فوق تخصص روماتولوژی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه 80 درصد افراد حداقل یکبار کمر درد را در طول زندگی خود تجربه می کنند اظهار داشت: کمردرد عارضه شایعی است که همه با آن آشنایی دارند و ممکن است بصورت درد مبهم، خفیف و دائمی بوده و یا درد شدید و ناگهانی باشد بطوری که توانائی ایستادن و حرکت فرد را از بین ببرد.

به گزارش وب دا؛ دکتر سیده زهرا میر فیضی درکنفرانس یکروزه علمی آشنایی با کمر دردهای شایع که در معاونت بهداشت دانشگاه برگزار شد؛خاطر نشان کرد: کمر درد ممکن است بطور ناگهانی بعد از یک تصادف، افتادن به زمین و یا بلند کردن اجسام سنگین بوجود آید و یا به تدریج بر اثر تغییرات ستون فقرات ناشی از افزایش سن بروز کند.

وی با بیان اینکه کمر درد بیشتر یک علامت است تا یک بیماری و علت های مختلفی می تواند داشته باشد تصریح کرد: دردکمر یکی از شایعترین علل ویزیت و مراجعه به پزشکان عمومی را تشکیل می دهد و همچنین یکی از علل محرومیت و ناتوانی فرد از کار بوده و هزینه گزافی را چه در زمینه تشخیص و چه در زمینه درمان به دوش جامعه تحمیل میکند.

فوق تخصص روماتولوژی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به شیوع 11 درصدی کمر درد در ایران گفت: اگر کمردرد بطور ناگهانی شروع شود کمردرد حاد نامیده می شود. دوره درد در کمردرد حاد، کمتر از 6 هفته است و اگر بیش از 6 هفته طول بکشد کمر درد مزمن نامیده میشود. کمردرد مزمن بسرعت و یا بتدریج ایجاد شده وبرای مدت طولانی باقی می ماند.

دکتر میر فیضی تصریح کرد: کمردردهای حاد، شایعترین نوع کمردرد ها هستند که اکثرا مکانیکال می باشند یعنی با فعالیت ایجاد می شوند و با استراحت بهبود می یابند.

وی افزود: اغلب کمر دردهای حاد با استراحت نسبی و درمان دارویی ضد درد التهابی برطرف می شوند و تنها 25 درصد موارد از کمر درد نیاز به مراقبت پزشکی داشته و عمل جراحی برای درمان کمردرد، بندرت مورد نیاز است.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: افرادی که درد شدیدی در ناحیه کمر دارند که با مسکن و استراحت بهبودی پیدا نمی کند ،کمردرد بعد از تصادف یا افتادن به زمین، اشکال در ادرار کردن ،ضعف و بی حسی در پاها، تب یا کاهش وزن، کمردردی که هر روز و برای مدت طولانی ادامه پیدا کند، بروز کمردرد برای اولین بار بعد از 50 سالگی و یا زیر20 سال، وجود سابقه پوکی استخوان، مصرف داروهای (استروئیدی )کورتون و سرطان باید حتما به پزشک مراجعه کنند.

دکتر میر فیضی  ضمن اشاره به عوامل خطر برای بروز کمردرد گفت:عموما اولین حمله کمردرد در سنین 35 تا 50 سالگی اتفاق می افتد و هرچه سن بالاتر رود شیوع کمردرد هم بیشتر می شود. وی افزود : زنان بیشتر از مردان دچار کمردرد می شوند و در کسانی که وضعیت بدنی نامناسبی دارند کمردرد بیشتر دیده شده و  ضعیف بودن عضلات کمر و شکم باعث می شود که این عضلات  نتوانند ستون فقرات را بخوبی حمایت کنند و کمردرد عارض می شود.

عضو هیأت علمی  دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: مصرف غذاهای پرکالری و پرچربی در کسانی که فعالیت بدنی چندانی ندارند موجب چاقی و کمردرد می شود. همچنین در بعضی از کمردردهای ناشی از بیماری های روماتیسمی مانند اسپوندیلیت آنکیلوزان عوامل ژنتیکی نقش دارند.

وی افزود: در شغل هائی که مستلزم بلند کردن، هُل دادن و یا کشیدن اجسام سنگین باشد کمردرد شایع است. از طرف دیگر کسانی هم که کارهای نشسته انجام می دهند، پشت میز می نشینند و یا رانندگی طولانی می کنند هم در معرض ابتلا به کمردرد هستند بخصوص اگر طرز نشستن و صندلی هم نامناسب باشد. وی در ادامه گفت: بسیاری از بیماری ها نیز باعث کمر درد می شوند که می توان به آرتروز ، بیماری روماتیسمی اسپوندیلیت آنکیلوزان، عفونت های مهره ها و دیسک های کمر و سرطان هائی که به استخوان سرایت کرده باشند اشاره نمود .

دکتر میر فیضی درخصوص تشخیص کمردرد اظهار داشت: تشخیص کمردرد با گرفتن شرح حال و انجام معاینه بالینی و گاهی تصویربرداری و آزمایش های خون امکان پذیر است.

 وی در ادامه گفت: با انجام یک  شرح حال و معاینه فیزیکی می توان بسیاری از موارد کمر درد را تشخیص داد و از هزینه های اضافی مثلا(انجام ام ار ای و تصویربرداری) جلوگیری کرد.

فوق تخصص روماتولوژی با اشاره به راههای پیشگیری از کمردرد گفت: یکی از بهترین کارها برای پیشگیری از کمردرد، انجام ورزش مرتب برای تقویت عضلات کمر است.

وی افزود: در حال حاضر شاید بهترین  توصیه برای کمردرد حاد این باشد که بیمار هرچه زودتر فعالیت های عادی خود را از سرگیرد و به او اطمینان داده شود که مشکل وی برطرف خواهد شد.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image