معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد یکی از موفق ترین معاونت ها طی سال های اخیر بوده است؛ که توانسته حمایت خود را به دامنه تمامی معاونت ها و مجموعه های زیر نظر دانشگاه وسعت دهد.
به گزارش وب دا، این معاونت از محل صرفه جویی های اعتباری،نه تنها توانسته است پروژه های نیمه تمام و تعطیل شده دانشگاه را به حیات بازگرداند بلکه طی سال های گذشته قادر بوده است؛ که به بیشترین درخواست های مطرح شده از سوی قسمت های مختلف دانشگاه جامع عمل پوشانیده و حمایت مورد نظر خود را انجام دهد.
این موفقیت تا آن جا ادامه پیدا کرده است؛ که اکنون هیچ معاونت و قسمتی در دانشگاه وجود ندارد؛ که در هنگام ارائه موفقیت های خود در کنار تشکر از رئیس دانشگاه نامی از معاونت توسعه مدیریت و منابع و حمایت همه جانبه آن به میان نیاورد.
بر همین اساس واحد خبر وب دا؛ بر آن شد تا گزارشی از اولین کارگروه تخصصی معاونین توسعه منطقه 9 با حضور روسای تعدادی از دانشگاه ها و دانشکده های قطب 9 کشوری داشته باشد؛ تا بیشتر در جریان تلاش های صورت گرفته در این معاونت قرار بگیرد.
مدیر توسعه و منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ابتدای این نشست پس از بیان نظرات بسیاری از شرکت کنندگان، خاطر نشان کرد: صحبت از توسعه تنها به ساختمان اضافه کردن و ایجاد فضا محدود نمی شود؛ بلکه توسعه تخت های بیمارستانی، فضاها و جذب دانشجو نیز در این میان مطرح است که باید یک بسته کامل و جامعی را برای آن دید.
ریحانی، بیان داشت: در مجموع عمر 50 ساله اخیر شهر مشهد؛ افتتاح بیمارستان هایی چون 610 تختخوابی امام رضا(ع) و بیمارستان اکبر بی سابقه بوده است؛ اما برخی نیازهای اساسی این بیمارستان مانند تامین نیروی انسانی دیده نشده است.
در تائید صحبت های ریحانی، معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: باید در حوزه وزارت بهداشت جهت توسعه هر بخش، مجموعه نیازها دیده شود. هنگامی که بنا است 10 درصد به پذیرش دانشجوی تحصیلات تکمیلی افزوده شود باید تعداد اساتید، امکان انجام پایان نامه، بودجه تحقیقاتی، مکان انجام کار عملی و ... نیز دیده شود.
دکتر بحرینی، تصریح کرد: جهت انجام توسعه باید بسته مورد نیاز در همه ابعاد دیده شود. شاید دانشجو در دو سال ابتدایی در دانشکده دندان پزشکی تنها باید دروس تئوری بگذراند و این در حالی است که حتی فضای کلاس نیز بسیار پر ازدحام است؛ اما هنگام ورود به کارورزی و کارآموزی نیازمند کلینیک و یونیت است.
وی خاطر نشان کرد: دانشجو نیازمند آموزش، پژوهش و امور رفاهی جداگانه است. نکته اعجاب آور اینکه اکنون 20 سال است که یک خوابگاه در مشهد برای دانشجویان دانشگاه ساخته نشده؛ اما تعداد دانشجویان در این مدت چند برابر شده است.
مدیر توسعه و منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: هنگامی که بنا است دانشجو اضافه شود خوابگاه، سلف و سرویس نیز باید افزوده شود و در کنار فضای آموزشی مناسب؛ فضای آزمایشگاهی مناسب نیز نیاز دارد.
در ادامه مشاور معاون توسعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بیان داشت: در هر منطقه ای نکات بسیار خوبی مطرح می شود و ای کاش این جلسات نزدیک تر به هم برگزار و به جمع بندی و راه حل های مناسب می رسیدیم.
دکتر کاوه تصریح کرد: در خصوص بحث طولانی شدن فرآیندها به دلیل رفتن مصوبات در هیأت امنا باید گفت هیأت امنا ایجاد شده است تا دانشگاه بتواند راحت به کار خود برسد و باید تا جایی که می توانیم در صورت حضور یکی از نمایندگان معاونت توسعه در هیات امنا تصویب های موردنظر انجام شود.
دکتر کاوه بیان داشت: شورای هماهنگی برای وزارت بهداشت در حقیقت پارلمانی مشورتی است تا مواردی که نیازمند مطرح شدن در شورای هماهنگی است، مورد نقد و بررسی قرار دهد.
وی تاکید کرد: امیدوارم اولین بخش نامه دکتر صدرالسادات این باشد که هیچ مدیری حق ندارد آیین نامه ای نرم افزاری و دستورالعملی را به دانشگاه ها در حوزه معاونت توسعه قبل از تصویب شورای هماهنگی ابلاغ کند و این کار حتما اتفاق خواهد افتاد.
