مسئول واحد مامایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از کاهش 11.5 درصدی میزان سزارین در مراکز دولتی و خصوصی زیر پوشش این دانشگاه همگام با اجرای طرح تحول نظام سلامت خبر داد و گفت: میانگین کنونی کاهش سزارین در سطح کشور هفت درصد است.
به گزارش وب دا، فریده فرخی افزود: در سالهای اخیر شاخص زایمان طبیعی در مناطق زیر پوشش این دانشگاه در خراسان رضوی در حال رشد است، بطوری که هم اکنون 55 درصد زنان باردار این استان به روش طبیعی زایمان می کنند.
وی بیان کرد: میزان زایمانها به روش طبیعی در خراسان رضوی تا پیش از اجرای طرح تحول نظام سلامت 45 درصد بود و بقیه موارد به روش سزارین انجام می شد.
وی خونریزی، احتمال بروز عفونت و تاخیر در بهبودی را از عوارض زایمان به روش سزارین عنوان کرد.
فرخی، زنان دارای سزارین تکراری را از مشکلات و چالشهای ترویج زایمان طبیعی ذکر و بیان کرد: در کاهش سزارین اولیها موفقیتهای خوبی حاصل شده بطوری که اکنون کمتر از 25 درصد زنان باردار در خراسان رضوی در نخستین زایمانشان سزارین می شوند.
وی افزود: برای زنانی که نخستین زایمانشان به روش سزارین انجام شده امکان انجام زایمانهای بعدی به روش طبیعی مشکل آفرین و خطرپذیر است.
مسئول واحد مامایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: بر اساس استانداردهای علمی سزارین باید حدود 15 درصد از کل زایمانها را در شرایط خاص شامل شود.
وی همچنین سابقه انجام زایمان به روش سزارین را مهمترین علت مرگ و میر زنان باردار در خراسان رضوی عنوان کرد.