به گزارش وب دا، اين کنفرانس ويژه گروههاي هدف راديوتراپي و انکولوژي، هماتولوژي انکولوژي، پاتولوژي، جراحي، زنان، اپيدميولوژي، ژنتيک و پزشکان عمومي 24 دي ماه در هتل هماي شماره يک مشهد برگزار مي شود.
دکتر همایی دبير علمي کنفرانس در خصوص علائم سرطان پستان اظهار داشت :سرطان پستان درمراحل اولیه معمولاعلامت ایجاد نمی کند اما همزمان با رشد، تغییراتی درظاهر و احساس فرد ایجاد می کند.
دانشيار دانشگاه علوم پزشکي مشهد در توضیح بیشتر می گوید: ایجاد توده یا سفتی در سينه یا نزدیک آن یا در ناحیه زیر بغل، تغییر در اندازه و شکل پستان، کشیدگی یا چروکیدگی یا فرو رفتگی در پوست سينه، فرورفتگی نوک سينه از علائم این بيماري است.
عضو گروه راديوتراپي و انکولوژي دانشگاه علوم پزشکي مشهد تاکید کرد: زنان باید با هشیاری از این علائم، مراقب باشند اما بدانند در بیشتر مواقع این علائم ناشی ازسرطان نیست و سایر بیماریها نیز ممکن است آنها را ایجاد کنند.
عضو مرکز تحقيقات درمان سرطان توپر دانشگاه علوم پزشكي مشهد در اين خصوص گفت:هم اكنون قريب به ۸۰ درصد موارد سرطان هاي پستان در بين زنان ايراني در مراحل پيشرفته تشخيص داده مي شود در حالي كه با تشخيص زودرس اين بيماري به طور قطعي درمان مي شود.
دكترفاطمه همايي با بيان اينكه تشخيص سرطان پستان در چهار مرحله صفر، يك، دو و سه تعيين شده است، افزود: در كشورهاي غربي ۲۰ تا ۲۲ درصد سرطان هاي پستان در مرحله صفر تشخيص داده مي شود يعني در حد گرفتار شدن سلول است.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد گفت: از سوي ديگر ميزان ابتلا به سرطان پستان كه شايع ترين سرطان در كشورمان شناخته شده، نسبت به كشورهاي غربي كمتر است اما در سنين بالاتر و مراحل پيشرفته تشخيص داده مي شود.
وي اظهار داشت: سن ابتلا به سرطان پستان در زنان ايراني ۱۰ تا ۱۵ سال كمتر از زنان غربي است به طوري كه ميانگين سني سرطان پستان در زنان كشورمان ۴۸ سال است اما اين ميزان در زنان غربي ۶۰ سال است.
اين متخصص راديوتراپي و انكولوژي خاطر نشان كرد: عمده سرطان هاي پستان در كشورمان در مرحله اي كه زير بغل درگير شده و اندازه تومور بالاتر از دو سانتيمتر است، تشخيص داده مي شود و برگزاري اين همايش ها مي تواند نقش موثري در تشخيص به موقع اين نوع سرطان داشته باشد.