مشاور معاون توسعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بیان داشت:باید در برخی موارد سیاست های جذب نیرو در منطقه این باشد که توسعه را بسته ای ببیند و توسعه با الزاماتش مشخص و چک لیستی برای آن تهیه شود.
پایان اولین کارگروه منطقه 9 کشوری در حوزه معاونین توسعه با مصوباتی همراه بود که جهت ارائه آن به مخاطبین گفت و گویی با دکتر کاوه در این خصوص انجام دادیم.
وی ضمن تبریک خلق حماسه غرور آفرین ملت ایران، گفت: این جلسه به تشکیل کارگروه تخصصی منطقه 9 بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی بر اساس سیاست ها و ضوابط اجرایی آمایش سرزمینی تصویب شده برگزار شد.
مشاور معاون توسعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: بر این اساس کارگروه های تخصصی معاونت توسعه مدیریت و منابع با دستور دکتر صدرالسادات در حال شکل گیری در مناطق مختلف است؛ که در منطقه 9؛ این کارگروه با حضور معاونین توسعه مدیریت و منابع دانشگاه مشهد و شهرستان های استان های خراسان جنوبی، شمالی و رضوی برگزار شد.
وی بیان داشت: شرح دستور اولین کارگروه تخصصی معاونین توسعه منطقه 9 ،انتخاب دبیر کارگروه بود؛ که دکتر بحرینی؛ معاون توسعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان دبیر کارگروه از طرف سایر معاونین انتخاب و به مدت دو سال در این جایگاه حضور خواهند داشت.
مشاور معاون توسعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، تصریح کرد: در پایش عملکرد برنامه عملیاتی که در سطح وزارت خانه در جشنواره ای در چهاردهم اردیبهشت ماه با حضور وزیر بهداشت در تهران برگزار شد؛ دانشگاه مشهد جزء هفت دانشگاه برتر کشور برگزیده شد؛ که لوح تقدیر خود را از دستان وزیر بهداشت دریافت کرد.
وی افزود: با حضور دکتر مهرابی بهار و دکتر بحرینی دانشگاه مشهد مانند گذشته از دانشگاه های پیشتاز در ابعاد توسعه بوده است و عمده مشکل موجود مشکلاتی چون طلب ها از بیمه ها و پرداخت ها است که دانشگاه مشهد در بحث پرداخت پرسنلی و مطالبات نیز پیشتاز بوده است.
در قسمت پایانی این گزارش دکتر بحرینی گفت: بنا شده است تا این جلسه هر دو ماه یک بار برگزار شود و کلان منطقه 9 به عنوان یک بازوی مشورتی برای معاونت توسعه وزارت بهداشت عمل کند تا اگر جایی به مشکلی برخورد شد به فراخور موضوع دکتر صدرالسادات و یا مدیر کل های ایشان در جلسات جهت رفع مشکل حضور پیدا کنند.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: روال کار به این شکل خواهد بود که در صورتی که این کارگروه موضوعی را مد نظر داشت، پیشنهاد را به دکتر صدر السادات داده و در صورت ابلاغ ایشان؛ موضوع مصوب می شود؛ که این فرایند سرعت بسیار خوبی به برنامه ها خواهد داد.
وی ادامه داد: نکته جالب در این جلسه انجام توسعه بر اساس چک لیستی است؛ که تعیین منابع مالی، انسانی، فیزیکی و مدیریتی را نیز خواهد دید که توسعه را پس از تامین این موارد انجام خواهد داد.
دکتر بحرینی خاطر نشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال گذشته توانست در کنار هفت دانشگاه برتر کشور در خصوص برنامه عملیاتی به جایگاه پیشتاز تک ستاره دست پیدا کند که این موفقیت بر اساس افتتاح بیمارستان امام رضا(ع)، بیمارستان اکبر، انواع کلینیک ها، بانک چشم و ... سال گذشته به دست آمد.
معاون توسعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در این دوره نیز تلاش داریم تا 150 پروژه را که در سامانه ثبت کرده ایم در سال 96 اجرا و در واقع شروع اجرای این پروژه ها در هیمن روزها آغاز خواهد شد.
وی گفت: من فکر می کنم یکی از مهمترین پروژه ها در سال 96 پروژه پی اچ سی( مجموعه رفاهی دانشگاه) است؛ که تلاش داریم این پروژه عظیم را با حضور ریاست جمهوری در آینده نزدیک به افتتاح برسانیم.
دکتر بحرینی ابراز داشت: کلنگ بیمارستان هاشمی نژاد زده و بیمارستان هزار تختخوابی نیز فاز مطالعاتی خود را پشت سر گذاشته است؛ که انشالله با تلاش معاونت توسعه و دیگر همکاران این موفقیت ها نیز در سال های آینده به سرانجام خواهد رسید.
مخاطبان برای دریافت تصاویر این گزارش می توانند به اینجا مراجعه کنند.