عضو هیات مدیره انجمن سرطان گفت: کنترل، مدیریت و تغییر در روند رشد فزاینده آمار سرطان، نیازمند تحول در نگرش ها و تمرکز بر حوزه پیشگیری و تشخیص زودرس در بخش های متولی از جمله وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
به گزارش وب دا، دکتر علی متولی زاده اردکانی در حاشیه سمپوزیوم بین المللی سرطان نسترن افزود: کنترل روند افزایش نگران کننده تعداد مبتلایان به این بیماری با تمرکز بر درمان و بیمارستان محوری، میسر نیست.
وی با اشاره به اینکه پزشکی قرن 21 مبتنی بر تشخیص زودرس و پیشگیری است اما در کشور ما هنوز نگرش درمانی به سرطان دنبال می شود افزود: امروز نیازمند تحول اساسی در نگرش مسئولان به حوزه سرطان هستیم.
دکتر متولی زاده اردکانی با اشاره به سخنان معاون پژوهشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مبنی بر اینکه 20 درصد بودجه سلامت صرف سرطان ها و درمان آن می شود، افزود: بر این اساس از 65 هزار میلیارد تومان بودجه سلامت کشور حدود 13 هزار میلیارد تومان صرف درمان سرطان می شود در حالی که رقمی هر چند اندک صرف پیشگیری از این بیماری نمی شود.
وی اظهار کرد: با ادامه این روند طبق آمار رسمی تا سال 2035 و در کمتر از 20 سال آینده سالانه 180 هزار نفر به تعداد این بیماران افزوده می شود در حالی که هم اکنون سالانه حدود 100 هزار نفر به تعداد این بیماران افزوده می گردد.
وی گفت: علاوه بر آن در صورت ادامه روند کنونی، در کمتر از 18 سال آینده تعداد جانباختگان بر اثر این بیماری نیز از سالانه 50 هزار نفر به 100 هزار نفر در سال افزایش می یابد.
وی با بیان اینکه5 تا 10 درصد عوامل موثر در سرطان، ارثی است اظهار کرد: 90 درصد عوامل موثر در آن محیطی است و به سبک زندگی اعم از تغذیه، ورزش، عوامل استرس زا و آلودگی ها برمی گردد.
وی گفت: اصلاح این شرایط در کنار اقدامات دستگاه ها و بخش های ذیربط برای سالم سازی اجزا و بخش های مختلف نیازمند آموزش است که باید از مهد کودک تا دانشگاه از طریق نظام آموزش و پرورش، وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام شود.
دکتر احسان سرافراز یزدی متخصص بیولوژی سرطان نیز در مصاحبه با وب دا اظهار داشت: پیشگیری از سرطان به سبک زندگی افراد از جمله تغذیه ، ورزش مستمر و کاهش استرس روزانه ارتباط دارد.
وی افزود : افرادی که سابقه سرطان در خانواده دارند باید سطح اگاهی بیشتری نسبت به این بیماری داشته باشند و نسبت به ازمایشات غربالگری سالانه اقدام کنند.