بیمار و بیماری یک جریان دائمی در طول زندگی هستند؛ که در امتداد هم قرار گرفته و تلاش بیمار جدا شدن از بیماری تحت هر شرایطی است.

 به گزارش وب دا؛ گاه رنج بیماری را می توان در کوچکترین تماس با بازیگر مهم و اصلی این تراژدی غمگین؛ یعنی پزشک از میان برد.

اما گاه بیماری آن قدر برای خود جایگاه کسب کرده است؛ که دیگر نمی توان صحت و شفا را به عنوان خاستگاه اصلی دوران نزار بیماری به تن و روح بازگرداند.

 در روزگاری که دیگر بیماری های واگیردار رخت بر بسته و جای خود را به بیماری های غیرواگیر دار داده اند؛ شاید عجیب نباشد اگر بگوییم درمان برخی از این بیماری ها زمانی به وسعت تمام عمر نیاز داشته باشد. بیماری هایی شایع که عامل اصلی ایجاد آن رفتار آدمی است!.

نکته اما در این گزارش معرفی بیمار و بیماری نیست؛ که این هست اما همه این نیست.

در ازدحام رنج ها و دردهای بیماری های بسیار؛ که برخی بر اثر سانحه و برخی به دلیل حادثه و بی احتیاطی رقم می خورد، به مکان اصلی درمان یعنی بیمارستان می رسیم.

این هنگام است که بیمار تلاش دارد در کمترین زمان و با بهترین حالت درد خود را معرفی و درمان مناسب را دریافت کند.

اورژانس در هر بیمارستان ورودگاهی است که هر اندازه رسیدگی خود را به بیمار بهتر و در ساماندهی وضعیت وی سریعتر عمل کند؛ رضایت بیمار و آسودگی خاطر کادر درمان را به دنبال خواهد داشت.

طب اورژانس الگویی ملی و نیازی اساسی است

در وادی درد و درمان و رنج و امان، نگاه ها به رشته جدیدی مات می ماند؛ که تلاش دارد بیمار اورژانسی را در سریعترین زمان تحت معاینه و با تشخیص به هنگام نوع بیماری، بخش بستری وی را مشخص کند.

طب اورژانس رشته ای است که در سال 75 در كشور مورد تصويب نشست شوراي آموزش پزشكي و تخصصي قرار گرفت و چهار سال بعد راه اندازي شد.

 اين رشته تحت عنوان برنامه راهبردي در سطح وزارت بهداشت مطرح و دانشگاه علوم پزشكي ايران مجوز رسمي شوراي گسترش دانشگاه ها را جهت آموزش دستياران طب اورژانس برای اولین بار در کشور بر عهده گرفت.

اكنون پس از يازده سال طب اورژانس در حال تبديل شدن به يك الگوي ملي است و بیمارستان قائم (عج) مشهد نیز جهت ارائه خدمات درمانی در بهترین شرایط به بیمارانش؛ تصمیم بر تاسیس بخش طب اورژانس  در این بیمارستان کرده است.

بر این اساس ضمن حضور در بخش در حال بازسازی طب اورژانس بیمارستان قائم(عج) به گفتگو با دکتر طالبی؛ مدیر تعالی و اعتبار بخشی بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دکتر بهرام زرمهری؛ رئیس اورژانس متمرکز بیمارستان قائم(عج) نشستیم؛ تا ضمن معرفی هر چه بهتر این رشته در جریان روند بازسازی این بخش نیز قرار بگیریم.

دکتر طالبی در ابتدا ضمن ابراز خرسندی از ساخت بخش طب اورژانس در بیمارستان قائم(عج)، گفت: به لطف خدا توانستیم راه اندازی و استقرار رشته طب اورژانس را در اورژانس متمرکز بیمارستان قائم (عج) مشهد شاهد باشیم.

بیمار در ابتدای ورود به بخش طب اورژانس تریاژ می شود

وی ادامه داد: در بخش طب اورژانس نکته مهم تریاژ بیمار در همان بدو ورود است؛ تریاژ به این معنا که بیمار بر اساس حدت بیماری، میزان اقداماتی را که نیاز دارد دریافت و مورد مراقبت قرار گیرد.

