به همین منظور برای آشنایی با راهکارهای مناسب برخورد با فرزندان بزرگتر برای تولد فرزند جدید در خانواده نظر دکتر عاطفه سلطانی فر عضو مرکز تحقیقات روانپزشکی و علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد را در این خصوص جویا می شویم .
عضو مرکز تحقیقات روانپزشکی و علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه مادران در آمادگی فرزندان بزرگتر برای مواجهه با به دنیا آمدن کودک بعدی نقش مهمی دارند اظهار داشت : به کودک اطلاعات لازم در مورد آن چه که قرار است اتفاق بيفتد بدهيد مثلا اين که زماني که مادر به بيمارستان مي رود در خانه چه کسي از وي مراقبت خواهد کرد.
دکتر عاطفه سلطانی فر با اشاره به اینکه بهتر است تا سه ماه دوم در مورد بارداري خود به کودک چيزي نگوييد چون احتمال خطر سقط تا آن زمان زياد است خاطر نشان کرد : بعد از این دوره کودک را همراه خود براي ويزيت هاي قبل از زايمان به مطب پزشک ببرید تا صداي قلب جنين را بشنود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد : از کودک نپرسيد که دوست دارد نوزاد پسر باشد يا دختر ، چون نمي توانيد تغييري در جنسيت نوزاد ايجاد کنید .
فلوشیپ روانپزشکی کودکان خردسال گفت : سعي کنيد آموزش هاي جديد مانند توالت رفتن را چند ماه قبل از تولد نوزاد جديد يا چند ماه پس از آن شروع کنيد و موارد اموزشی را به زمان تولد نوزاد موکول نکنید.
وی با اشاره به اینکه پس از تولد نوزاد والدین باید در تقویت ارتباط میان فرزندان خود تلاش کنند اظهار داشت : به کودک حتي الامکان اجازه دهيد نوزاد را در بيمارستان ببيند ،در صورتي که کودک به مراقبت از نوزاد تمايل دارد براي انجام محتاطانه اين کار وي را تشويق کنيد ولي اگر تمايلي به کمک ندارد او را مجبور نکنيد ،آلبوم عکس يا فيلم هاي کودک بزرگتر را بيرون بياوريد و فيلم و عکس هاي زمان تولد وي را به او نشان دهيد و دراين مورد با او صحبت کنيد و زمان کافي براي بازي يا فعاليتهاي لذت بخش ديگر با کودک بزرگتر اختصاص دهيد .
عضو مرکز تحقیقات روانپزشکی و علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه ممکن است کودکان رفتارهای خشن در برخورد با فرزندان جدید از خود نشان دهند گفت : رفتار خشن کودک را نسبت به نوزاد ناديده نگيريد و فورا از محروم سازي موقتي براي تنبيه استفاده کنيد .
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه نقش پدر بعد از تولد نوزاد جديد بسيار مهم است گفت مردان باید همسر خود را در انجام امور نوزاد یاری دهند و براي تعامل با فرزند بزرگتر تشويق کنند.
استادیار گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه هر چه مادران آرامش بیشتری داشته باشند بهتر مي توانند از عهده وظايف خود براي تربيت فرزندان برآيند به مادران توصیه کرد : استراحت کافي داشته باشند چون احساس خستگي مداوم منجر به تنش و فشار عصبي شده و صبر و تحمل شما در ارتباط با کودکان کاهش مي دهد .