با خبر شدیم خانم فرحناز پورکیانی مسئول مدد کاری مرکز آموزشی پژوهشی درمانی امام رضا(ع) مشهد به عنوان یکی از ده مددکار برتر کشور از سوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی معرفی شد و در مراسمی که 17 اسفند با حضور دکتر آقاجانی معاون درمان وزیر بهداشت برگزار شد، مورد تجلیل قرار گرفت به همین بهانه به سراغ این همکار پرتلاش و دلسوز رفتیم تا کمی درباره این خدمت بیشتر بدانیم.
سرکار خانم پور کیانی لطفا در مورد مددکاری توضیح دهید

مددکاری اجتماعی ، حرفه ای است آمیخته با عشق و  مبتنی بر دانش که هدف از آن کمک به افراد و جامعه است
تا بتوانند با تکیه بر توانایی ها و امکانات موجود؛برای حل مشکل و یا رفع نیاز خود اقدام کنند وبه استقلال ورضایت خاطر دست یابند.
مددکاری اجنماعی ریشه در آموزه های مذهبی وفرهنگ انسانی اقوام مختلف دارد وامروزه در تمام جهان به شکل یک رشته دانشگاهی و کاملا علمی دنبال می شود.
چرا شغل مددکاری را انتخاب کردید و وظیفه یک مددکار چیست؟
هر مددکار اجتماعی با الگو قرار دادن ائمه اطهار به ویژه حضرت علی (ع) که به عنوان بزرگترین مددکار تاریخ هستند این حرفه را از روی اخلاص و ایمان قلبی انتخاب کرده و کمک به  همنوع را از وظایف اصلی خویش می داند.

یک مددکار علاوه بر اینکه باید به تعهدات مهم مندرج در منشور اخلاقی حرفه ای خود ، عمل کند لازم است با تشخیص موانع،سعی در  گشایش روزنه های جدید امید در جامعه نماید.

یک مددکار به چه نکاتی باید توجه کند و شما در بیمارستان چه نقشی دارید؟
مددکاری اجتماعی در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور دارای جایگاه ویژه و مشخصی است و شاغلان این حرفه در بیمارستان ها با ارائه خدمت به همنوعان خود سعی در کاهش آلام و مشکلات بیماران و خانواده های آنها در ابعاد جسمی و روحی دارند.

مددکار اجتماعی با استفاده از آموخته هایی که در زمینه ی جامعه شناسی دارد، روش های مختلفی را در ارتباط با خیران سلامت و سازمان های مردم نهاد در پیش می گیرد تا بیماری که بهبود یافته در زندگی اجتماعی احساس تنهایی و بی پناهی نکند.
یک نمونه از کار های ویژه ای که در مددکاری بیمارستان امام رضا (ع) انجام می شود توضیح دهید.
مدد کاران از طریق مراجعه روزانه به بخش ها به شناسایی بیماران کم بضاعت می پردازند تا علاوه برمساعدت درتامین هزینه های درمانی ، تهیه ی دارو وتجهیزات، راهنمایی بیماران فاقد بیمه وارتباط با کادردرمانی، به بیمارانی که بیش از یک هفته در بیمارستان بستری هستند نیز با حمایت خیران برای کمک به مخارج زندگی آنها، سبد غذایی در اختیار خانواده بیمار قرار می گیرد.

سرکار خانم پورکیانی مددکاری بیمارستان امام رضا(ع) در جلب مشارکت های مردمی چه نقشی دارد؟
خوشبختانه مردم نیک اندیش شهر مشهد به خاطر ارادتی که به امام رضا (ع) دارند این بیمارستان را مورد حمایت قرار داده اند و در نشستهایی که توسط خیران سلامت در هر ماه 4 بار برگزار می شود بیماران نیازمندی که توان پرداخت هزینه های خرید دارو ، تجهیزات و حتی درمان را ندارند به خیرین معرفی می شوند و هزینه ها توسط خیرین تامین می شود . به جرات می توان گفت ماهیانه حدود 50 میلیون تومان توسط مشارکت های مردمی به بیماران کمک می شود .
از مسولین بیمارستان چه تقاضایی دارید؟
خوشبختانه با مدیریت آقای دکتر بهرامی هیچ کمبودی در این واحد احساس نمی شود، لازم به ذکر است مددکاری بیمارستان امام رضا (ع) در کمک و تخفیف به بیماران اختیار تام دارد و مدیران ارشد هم هیچ محدودیتی برای تخفیف و کمک به بیماران در این مرکز قائل نمی شوند و پس از ارزیابی و بررسی های دقیق اکثر مراجعین از کمک های مددکاری بهرمند می شوند.
چه توصیه برای همکاران مددکار خود دارید؟
ما مدد کاران باید  هر مراجعه کننده ای را فارغ از جنس و رنگ پوست و دین و نژاد و زبان و... بپذیریم و خدمات لازم را به وی ارائه کنیم.
مددکار اجتماعی باید رازدار مددجوی خود باشد و تا آنجا که می تواند در جهت رفع مشکلات وی تلاش کند.

آرزو می کنم که با الگو برداری از مولایمان حضرت علی ابن ابی طالب(ع) همه ما بتوانیم مددکار واقعی باشیم تا سرافرازتر از همیشه به زندگی در کشور ایران مفتخر باشیم.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image