دانشیار گروه بیماری های مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد، سکته مغزی را دومین عامل مرگ و میر در جهان عنوان کرد و اظهار داشت: در سال های اخیر به دلیل تغییر سبک زندگی و افزایش جمعیت سالمندی بروز سکته مغزی شیوع بیشتری داشته و به دومین عامل مرگ و میر در ایران نزدیک شده است.
به گزارش وب دا، دکتر کاویان قندهاری در نشست خبری به مناسبت هفته اطلاع رسانی سکته مغزی با بیان اینکه سکته های مغزی بیشتر در جمعیت سالمندان رخ می دهد و بار درمانی و هزینه های زیادی را به خانواده و سیستم بهداشت و درمان وارد می کند خاطر نشان کرد: ضعف یا فلج دست و پا، اختلال تکم، اختلال تعادل بدن و اختلال در حافظه می تواند از علائم سکته مغزی باشد که در صورت مشاهده این علائم باید بیمار به مراکز درمانی انتقال داده شود.
فلوشیپ سکته مغزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ،افزایش سن و تصلب شرائین، دیابت کنترل نشده، چربی و فشار خون بالا، مصرف سیگار، مبتلا به بیماری های قلب را از عوامل مستعد کننده سکته مغزی عنوان کرد و گفت: اگر این عوامل در فردی وجود دارد باید به صورت جدی درمان شوند تا از بروز سکته مغزی پیشگیری نمود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه پس از طی دوران حاد بستری بیمار باید دوره های بازتوانی شامل گفتار درمانی، کار درمانی و فیزیوتراپی را آغاز کند خاطر نشان کرد: بهترین زمان برای درمان موثر بیماران در شش ماه نخست سکته مغزی است و در صورت گذر زمان شانس درمان موثر نیز کاهش می یابد.
دکتر قندهاری با اشاره به اینکه تخریب لخته با استفاده از داروهای خاص یکی از روش های درمانی بیماران سکته مغزی است که در بیمارستان قائم(عج) این روش کاربرد دارد اظهار داشت: این روش درمانی تنها برای بیمارانی که در سه ساعت نخست سکته مغزی به بیمارستان منتقل شده اند کاربرد دارد که پس از معاینات بالینی از آن استفاده می شود.
دانشیار گروه بیماری های مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه تصمیم گیری برای تخریب لخته با استفاده از داروهای خاص توسط متخصص سکته مغزی انجام می شود تصریح کرد:تنها 10 درصد از بیماران در سه ساعت نخست به مراکز درمانی منتقل می شوند و بیشتر بیماران این ساعات طلایی را از دست داده اند.
دکتر قندهاری با بیان اینکه در سال های اخیر وزارت بهداشت توجه خاصی نسبت به درمان و پیشگیری از سکته های مغزی داشته است و بر این اساس برنامه های مختلفی را در سطح کشور اجرا نموده است اظهار داشت: راه اندازی سامانه سراسری 724 از جمله این اقدامات مهم است که در این سامانه مشخصات بیماران سکته مغزی به همراه آزمایش ها و نتایج رادیولوژی ثبت می شود تا بتوان در آینده سیاست گذاری کلان درمانی را بر اساس آن در کشور برنامه ریزی نمود.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد راه اندازی مراکز خاص درمان سکته مغزی (واحد سکته) را از دیگر اقدامات وزارت بهداشت برشمرد و گفت: در این مراکز بیماران سکته مغزی بستری و توسط پرسنل آموزش دیده درمان و اقدامات فوق تخصصی بر روی آنان انجام می شود.