مدير گروه زنان دانشگاه علوم پزشکي مشهد، گفت: سن شايع ترين عامل ناباروري در زوجين است و در حالي که بهترين سن بارداري بين 20 تا 30 سال مي باشد؛ اما افزايش سن ازدواج موجب ايجاد اختلال در بارداري شده است.

دکتر نيره خادم در گفت و گو با وب دا؛ در خصوص مشکل ناباروري زوجين اظهار داشت: در تعريف ناباروري بايد گفت زوجيني که در مدت يک سال پس از ازدواج با وجود داشتن رابطه جنسي بدون پيشگيري موفق به باروري نشوند با مشکل ناباروري رو به رو هستند.

وي ادامه داد: از نظر شيوع ناباروري در شهر مشهد مي توان گفت 15 تا 20 درصد زوجين با اين مشکل مواجه هستند که شايع ترين علت ناباروري اين زوجين سن بالاي زوجين در هنگام ازدواج است.

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد ابراز داشت: رشد عفونت ها، تغيير سبک زندگي، کاهش تحرک، چاقي،  بسته شدن لوله هاي رحمي و پوشش لباس هاي تنگ از جمله مهمترين دلايل ناباروري در زنان و مردان به شمار مي رود.

دکتر خادم اظهارداشت: در ميان دلايل عنوان شده ،سن و  سبک زندگي از مهمترين دلايلي است که مانع از فرزندآوري زوجين مي شود؛ اما هيچ تضميني نيز وجود ندارد که با رعايت اين موارد نيز زوجين باردار شوند.

مدير گروه زنان دانشگاه علوم پزشکي مشهد، بيان داشت: بهترين سن براي بارداري بين 20 تا 30 سال است و در نهايت تا 35 سالگي نيز امکان داشتن بارداري موفق وجود دارد؛ اما بلا فاصله پس از 35 سال ذخاير تخمداني زن رو به کاهش مي گذارد و مشکلات خاص خود را جهت باردار شدن ايجاد مي کند.

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد شايع ترين دليل ناباروري در مردان را ضعيف بودن اسپرم ها دانست و ادامه داد: براي مردان نشستن هاي طولاني مدت به دليل داشتن شغل هايي که موجب نشستن هاي طولاني مدت مي شود و داشتن پوشش لباس هاي تنگ در زمينه باروري ايجاد مشکل مي کند.

دکتر خادم به پوشش لباس هاي تنگ و علاقه برخي جوانان در داشتن اين نوع پوشش اشاره کرد و گفت: داشتن چنين پوشش هايي مانع از وجود جريان هوا و ايجاد اختلال در جريان عروقي اندام تناسلي مي شود.

مدير گروه زنان دانشگاه علوم پزشکي مشهد گفت: توصيه اي که براي داشتن بارداري راحت و به موقع براي زوجين وجود دارد باردار شدن در سال اول زندگي پس از ازدواج است و بهتر است در اين مدت زوجين مانع از بارداري نشوند.

وي بيان داشت: بر اساس آمار موجود از شش ماهه ابتدايي سال 96 از مرکز ناباروري ميلاد؛ پنج هزار ويزيت در خصوص ناباروري انجام شده است که از اين تعداد چهار هزار ويزيت مختص زنان و بيش از هزار ويزيت اختصاص به مردان داشته است.

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد، بيان داشت: در اين مدت چهار هزار و 600 سونوگرافي براي خانم هاي نابارور و حدود 500 IUI و هزارIVF نيز انجام شده است.

دکتر خادم تاکيد کرد: از مجموع هزار IVF  انجام شده 400 عمل تخمک کشي و 600 عمل جهت انتقال جنين تازه و فريز شده انجام شده است.

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد به حمايت برنامه تحول نظام سلامت از زوجين نابارور اشاره کرد و اظهار داشت: از هنگام اجراي اين طرح هزينه اعمال باروري براي زوجين کاهش يک ميليون و 700 هزار توماني داشته است که اين مهم موجب افزايش مراجعه کنندگان جهت درمان شده است.

وي در پايان گفت: مدت زماني که زوجين بايد براي باردار شدن در صورت استفاده از روش هاي بارداري طي کنند بين يک ماه تا 45 روز است که در مجموع فعاليت هاي صورت گرفته حدود 40 درصد زوجين به موفقيت دست پيدا کرده اند.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image