مدیر تعالی بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اضافه کرد: بیماران بر اساس تریاژی که در ایران وجود دارد بین سطوح یک تا پنج تقسیم می شوند.

دکتر طالبی اظهار داشت: بیمار سطح یک در حقیقت بیماری است که در شرایط وخیم قرار دارد و هر اندازه سطح بیماری افزایش و به پنج نزدیک تر شود وضعیت بیمار بهتر خواهد بود.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ابراز داشت: بیمارانی که پس از تریاژ در سطوح یک، دو و سه تقسیم بندی می شوند به فضایی منتقل خواهند شد؛ که متخصص هیأت علمی و دستیاران طب اورژانس در آن مستقر هستند.

وی خاطر نشان کرد: در این قسمت رسیدگی های اولیه بیمار انجام و در صورتی که وی دارای وضعیت اورژانسی باشد؛ اقدامات نجات دهنده حیات بر روی آن صورت می گیرد.

دکتر طالبی ادامه داد: در ادامه هنگامی که وضعیت بیمار مشخص و علائم حیاتی وی عادی شد؛ این بیمار قابل تعیین تکلیف جهت مستقر شدن در بخش پذیرنده نهایی است.

تعیین تکلیف بیمار در طب اورژانس دارای اهمیت است

مدیر تعالی و اعتبار بخشی بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی مشهد سرعت در تعیین تکلیف بیمار را بسیار مهم ارزیابی کرد و افزود: بیمار در طب اورژانس بر اساس نوع بیماری به بخش های مختلف فرستاده می شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ادامه داد: بیماران سطح چهار و پنج به دلیل حاد نبودن شرایطشان به پزشک عمومی مستقر در بخش طب اورژانس ارجاع و در صورت وجود مشکل یا سئوال، با برگه تریاژ به پزشک متخصص هیأت علمی و دستیاران وی در قسمت دیگر بخش فرستاده می شوند.

وی گفت: اورژانس با وجود چنین شرایطی، بسیار یک دست، منحصر به فرد و یک واحد خواهد شد؛ که با توجه به سطح بندی بیماران به سطح بستری و سرپایی تقسیم می شود.

دکتر طالبی به فضای طب اورژانس بیمارستان قائم(عج) اشاره و تاکید کرد: طب اورژانس بیمارستان دارای شش تخت تحت نظر مخصوص بیماران و 16 تخت شماره دار است؛ که در صورت نیاز، قابلیت تبدیل شدن به تخت های اکسترا را دارد.

مدیر تعالی و اعتبار بخشی بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی مشهد، خاطر نشان کرد: بخش طب اورژانس بیمارستان قائم (عج) در راستای اهداف وزارت بهداشت و اجرای بسته هتلینگ برنامه تحول نظام سلامت در حال ساخت و سابق بر این بیمارستان دارای بخش اورژانس نبوده است.

یک میلیارد و 200 میلیون تومان در بازسازی بخش طب اورژانس هزینه شده است

وی ضمن تاکید بر این نکته که بخش طب اورژانس در حال ساخت- بخش کاملا بازسازی شده  CCUبیمارستان قائم(عج)، می باشد، گفت: فضای اختصاص یافته به این بخش بالغ بر 1200 مترمربع می باشد؛ که بر اساس استانداردهای مورد نظر وزارت بهداشت با بهترین مواد داخلی و با هزینه ای بالغ بر یک میلیارد و 200 میلیون تومان ساخته شده است.

در ادامه دکتر بهرام زرمهری در معرفی طب اورژانس، گفت: طب اورژانس دارای سه وظیفه اصلی است که رسیدگی به بیماران بدحال و دارای شرایط اضطراری؛ که همان وظیفه ذاتی طب اورژانس نیز می باشد، اصلی ترین هدف را شکل می دهد.

رئیس اورژانس متمرکز بیمارستان قائم (عج) افزود: وضعیت اضطراری به این معنا است که بیمار نیازمند دستیابی به راه هوایی، احیا و اقدام نجات دهنده می باشد.

