عضو هیات علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در فصل زمستان عفونت شایع می شود، گفت: مصرف مایعات فراوان با مرطوب کردن مخاط از عفونت پیشگیری می کند.
دکتر محمد صفریان در گفتگو با ر وب دا گفت: اصولا در فصل زمستان و هوای سرد بحث سرماخوردگی و عفونت ها بیشتر شایع می شود و به نسبت، آلرژی به دلیل مرطوب شدن هوا کمتر می شود.
وی افزود: سرماخوردگی به علت تنفس هوای سرد و عفونت هم بیشتر به دلیل آلوده تر شدن هوا در افراد رخ می دهد بنابراین با توجه به اینکه تغذیه مناسب وسالم باید در تمام فصول و روزهای سال رعایت شود در این ایام خوردن غذاهای گیاهی حاوی آنتی اکسیدان، سیزیجات و میوه جات بیشتر توصیه می شود.
رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تغذیه از منبع ویتامین ها مانند انواع مرکبات، سبزیجات مختلف به ویژه اسفناج در این فصل بسیار موثر است، اذعان داشت: برای کاهش ابتلا به عفونت مصرف مایعات که باعث مرطوب شدن مخاط و از عفونت جلوگیری می کند به حد کافی توصیه می شود.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: در فصل سرما استفاده از مواد انرژی زا که دارای کربوهیدرات هستند، می توانند کمی به تحمل سرما و کمتر احساس کردن سرما کمک می کند و هم چنین خوردن مواد نشاسته ای مانند نان، ماکارونی، برنج و ... بدن را در برابر سرما مقاوم می کند.
دکتر صفریان در ادامه افزود: خوردن شلغم دارای ویتامین C، آسپرین و نیز خوردن پرتقال و لیموشیرین توصیه می شود.
رییس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در تمام وعده های غذایی بهتر است غذای مصرفی کم نمک و کم چرب باشد، تصریح کرد: در هنگام سرماخوردگی از خوردن غذای سرخ کردنی برای پیشگیری از حساسیت های مخاطی و تشدید علائم سرماخوردگی خودداری شود.