به گزارش وب دا، این طرح شامل سه هدف اصلی آموزش، پیشگیری و درمان است؛ که با حضور مستقیم دندانپزشکان و بهورزان شهرستان در مدارس با انجام معاینات دهان و دندان، آموزش نحوه مسواک زدن و اجرای طرح وارنیش فلوراید محقق می گردد.

در این طرح فلوراید تراپی دندان کودکان در دو مرحله صورت می پذیرد که در مرحله دوم ، کودکان 3 تا 6 سال نیز تحت پوشش این برنامه قرار خواهند گرفت.

بر اساس پژوهش‌ها، وارنیش فلوراید تراپی حدود ۲۵ تا۴۵ درصد موجب کاهش پوسیدگی دندان می‌شود که با توجه به بررسی انجام شده در کشور، آخرین آمار شاخص (DMFT) کودکان تا ۱۲ ساله کشور ۲/۰۹ است و حدود ۸۲ درصد این شاخص مربوط به پوسیدگی دندان می‌باشد.

به عبارت دیگر هر فرد ۱۲ساله به طور میانگین دو دندان پوسیده، کشیده شده و یا ترمیم شده دارد که امید است با اجرای این برنامه ملی و هدفمند بتوانیم در مدت شش سال آتی این شاخص را به عدد یک کاهش دهیم؛ البته رسیدن به این هدف بسیار دشوار است.

به گفته کارشناسان در حالی که تصور می‌شود بروز پوسیدگی دندان با افزایش سن امری طبیعی است اما با «فلوراید» می‌توان از پوسیدگی دندان ها تا 40 درصد جلوگیری کرد. فلوراید در استخوان ها و دندان های در حال رشد کودکان جمع می‌شود و مینای دندان آنها را قبل از پیدایش مقاوم می‌کند.

اثربخشی «وارنیش» البته منوط است به زمان کافی برای تماس با دندان و به همین خاطر دو تا چهار ساعت پس از استفاده از این ماده باید از خوردن و آشامیدن پرهیز شود. از وارنیش می‌توان حداقل دو بار در سال و زیر نظر دندان‌پزشک استفاده کرد.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image