دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سلامت روان در محیط های مختلف از جمله محیط اداری در شرایطی به دست خواهد آمد که افراد بتوانند اختلافات خود را حل، احساسات طرف مقابل خود را درک و رضایت یکدیگر را در نهایت به دست آوردند.
دکتر فرهاد فرید حسینی در گفتوگو با وب دا؛ در خصوص اهمیت سلامت روان گفت: امروزه سلامت روان به معنای نداشتن بیماری رنج آور و یا اضطراب نیست؛ بلکه مفهومی به مراتب گسترده تر دارد.
وی با بیان این که نبود بیماری روانپزشکی در شخص نشانه سلامت روان نیست، ابراز داشت: سلامت روان در دنیای امروز در میزان فعلیت دادن به استعدادهای بالقوه، خودمختار بودن فرد در شرایط مختلف زندگی، داشتن روابط اجتماعی موفق با اطرافیان، قدرت کنترل هیجانات، داشتن عملکرد مثبت و ایجاد حس مفید بودن است.
عضو گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: نمی توان سلامت روان را مفهومی صفر و یکی دانست بلکه سلامت روان همان مفهومی است که شما در زندگی به سمت آن حرکت می کنید. به دیگر معنا نمی توان گفت فردی فاقد و یا فردی در اوج سلامت روان قرار دارد.
فردی که دارای روابط اجتماعی قوی می باشد دارای سلامت روان بالاتری است
دکتر فرید حسینی اضافه کرد: از نظر روانپزشکی فردی که نتواند در حوزه روابط بین فردی و اجتماعی به صورت عادی رفتار کند بیمار است و از آن طرف فردی که دارای روابط اجتماعی قوی و توان برقراری ارتباط موفق با دیگران است دارای سلامت روان بالاتری است.
وی به تعریف رابطه موفق در زندگی پرداخت و تاکید کرد: داشتن رابطه خوب به این معنا است که فرد در محیط کار و محیط های تعاملی خود دارای روابطی بدون تنش، اضطراب، استرس، اختلاف نظر های غیر قابل حل و چالش باشد. این فرد در رفتار با زیردستان خود در محیط خانواده و محیط کار نیز اخلاق مدارانه رفتار می کند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد فردی را که در مجموع دارای رفتارهای سالم است؛ دارای سطح مناسبی از سلامت روان دانست و خاطر نشان کرد: فردی که تلاش دارد تا عصبانیت خود را در درازترین زمان ممکن بروز دهد، هیجانات مثبت و منفی خود را مهار کند، استعدادهای خود را بالفعل کرده و مدیریت خود را در شرایط بحرانی و عادی از دست ندهد می تواند در شکوفایی خود تاثیر گذار و سلامت روان خود را ارتقا دهد.
دکتر فرید حسینی اظهار داشت: سلامت روان دارای جنبه های فردی، جسمی، روانشناختی، اجتماعی و معنوی است که اخیرا بر جنبه معنوی آن تاکید بسیاری می شود.
توانایی گفتگو کردن با یکدیگر در داشتن سلامت روان بهتر تاثیر گذار است
وی توانایی گفتگو کردن با یکدیگر را در داشتن سلامت روانی بهتر تاثیر گذار دانست و بیان داشت: در داشتن گفتگوی موفق پیش نیاز رابطه فردی موثر است به این معنا که شما نه تنها قادر به بیان نظرات خود باشید؛ بلکه شنونده بسیار خوبی جهت دریافت نظرات فرد مقابل نیز باشید.
عضو گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: سلامت روان در محیط های مختلف از جمله محیط اداری در شرایطی به دست خواهد آمد که افراد بتوانند اختلافات خود را حل، احساسات طرف مقابل خود را درک و رضایت طرفین را در نهایت به دست آوردند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با انتقاد از عدم آموزش مهارت های فردی و جمعی به فرزندان، گفت: باید گفتگو کردن و گوش فرا دادن را از کودکی به فرزندان خود آموزش دهیم تا در نتیجه جامعه ای دارای سلامت روان بالاتری داشته باشیم.
یکی از مهمترین ویژگی های سلامت روان واقع بینی است
دکتر فرید حسینی بیان داشت: یکی از مهمترین ویژگی های سلامت روان، واقع بینی است به این معنا که فرد محدودیت های خود و محیطی که در آن رشد و زندگی می کند را بپذیرد و با این وجود تلاش در شکوفا شدن خود داشته باشد.
وی داشتن قدرت انطباق، تصمیم گیری و برنامه ریزی را از فاکتورهای داشتن سلامت روان دانست و بیان داشت: فردی که مهارت های زندگی را فرا می گیرد به دنبال داشتن زندگی خوب خواهد بود؛ اما متاسفانه در مدارس ما بیشتر به فرزندان داشتن شغل خوب و تحصیلات بالاتر آموزش داده می شود تا داشتن زندگی خوب همراه با آرامش.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: حس رضایت از زندگی، داشتن روحیه شاد، فراگرفتن مهارت های زندگی، مهارت های برقراری رابطه اجتماعی سالم و داشتن پیشرفت توام با رضایت، سلامت روان فرد را تقویت و در جایگاه مناسبی قرار می دهد.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد در قسمت پایانی صحبت های خود به اهمیت حفظ سلامت روان در محیط های اداری و کاری اشاره و تصریح کرد: باید برای کارمندان و شاغلین جهت داشتن سلامت روان بالاتر؛ دوره های بازآموزی و مهارت زندگی آموزش داده شود تا با مفهوم سلامت روان و مولفه های آن آشنا شوند.