ريیس مرکز صدور پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران وزارت بهداشت، گفت: روز پرستار امسال مرحله نخست صدور پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران برای مدیران دولتی و بخش های دولتی و غیر دولتی انجام می شود و طی پنج سال آینده به تدریج این پروانه برای 150 هزار پرستار کشور صادر خواهد شد.
نجاتیان در گفت وگو با وب دا؛ در حاشیه برگزاری نخستین همایش صدور پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران در استان خراسان رضوی، گفت:در این نشست با حضور مدیران پرستاری استان خراسان رضوی برگزار شد که به تشریح برنامه جدید وزارت بهداشت در صدور پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران به عنوان یک حرکت مهم در جهت مراقبت از کیفیت مراقبت های پرستاری و حقوق مردم پرداختیم.
وی ادامه داد: تا قبل از اجرای این برنامه پرستاران ما در کشور فاقد پروانه صلاحیت حرفه ای بوده و به محض دانش آموختگی،کار در بالین را آغاز و تا هر زمان ادامه می دادند.
ريیس مرکز صدور پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران وزارت بهداشت تصریح کرد: پس از اجرای این برنامه کشور ما جزيی از کشورهای دارای پرستار پروانه دار و دارای رجیستری می شود که این امر بسیار مهمی است.
نجاتیان تاکید کرد: برای دریافت این پرونده؛ پرستاران علاوه بر مدرک باید از سه جنبه علمی، اخلاقی و سلامت جسمی و روانی برخوردار باشند؛ که جهت کسب جایگاه علمی باید دوره های بازآموزی طبق قانون انجام و یا شرکت در یک آزمون کشوری را در پرونده داشته باشند.
وی افزود: جنبه اخلاقی کار به نداشتن سوء پیشینه اخلاقی و جنبه جسمی پرونده به تناسب جسمی و روانی جهت ارائه مراقبت های پرستاری اختصاص پیدا می کند.
ريیس مرکز صدور پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران وزارت بهداشت به شرایط کنونی اجرای این برنامه اشاره کرد و گفت: فاز اول این برنامه که به مطالعات کتابخانه ای، میدانی و جهانی می پردازد انجام و آئین نامه این برنامه از سوی وزیر بهداشت ابلاغ و اکنون در مسیر نهایی کردن دستور العمل ها هستیم.
نجاتیان تصریح کرد: این برنامه، روز پرستار امسال در مرحله اول برای مدیران دولتی در بخش های دولتی و غیر دولتی اجرایی و صدور پروانه برای این افراد انجام می شود و طی پنج سال آینده این پروانه به تدریج برای 150 هزار پرستار کشور صادر خواهد شد.
وی اظهار داشت: شاید به نظر برسد که پرونده صلاحیت حرفه ای در بدو امر محدودیت هایی را برای پرستاران ایجاد می کند؛ که در این جلسه و جلساتی از این دست تلاش داریم تا سئوالات و ابهامات موجود در ذهن پرستاران و مدیران پرستاری را پاسخ دهیم.
ريیس مرکز صدور پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران وزارت بهداشت به همایش برگزار شده در مشهد اشاره داشت و تاکید کرد: در این همایش فضا بسیار دوستانه و بحث آموزش ها و کمبود پرستار از سوی مدیران پرستاری مطرح شد؛ که البته باید گفت: صلاحیت حرفه ای مشکلی در کمبود پرستار ایجاد نخواهد کرد زیرا پرستاران ما اکثرا این صلاحیت را کسب خواهند کرد و از توان تعداد محدودی که قادر به کسب این پروانه نمی شوند می توان در جای دیگر استفاده کرد.
نجاتیان در پایان بیان داشت: بحث صلاحیت حرفه ای، انقلابی در نظام سلامت کشور ایجاد خواهد کرد و از این بابت از دکتر هاشمی به جهت ورود به این مقوله بسیار تشکر می کنم.