به گزارش وب دا، دکتر داوود عطاران در آستانه روز جهانی بیماریهای انسدادی ریوی با بیان اینکه بیماریهای مزمن انسدادی ریوی چهارمین علت مرگ و میر در جهان شناخته شده اند، اظهار کرد: بیماریهای انسدادی ریوی یا COPD به سه دسته برونشیت مزمن، آسم شدید، آمفیزم (تخریب بافت ریوی) تقسیم می شوند.
وی ادامه داد: هر کدام از این بیماریها دارای علائم مختلف هستند به طور مثال تنگی نفس، سرفه، خس خس سینه، از علائم آسم و سرفه و دفع خط خونی و طولانی مدت علائم مهمتر برونشیت مزمن هستند.
این پزشک فوق تخصص بیماریهای ریوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: آمفیزم نوع شدید بیماریهای انسدادی ریوی است که تخریب بافت ریه را بدنبال دارد.
دکتر عطاران تاکید کرد: افرادی که در معرض خطر هستند و یا دارای علائمی مانند خس خس سینه، سرفه و دفع خلط خونی هستند می توانند با مراجعه به پزشک و انجام آزمایش "اسپیرومتری" نسبت به ابتلا به بیماریهای انسدادی ریوی اطلاع حاصل کنند.
وی با بیان اینکه 10 درصد افراد جامعه که حدود هشت میلیون نفر برآورد می شوند، مبتلا به بیماریهای انسداد ریوی هستند، افزود: سالانه حدود 350 میلیون نفر در جهان به این بیماری مبتلا می شوند که عده ای از بیماران نیز بدین علت جان خود را از دست می دهند.
به گفته وی، بیماریهای ریوی یکی از شایع ترین علت های مراجعه به بیماران به پزشکان، مراکز درمانی و بیمارستان ها به شمار می روند.
وی مهم ترین فاکتور خطر ایجاد بیماریهای ریوی را استعمال سیگار، قلیان و مواد مخدر استنشاقی عنوان کرد و افزود:با کمال تاسف استعمال سیگار حتی در بین زنان و نوجوانان و همچنین کشیدن قلیان به عنوان تفریحی و به صورت خانوادگی افزایش چشمگیری داشته است.
مدیر گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در ادامه گفت: بررسی های انجام شده که طی سالهای اخیر در تهران انجام شد، نشان داده است که 40 درصد دانش آموزان برای یکبار نیز استعمال سیگار و قلیان را تجربه کرده اند.
به گفته وی، استعمال قلیان به دلیل عمیق تر بودن پک قلیان و وارد شدن دود بیشتر به داخل ریه ها در مقایسه با سیگار بیشتر است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: آلودگی هوا، تماس با مواد شیمیایی، آلاینده های صنعتی، وجود ریزگردها و استفاده از سوخت های فسیلی در روستاها و کار با تنور در زنان روستایی و گازهای شیمیایی را از دیگر عوامل خطر ایجاد بیماریهای ریوی انسدادی به شمار می رود.
به گفته وی در حال حاضر بین 50 تا 100 هزار جانباز در کشور به دلیل استفاده از گاز خردل در جنگ تحمیلی دچار بیماریهای ریوی هستند که به این علت از بیمارهاي ریوی رنج می برند.
وی شعار امسال روز جهانی بیماریهای انسدادی ریوی را "هنوز دیر نیست" پیرامون تشخیص و درمان به موقع بیماریهای انسدادی ریوی عنوان کردو گفت: 18 نوامبر برابر با هشتم آذرماه روز جهانی بیماریهای انسدادی ریوی یا COPD نامگذاری شده است.