دکتر زرمهری تصریح کرد: وظیفه ای که ما را موظف به اقدام می کند؛ تعیین تکلیف صحیح بیمار است به نحوی که نباید اجازه بدهیم بیمار دارای قندخون پایین به بخش اعصاب و یا بیماری مبتلا به کاهش هوشیاری به بخش داخلی منتقل شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، افزود؛ ما در تلاش هستیم تا در طب اورژانس انتقال اشتباه بیماران به بخش های بیمارستان را به حداقل برسانیم و این نیازمند وجود طب اورژانس با متخصصان متبحر خود است.

طب اورژانس خط مقدم برخورد با بیمار است

وی طب اورژانس را خط مقدم برخورد با بیمار معرفی کرد و گفت: همان گونه که طب اورژانس خط مقدم برخورد با بیماران است؛ خط قرمز ما نیز بهبود وضعیت بیمار و بیشترین تلاش ما در این حیطه صورت می گیرد.

رئیس  اورژانس متمرکز بیمارستان قائم (عج) تصریح کرد: سومین وظیفه طب اورژانس ترخیص بیمارانی است؛ که وضعیت آن ها با چند ساعت رسیدگی در شرایط متعادل قرار می گیرد؛ تا به این واسطه بتوان از بار بخش های پشتیبان کم کرد.

 20 درصد بیماران اورژانسی امکان ترخیص از اورژانس را دارا می باشند

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: طب اورژانس تلاش دارد تا بیمار در هنگام ورود به بیمارستان از خدمات بهترین فردی که تبحر در درمان بیماری دارد بهرمند شود و این توان در اختیار متخصصان طب اورژانس است؛ که در تمام دوران دستیاری چگونه مدیریت کردن بیمار بدحال را آموخته اند.

بخش طب اورژاس یک بدنه در دو قسمت است

وی مطرح کرد: بخش طب اورژانس بیمارستان قائم(عج) یک بدنه در دو بخش است که در بخش سرپایی بیماران سطح چهار و پنج و در بخش بستری بیماران بخش یک، دو و سه بستری می شوند.

رئیس اورژانس متمرکز بیمارستان قائم(عج) تاکید کرد: طب اورژانس تلاش دارد؛ تا از ورود بیمار به شکل بد حال به بخش های مختلف بیمارستان جلوگیری و وضعیت درمانی بیمار را در بخش اورژانس متعادل و سپس وی را به بخش پذیرنده ارجاع دهد.

دکتر زرمهری  با اشاره به اینکه اورژانس تنها مکانی است که در تمام 24 ساعت پذیرای بیمار است اظهار داشت: هر بیماری که وارد اورژانس شود تحت مراقبت و مورد رسیدگی قرار می گیرد؛ اما ما نمی توانیم در تعداد بیمارانی که به صورت شبانه روز به بخش طب اورژانس بیمارستان وارد می شوند نقش تعیین کننده داشته باشیم.

روزانه 200 بیمار سطح یک و دو به اورژانس بیمارستان قائم(عج) مراجعه می کنند

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ابراز داشت: بخش طب اورژانس بیمارستان قائم(عج) با توجه به حجم بالای بیماران خود در یک شبانه روز بین 180 تا 200 بیمار بین سطح یک تا سه را پذیرا خواهد بود.

وی گفت: بر همین اساس ما امیدواریم بیماری که در طب اورژانس تعیین تکلیف می شود هر چه سریعتر به بخش مورد نظر انتقال پیدا کند؛ تا فضا جهت پذیرش بیمار بدحال دیگر در طب اورژانس وجود داشته باشد.

رئیس اورژانس متمرکز بیمارستان قائم (عج) تصریح کرد: انجام هر چه سریعتر آزمایشات و سرعت در هماهنگی بین اورژانس و بخش های بیمارستان می تواند در سرعت بخشی جهت تعیین تکلیف بیماران طب اورژانس موثر باشد.

دکتر زرمهری تاکید کرد: در هر شیفت در بخش طب اورژانس متخصص طب اورژانس از اعضای هیأت علمی و سه آسیستان و دستیار طب اورژانس حضور خواهند داشت که در تلاش جهت تکمیل کادر پرستاری و نیروهای خدماتی هستیم.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image