به گزارش وب دا ، دکتر عبدالرضا وارسته با اشاره به اینکه آلرژی غذایی به علت واکنشهای غیر طبیعی و پاسخ سیستم ایمنی بدن به اجزای غذایی ایجاد می شود اظهار داشت : شیوع آلرژی غذایی در کودکان 10 درصد و در افراد بالغ دو درصد تخمین زده شده است و بر این اساس این عارضه در کودکان شایعتر از بزرگسالان است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه عطسه، خارش، استفراغ، تهوع، سردرد، انقباض عضلات، آسم، اسهال ، درد شکمی، بثورات پوستی، نفخ و باد شکم، کهیر و تورم صورت را از نشانه های آلرژیهای غذایی به شمار می رود . خاطر نشان کرد : تشخيص آلرژیهای غذايی با روشهای مختلف درونتنی و برونتنی صورت میگيرد که میتوان به گرفتن شرح حال از بيمار، معاينه فيزيکی، تست پريک، حذف غذاهای مشکوک از رژيم بيمار اشاره کرد
دکتر عبدالرضا وارسته افزود: از جمله متداولترين درمانها که برای آلرژیهای غذايی به کار گرفته میشوند، حذف ماده غذايی آلرژیزا از رژيم غدايی بيمار، درمانهای دارويی، ايمونوتراپی و درمان با مکملهای غذايی میباشد .
وی بااشاره به اینکه بیماران ممکن است نسبت به غذاهای وابسته به مواد آلرژی زا نیز آلرژی داشته باشد گفت: بیمار آلرژیک بایستی نسبت به برچسب محصولات غذایی و مواد تشکیل دهنده آن ماده غذایی توجه و اطلاع کافی داشته باشد .
عضو مرکز تحقیقات آلرژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: افرادی که سابقه واکنشهای شدید نسبت به مواد غذایی دارند، لازم است بیاموزند که چه موقع و چگونه اپی نفرین (آدرنالین) به خودشان تزریق کنند. این دارو به راحتی در دسترس بوده و استفاده از آن به صورت تزریقی آسان می باشد و لذا بایستی تمام اشخاصی که سابقه واکنشهای شدید آلرژیک دارند، این دارو را همراه داشته باشند. با این حال بایستی در صورت بروز واکنشهای خطیر و جدی به بیمارستان مراجعه نمایید.
دکتر عبدالرضا وارسته خاطر نشان کرد : تقریبا یک سوم از کودکان و بالغین در صورت اجرای دقیق و منظم رژیم غذایی فاقد مواد حساسیت زا، نسبت به این غذاها تحمل پیدا کرده و بدون آلرژی خواهند شد و بیمارانی که محتاط بوده و توصیه های متخصص آلرژی را به دقت اجرا می کنند، می توانند آلرژی غذایی را تحت کنترل خود درآورند.