بر اساس اعلام معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي مشهد فرآورده هاي تقلبي تمجيزک و نورجيزک، نه تنها سبب ترک اعتياد نمي شود بلکه در اغلب آنها مواد سمي و کشنده وجود دارد.
بر اساس گزارش هاي موجود، مصرف حتي يک عدد قرص اکستازي منجر به مرگ مي شود و سوء مصرف شيشه گرچه ظاهر فرد معتاد را سريعا دگرگون و قابل شناسايي نمي کند، ولي اعتياد به آن به مراتب خطرناکتر از مواد مخدر ديگر است.
سکته هاي قلبي و مغزي، تشنج، نارسايي کبد و کليه، تخريب سلولهاي مغزي و عضلاني از عوارض مسموميت با قرص اکستازي و يا شيشه به شمار مي رود.
مصرف مواد توهم زا مانند حشيش، اکستازي، LSD و شيشه مي تواند سبب بروز حوادث مرگبار مانند سقوط از ارتفاع، تصادف، نزاع، ارتکاب به جنايت و خودکشي در فرد مصرف کننده شود.
همچنين فرآورده هاي مخدر و اعتياد زاي« پان» برخلاف ادعاي مطرح شده مبني بر خوشبو کنندگي دهان و يا ترک سيگار سبب بروز اعتياد مي شود.
مصرف انواع داروهاي هورموني با هدف بدنسازي در جوانان مي تواند سبب بروز عوارض وخيمي مانند عقيمي، نارسايي قلبي و کبدي، کوتاهي قد و بزرگ شدن سينه در مردان و پرمويي و خشونت صدا در زنان شود.
استفاده از فرآورده هاي قاچاق و بدون مجوز بدنسازي و پرورش اندام در جوانان، خطر ابتلا به انواع اختلالات جسمي و رواني را براي مصرف کننده در بردارد.
مصرف نابجاي استروييدهاي آنابوليک در جوانان جهت بدنسازي و رقابتهاي ورزشي يا خطر بروز عوارض قلبي و عروقي مانند ازدياد فشار خون و نارسايي قلبي همراه است.
هر گونه تغييران رفتاري غير عادي و ناگهاني مانند گوشه گيري، بيخوابي، بي حوصلگي، پرخاشگري، غيبت از محل کار و تحصيل، يب نظمي و نااميدي در فرزندان خود را جدي گرفته و در پي بررسي علت آن باشيد.