استاد بیماریهای گوارش دانشگاه نیویورک گفت: عامل 90 درصد چاقیها در کودکان و بزرگسالان مصرف بی رویه قند و مواد قندی است.

به گزارش وب دا،دکتر منوچهر کارجو در همایش چاقی کودکان با رویکرد بیماریها که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، افزود: سایر عوامل موثر در چاقی و اضافه وزن  مصرف چربیها، عوامل ژنتیکی، کم تحرکی و اختلالات هورمونی می باشد.
وی بیان کرد: روند مصرف قند و مواد قندی به ویژه نوشابه های قندی در چند دهه گذشته سیر صعودی داشته و این عامل باعث چاقی در کودکان و بزرگسالان شده است.
او ادامه داد: هم اکنون 30 درصد کودکان در آمریکا مبتلا به چاقی و اضافه وزن هستند و میزان چاقی در بین بزرگسالان بین 45 تا 55 درصد گزارش شده است.
وی با اشاره به اصلاح عادات غذایی برای کنترل وزن گفت: مصرف سریع غذا، مصرف فست فودها و غذاهای پر از چربی، مصرف غذاهای شیرین، نوشابه های قندی، نجویدن غذا و غذا خوردن همراه با استرس در این زمینه تاثیرگذار است.
دکتر کارجو اظهار کرد: بروز سردرد و میگرن بر اثر افزایش فشار داخلی مغز، اختلال در نفس کشیدن، آسم و تنگی نفس، اختلالات قلبی و عروقی، دیابت، کبد چرب و اختلال در عملکرد کبد، نارسایی کلیه و پوکی استخوان از جمله عوارض چاقی و اضافه وزن هستند.
این متخصص اطفال و گوارش با بیان اینکه شیوع کبد چرب در افراد چاق بیشتر است،گفت: هم اکنون بیش از 17 درصد مردم جهان دچار کبد چرب هستند.
وی افزود: بیشترین میزان شیوع کبد چرب در جهان در کشورهای آمریکا و چین گزارش شده است، میزان شیوع کبد چرب در آسیا 14 درصد می باشد.
او گفت: میزان شیوع چاقی در زنان به علت اختلالات هورمونی به ویژه در سنین بالا بیشتر از مردان است و در هر حاملگی یک کیلوگرم به میانگین وزن بدن زنان افزوده می شود.
وی افزود: مصرف شیر مادر احتمال چاقی در کودک را کاهش می دهد.
دبیر علمی همایش  چاقی در کودکان با رویکرد بیماریها هدف از برگزاری آن را ارائه تازه ترین اطلاعات پیرامون درمان و عوارض چاقی و اضافه وزن در کودکان، ارتقای توان علمی پزشکان و آگاهی بخشی به کل جامعه در این زمینه عنوان کرد.
دکتر محمد علی کیانی افزود: بر اساس آمارهای سازمان بهداشت جهانی شیوع چاقی بین کودکان در جهان طی چند دهه اخیر دو برابر شده و در ایران نیز 30 درصد کودکان دچار چاقی هستند.
وی خاطر نشان کرد: عادات نادرست تغذیه، مصرف فست فودها، کاهش تحرک و فعالیت فیزیکی از مهمترین علل چاقی در کودکان است.
عضو هیات علمی گروه گوارش دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: چاقی می تواند منشاء بروز بیماری های مختلف مانند دردهای اسکلتی، بیش فشاری خون، دیابت، بیماری های قلبی و عروقی، اختلالات غدد و کبد چرب شود.
کیانی افزود: چاقی و اضافه وزن با اصول و روشهای تغذیه صحیح، تحرک کافی و سایر راهکارها قابل کنترل و پیشگیری است.
وی اظهار کرد: در این همایش یک روزه پنج میزگرد تخصصی با محور چاقی و اضافه وزن شامل اعصاب اطفال، غدد کودکان، ایمنولوژی، آلرژی و بیماریهای مرتبط با چاقی برگزار شد.

گفتنی است: همایش چاقی در کودکان با رویکرد بیماریها با حضور 200 نفر از متخصصان مرتبط این رشته نظیر متخصصان کودکان، جراحی عمونی، متخصصان داخلی، طب اورژانس و پزشکان عمومی به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.

 

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image