عضو هیات علمی گروه رادیوتراپی و انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، استفاده از واکسن HPV را یکی از اقدامات موثر در کاهش خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم عنوان کرد.
به گزارش وب دا، دکتر محبوبه صادقی با اشاره به اینکه سرطان دهانه رحم یکی از سرطان های شایع در زنان به شمار می رود و 1.5 درصد از مرگ و میر ناشی از سرطان در زنان مربوط به این بیماری است اظهار داشت: با اجرای برنامه های مراقبتی و غربالگری می توان از بروز این سرطان در زنان جلوگیری کرد.
وی با بیان اینکه انجام غربالگری مستمر در زنان و آزمایش پاپ اسمیر موجب کاهش میزان ابتلا این بیماری در زنان می شود خاطر نشان کرد: در واقع میزان بروز این سرطان در نقاط مختلف دنیا منعکس کننده نگرش فرهنگی مردم به فعالیتهای جنسی و میزان قبول و نفوذ برنامه غربالگری است و بیشترین میزان بروز سرطان دهانه رحم در جمعیتهایی دیده می شود که تحت غربالگری و آزمایش پاپ اسمیر قرار نمی گیرند .
استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: زنانی که اولین تماس جنسی خود را در سنین پایین شروع کرده اند یا شریک جنسی متعدد داشتند ویا همسرشان شریک جنسی متعدد داشته است و یا اینکه زایمان در سنین پایین داشته اند بیشتردر معرض خطرابتلا به این بیماری قرار دارند.
دکتر صادقی تصریح کرد: بر اساس تحقیقات انجام شده وجود ویروس پاپیلومای انسانی HPV ( عفونت ویروسی ) تقریبا در تمام سرطان های دهانه رحم دیده می شود و به نظرمی رسد این عفونت ویروسی برای ابتلا به سرطان دهانه رحم ضروری است ولی کافی نیست و رابطه قوی بین ابتلا به HPV و گسترش سرطان دهانه رحم وجود دارد.
وی افزود: امروزه استفاده از واکسن HPV برای خانم های بین 9 الی 26 ساله تایید شده و باعث کاهش سرطان دهانه رحم می شود.