مدیر نظارت و اعتبار بخشی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: به صورت کلی در استان در حال حاضر بالغ بر شش هزار مطب و دفاتر کار پزشکی، 190 درمانگاه فعال به صورت عمومی و تخصصی و 36 بیمارستان تحت مسئولیت و نظارت دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعال هستند.

به گزارش وب دا؛ دکتر محمد اسماعیل خیامی در نشست مدیران فنی موسسات درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سالن شورای این معاونت گفت: در راستای  تدوین برنامه عملیاتی سال 95 در حوزه نظارت و اعتبار بخشی معاونت درمان تلاش بر ایجاد ارتباط مستقیم و غیر مستقیم با مسئولین فنی در راستای اطلاع رسانی و آگاهی بخشی و آموزش این افراد نسبت به قوانین و ضوابط مربوطه شد.

وی گفت: تلاش می کنیم تا این افراد در خصوص موسسات درمانی که مدیریت امور فنی آن را بر عهده دارند با آگاهی لازم به سمت قوانین حرکت و مراقبت کنند تا وظیفه خود را به درستی انجام دهند.

مدیر نظارت و اعتبار بخشی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز داشت: با توجه به این که مسئولین فنی، مدیران فنی موسسات درمانی دانشگاه؛ اعم از درمانگاه ها، مراکر جراحی محدود و بیمارستان ها به شمار می روند؛ باید به جد بر همه امورات فنی موسسه خود حاضر و ناظر باشند و به همین دلیل وظایف سنگین و پر مسئولیتی را بر عهده دارند.

دکتر خیامی با اشاره به وظایف مسئولان فنی خاطر نشان کرد: سرپرستی کلیه امور فنی و خدمات پزشکی و پیراپزشکی، رعایت موازین قانونی در این زمینه، سرپرستی کلیه امور نظارت و انتخاب پرسنل فنی و صلاحیت آن ها در سایر موارد، رسیدگی به شکایات، رعایت حقوق بیماران و نظارت بر رعایت شئون پزشکی و آیين نامه های مربوط به طرح انطباق از وظایف جدی مسئولان فنی در موسسات درمانی است.

وی تاکید کرد: رعایت تعرفه های مصوب در موسسات درمانی، کنترل و مراقبت وضعیت بهداشتی و درمانی، ساختمانی، تاسیسات، تجهیزات دارو و ایمنی بیمار نیز از جمله دیگر وظایف مهم مسئولین فنی به شمار می رود.

مدیر نظارت و اعتبار بخشی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: مسئولین فنی با توجه به مسئولیت های عنوان شده؛ باید در ساعات پذیرش مسئولیت علاوه بر ارائه یک مدیریت موثر و پویا، حضور فیزیکی قوی داشته باشند تا موسسه درمانی بتواند خدمات تشخیصی و درمانی خوبی به بیمار ارائه دهد.

دکتر خیامی ادامه داد: در همین راستا جلسات توجیهی با مسئولین فنی درمانگاه های سطح شهر مشهد (پوست و مو) برگزار شد تا مسئولین را به وظایف خود آگاه کرده تا آن ها بتوانند در این حوزه بدون کم و کاست و بدون تخلف کار خود را ارائه دهند.

وی گفت: برای همه خدمات پزشکی اعم از تشخیصی و درمانی چه در بخش خصوصی و چه در بخش دولتی تعرفه های مصوبی وجود دارد؛ که این تعرفه ها شامل خدمات سرپایی و بستری می شود؛ البته برای بیماران خارجی این خدمات تشخیصی و درمانی تعرفه خاص خود را بر اساس قانون دارد.

مدیر نظارت و اعتبار بخشی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: به صورت کلی در استان در حال حاضر بالغ بر شش هزار مطب و دفتر کار پزشکی وجود دارد که خدمات مختلفی را ارائه می دهند و این در حالی است که 190 درمانگاه فعال به صورت عمومی و تخصصی و پلی کلینیک و 36 بیمارستان در کنار این مجموعه توسط دانشگاه علوم پزشکی مشهد مسئولیت و نظارت می شوند.

دکتر خیامی افزود: هر درمانگاه و موسسه با توجه به ضوابط  و دستورالعمل های خاص ، تاسیس و مجوز بهره برداری را از دانشگاه یا وزارت خانه (کمیسیون های ماده 20دانشگاه یا وزارت خانه) دریافت می کند و بر این اساس موسسات درمانی مجاز هستند در چارچوب تمام ضوابط  ذکر شده حرکت کنند.

 وی ادامه داد: فضای ساختمانی، تجهیزات، نیروی انسانی و مسئولین فنی چهار نیاز اولیه جهت دریافت مجوز موسسه درمانی است که پس از این مرحله موسسه به تائید دانشگاه می رسد و مجوز تاسیس خود را دریافت می کند.

 مدیر نظارت و اعتبار بخشی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در همین دستورالعمل ها است؛ که وظایف موسسه و مسئولین فنی به خوبی شرح داده شده است و انتظاراتی که از موسسه وجود دارد و خدماتی که باید ارائه دهند نیز مشخص می شود.

دکتر خیامی بیان داشت: بر اساس نوع تخلفات صورت گرفته در این موسسات برخوردهای لازم از تذکر شفاهی تا لغو موسسه درمانی صورت می گیرد؛ به نحوی که اگر  موسسات در مراحل اولیه تاسیس؛ تخلفات جدی نداشته باشند به تذکر شفاهی و کتبی اکتفا و در صورت ادامه رفتار و ایجاد مشکلات و تخلفات مهم به کمیسیون ماده 20 دانشگاه ارجاع و تصمیمات لازم اخذ می شود.

مدیر نظارت و اعتبار بخشی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: در صورتی که شکایتی و مشکلی وجود داشته باشد؛ برخورد با تخلفات از طریق پیگیری مراجع دیگر قضائی مانند مراجع عمومی و انقلاب، اداره کل تعزیرات حکومتی و سازمان نظام پزشکی دنبال می شود.

دکتر خیامی برخورد، پی گیری و نظارت موسسات درمانی که از وزارت بهداشت و دانشگاه مجوز دریافت می کنند را با دانشگاه دانست و گفت: خارج از این مجموعه نظارت با مراجع مرتبط است مگر این که گزارشی و شکایتی مبنی بر انجام مداخلات درمانی در مرکزی به ما برسد که در این صورت دانشگاه وارد عمل می شود.

وی ابراز داشت: مسئولین فنی در همه موسسات درمانی به عنوان مدیران اصلی و نماینده دانشگاه در موسسه شناخته می شوند که انتظار داریم در مدیریتی جدی بر اساس آئین نامه و شرح وظایف، کار خود را پیش ببرند تا مردم در حوزه سلامت به رضایت مورد نظر دست پیدا کنند.

مدیر نظارت و اعتبار بخشی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان گفت: گردشگری سلامت یکی از مهمترین برنامه های کنونی در اکثر جوامع از جمله ایران است که با تقویت حوزه سلامت در کشور می توانیم به این مهم نیز به خوبی دست پیدا کنیم.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image