصریح کرد: با انجام این طرح؛ صندوق های مربوطه در پایان هر شیفت کاری بسته و صفر می شوند و هیچ وجهی باقی نمی ماند؛ که بخواهد مانده صندوق را نشان دهد؛ که این شفافیت مالی ایجاد شده موجبات سهولت کاری را برای صندوق داران به دنبال دارد.
وی ابراز داشت: با انجام این کار گزارش های درآمدی و نقدی دانشگاه به صورت روزانه و در زمان دریافت می شود و اکنون برآورد منابع نقدی در اخذ فرانشیزها کاملا امکان پذیر است.
رئیس اداره حسابداری درآمد مدیریت امور مالی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تاکید کرد: یکی از مزایای اجرای این طرح هزینه نکردن حتی یک ریال از منابع دانشگاه و ایجاد رفاه گسترده برای مردم و دانشگاه بوده است؛ به نحوی که در تفاهمی مشترک هزینه اجرای طرح بر عهده بانک رفاه قرار گرفت.
صابری بیان داشت: نکته مهم دیگر رفع نگرانی صندوق دارها از انتقال وجه دریافتی در پایان هر شیفت کاری به بانک است؛ که با اجرای این طرح احتمال بروز خطر مرتفع شد.
وی اظهار داشت: اجرای این طرح موجب شده است؛ که نه تنها در زمان بلکه در ایجاد آرامش در صندوق داران موفقیت های بسیار خوبی حاصل شود و فرآیند جدید و مدرنی به همت مدیران امور مالی در دانشگاه مستقر شود.
رئیس اداره حسابداری درآمد مدیریت امور مالی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تاکید کرد: سرعت دادن به دریافت وجه خدمات موجب شده است؛ تا ارباب رجوع دیگر مجبور به ایستادن در صف های طولانی و گذراندن زمان خود در فاصله محل دریافت خدمت تا صندوق مرکزی نباشد؛ که این مهم نیز از سرگردانی مراجعه کننده کاسته است.
صابری تصریح کرد: بانک رفاه در این میان توانست بهره وری خوبی را برای خود ایجاد و باجه های خود را در ارائه خدمت رسانی به مردم در یک شیفت متمرکز کند در حقیقت انجام این پروژه برای بانک رفاه نیز موفقیت این بانک را در کشور افزایش داد.
وی ادامه داد: تمام تلاش ما در حوزه مدیریت امور مالی بر این است تا به هر شکل ممکن مردم را از خدمات در حال اجرا آگاه کنیم؛ تا مراجعین بتوانند با داشتن اطلاعات لازم جهت دریافت خدمات تسهیل کننده از حق خود بهره مند شوند.
رئیس اداره حسابداری درآمد مدیریت امور مالی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، خاطر نشان کرد: متاسفانه درصد بالایی از مردم به دلیل نداشتن آگاهی در شرایط فعلی از کارت اعتباری خود در هنگام دریافت و واریز وجه استفاده نمی کنند؛ که باید این مهم با اطلاع رسانی به موقع مرتفع شود و تنها افرادی که توان استفاده از کارت اعتباری ندارند وجه نقد پرداخت کنند.
صابری ایجاد رضایت مندی مردم و شفافیت مالی را از دلایل عمده نصب دستگاه های پی سی پوز در دانشگاه عنوان کرد و گفت: این مهم با تلاش بسیار مسئولان اداره درآمد دانشگاه اجرا و در قالب پروژه به وزارت بهداشت ارائه و مصوب شد.
وی اضافه کرد: همفکری مدیر امور مالی دانشگاه، معاونین و کارشناسان حوزه اداره درآمد، همکاری بانک رفاه و انجام بررسی ها با همکاری صادقانه معاونت توسعه موجبات موفقیت این طرح علی رغم برخی مقاومت ها را به دنبال داشت.
رئیس اداره حسابداری درآمد مدیریت امور مالی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: این برنامه یکی از سیاست های ایجاد بستر دولت الکترونیک است؛ که اکنون به صورت قانون در آمده که بر اساس این قانون تمام نهادهای دولتی موظف به اجرای دولت الکترونیک هستند.