رییس مرکز تحقیقات عوارض پیوند کلیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: بیماری هایی چون فشار خون بالا، دیابت، انسدادها و عفونت های ادراری در جامعه بسیار شایع هستند و در صورت عدم کنترل منجر به بروز نارسایی های مزمن کلیه می شوند.

به گزارش وب دا، دکتر مجاهدی؛ پیشگیری از مبتلا شدن به بیماری نارسایی مزمن کلیه را بسیار مهم دانست و ابراز داشت: بیماری های کلیوی بسیار سخت درمان می شوند و علاوه بر درمان طولانی مدت، هزینه بر و رنج آور است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: در گذشته در جامعه عللی مانند عفونت های ادراری و سنگ های کلیوی موجب بروز نارسایی های کلیوی در افراد می گردید؛ که خوشبختانه اکنون از این مرحله عبور کرده ایم و این موارد با تشخیص صحیح و درمان مناسب کمتر به مرحله نارسایی مزمن کلیه می رسند.

وی ادامه داد: در حال حاضر ایران در خصوص علل بروز نارسایی مزمن کلیوی به آمارهای جهانی نزدیک شده است و مانند کشورهای اروپایی و آمریکا دیابت به عنوان یکی از اصلی ترین عوامل بروز نارسایی مزمن کلیوی در کنار فشار خون و التهابات کلیوی قرار گرفته است که با برنامه ریزی صحیح و کنترل و درمان موثر این بیماری ها می توان به میزان زیادی از بروز نارسایی مزمن کلیه پیشگیری کرد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تاکید کرد: برخی از عوامل ایجاد بیماری مزمن کلیوی جنبه ارثی دارند مانند کلیه های پلی کیستیک  و بعضی اکتسابی اند و بدنبال عواملی نظیر دیابت و فشار خون  کنترل نشده ایجاد می شوند؛ اما در مجموع عدم تحرک کافی، چاقی واسترس ها و شیوه نا مناسب زندگی موجب رشد عوامل زمینه ساز نارسایی مزمن کلیوی شده است.

دکتر مجاهدی بررسی عوامل بروز بیماری های ناراحتی کلیوی را مهم تلقی و تصریح کرد: دیابت و فشار خون بالا بر اساس تغییر سبک زندگی مردم در جامعه رو به افزایش است و به دنبال عدم مراقبت لازم زمینه ایجاد نارسایی مزمن کلیوی را در فرد موجب می شوند.

رییس مرکز تحقیقات عوارض پیوند کلیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: عدم کنترل به موقع و دقیق بیماری هایی چون دیابت و فشار خون بالا؛ عوارض قلبی و عروقی، عروق مغزی و کلیوی را به دنبال دارد؛ و بر این اساس شناخت به موقع این بیماریها دارای اهمیت است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا درست است که تمامی بیماران دیابتی زمانی به نارسایی مزمن کلیوی دچار خواهند شد؟ گفت: به هیچ عنوان این حرف درست نیست؛ یک بیماری دیابتی در صورت کنترل خوب بیماری به نارسایی مزمن کلیوی دچار نمی شود؛ اما اگر دیابت دیر تشخیص داده شود و یا نسبت به کنترل دقیق قند خون بی تفاوت باشیم بروز عوارض کلیوی ان اجتناب ناپذیر است..

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به بیماری فشار خون بالا در کشور اشاره کرد و افزود: بسیاری از افراد در حال حاضر به فشار خون مبتلا و از این موضوع بی اطلاع می باشند به شکلی که طبق آمار یک سوم افراد فشار خونی از فشار خون بالای خود بی خبرند که دلیل آن می تواند بی علامت بودن این بیماری در مراحل اولیه باشد وبه همین علت به این بیماری لقب قاتل مرموز داده شده است چرا که قربانیان خود را بی سر و صدا تا پای مرگ پیش می برد.

یک سوم دیگر بیماران فشار خونی گرچه از فشار خون بالای خود مطلعند ولی یا مقید به رعایت رژیم غذایی نبوده و دستورات دارویی پزشک معالج خود را  اجرا نمی کنند و یا اصولا درمان مناسب و کافی دریافت نمی نمایند.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image