کارشناس سالمندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت :  بیماری آرتروز پس از سنین 40 سالگی در زنان شایعتر از مردان است .


 

به گزارش وب دا ، دکتر مریم زیادی لطف آبادی با اشاره به اینکه آرتروز یک بیماری مفصلی است و شایعترین بیماری مفصلی در انسان  به شمار می رود که  علائم بیماری آن معمولا از سنین 40 سالگی به بعد دیده می شود اظهار داشت : این بیماری در سنین پائین تر از 40 سال در مردان شایع تر از زنان است ولیِ بعد از این سن، در زنان بیشتر از مردان دیده می شود.

وی با اشاره به اینکه آرتروز یک بیماری مزمن است که در طول سالها ایجاد می شود و علائم آن نیز معمولا به آهستگی و طی مدت زمان طولانی بتدریج بیشتر می شود خاطر نشان کرد : هر مفصلی ممکن است دچار آرتروز شود ولی مفاصل ران ، زانوها ، ستون فقرات ، مفاصل انگشتان دست و شست پا ها بطور شایع مبتلا می شوند.

کارشناس سالمندان گروه تخصصي سلامت جمعيت ، خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد وراثت ، چاقی ، ضعف عضلات ، صدمات و اضافه کاری مفصل را از جمله علل بروز بیماری ارتروز برشمرد و افزود : در اوائل بیماری ، بیمار اول صبح که از خواب بیدار می شود متوجه خشکی مختصر مفصل برای چند دقیقه می شود که با شروع فعالیت این ناراحتی از بین می رود و  این علامت بعد از نشستن طولانی نیز ممکن است احساس شود .

دکتر مریم زیادی لطف آبادی گفت: اگر بیماری به پیشرفت خود ادامه دهد، پس از فعالیت ، درمفاصل مبتلا درد پیدا می شودکه با استراحت کردن از بین میرود. بیمار متوجه می شود که قادر نیست بعضی از کارها را با سرعت انجام دهد ، مانند کار با دست ها یا راه رفتن تند و بالا وپائین رفتن از پله ها. این علائم ممکن است خودبخود از بین بروند ومدتی بعد دوباره ظاهر شوند. با پیشرفت بیماری ، معمولا برگشت علائم بیشتر شده و بتدریج دائمی می شود.

وی گفت: آرتروز یک بیماری است که هنوز علاج قطعی ندارد و می توان علائم آن را با روشهایی از جمله  آموزش بیمار ، کنترل وزن ، استراحت و کاهش فشار بر روی مفصل ، نرمش و ورزش کاهش داد  و عملکرد مفصل را بهبود بخشید .

کارشناس سالمندان گروه تخصصي سلامت جمعيت ، خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گرما و سرما ، تحریک الکتریکی اعصاب ، ماساژ ، در مان دارویی و استفاده از مکملهای غذایی همچون مصرف ویتامین های D ، C ، E ، بتا کاروتن و چای سبز ، طب سوزنی و جراحی را از دیگر روشهای درمان این بیماری برشمرد .

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image