به گزارش وب دا، حميد صادقیان در همايشي که ويژه دانشجويان متاهل در تالار رازي دانشکده بهداشت به همت نهاد رهبري دانشگاه علوم پزشکي مشهد برگزار شد، بایدها و نبایدهای زندگی مشترک را تحت عنوان « ویتامین ها و ویروس های زندگی مشترک» مطرح و گفت: ازمهمترین ویتامینهای زندگی مشترک؛ اعتماد، گذشت، وفاداری، رازداری و معنویت و مهمترین ویروس ها؛ مجادله، قهر، سرزنش و نبش قبر خاطرات است.
وي اظهار داشت: در بحث آسیب های رسانه ای تلاش می شود، نگرش مخاطبان نسبت به این باید ها و نبایدها تغییر کرده و رفتارهای نابهنجار جایگزین رفتارهای بهنجار و عامه پسند شود.
وی ادامه داد: این تغییر رفتار، که اغلب با بهره گیری از پس زمینه های هنری همچون، موسیقی، رنگ، زاویه نمایش و... صورت می پذیرد، به حدی آرام و نامحسوس است که نه تنها حساسیتی را در فرد ایجاد نمیکند بلکه او را به موضع گیری در برابر ارزشها و هنجارهای حاکم بر جامعه وا می دارد.
صادقیان نقش شبکه های اجتماعی و تاثیر آن بر روابط زوجین را نیز یادآور شد و افزود: حضور مداوم و بی هدف همسران در چنین فضاهایی علاوه بر افزایش احتمال انحرافات اخلاقی، سبب ایجاد شکاف عاطفی و بوجود آمدن سو ءظن بین آنها میشود.
این کارشناس خانواده همچنین، بهره گیری مناسب از رسانه را منوط به « زمانبندی» و « مدیریت » محتوای آن از سوی مخاطبین دانست و تاکید کرد: با توجه به حضور کاربران مختلف در فضای مجازی و احتمال سو استفاده از آن، فایل ها و تصاویر شخصی تا حد ممکن نباید به فضای مجازی منتقل شود.
وی در پایان با بیان این نکته که همه ما ناگزیر به استفاده از رسانه و حضور در فضای مجازی هستیم افزود: داشتن سواد رسانه ای ( که به معنای دریافت پیام محتوا و شناخت تکنیک های ارایه آن می باشد) کمک شایانی به درک هدف رسانه و پذیرش یا رد پیام های آن خواهد کرد و لذا افراد باید با نگاهی نقاد و نه منفعلانه محتوای موجود در چنین فضاهایی را بررسی کنند.