به دنبال اختصاص یک دستگاه لاپاروسکوپ به بیمارستان ولیعصر(عج) بردسکن ، پنجمین عمل موفقیت آمیز جراحی کله سیستکتومی (سنگ کیسه صفرا )و اولین عمل برداشت کیست تخمدان به روش لاپاروسکوپی با موفقیت در این مرکز انجام گرفت.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان بردسکن ، دکتر محمد حسین زاده ضمن تقدیر از تلاش های دکتر کلانتری و تیم جراحی با اعلام این خبر افزود : امروزه یکی از پیشرفته ترین روش های جراحی در دنیا انجام اعمال جراحی به روش لاپاروسکوپی است که در آن شکاف های بسیار کوچک در بدن بیمار با حداقل تهاجم ایجاد و عمل جراحی انجام می شود.
دکتر محمد ابراهیم کلانتری جراح عمومی بیمارستان ولیعصر (عج) در گفتگویی عنوان کرد : در صورتی که کیست تخمدان با روشهای غیر جراحی از بین نرود، رشد کند و یا منجر به درد شدید شود، جراحی گزینهای برای برداشتن کیست تخمدان است.مزایای لاپاروسکوپی نسبت به جراحی سیستکتومی سنتی تخمدان این است که بیمار مدت زمان کمتری پس از عمل جراحی در بیمارستان میماند؛ زمان بهبودی کوتاهتر بوده و بیمار درد کمتری دارد. همچنین از آنجا که ابزارهای جراحی کوچک مورد استفاده قرار میگیرند، بیشتر بافت تخمدان در امان است، و زخم کمتری ایجاد میشود.
دکتر کلانتری درخصوص تکنیک این شیوه جراحی گفت : سیستکتومی تخمدان به روش لاپاروسکوپی نوعی جراحی با حداقل تهاجم است که در آن برشهای کوچکی بین نیم تا 1 سانتیمتر در دیواره شکم ایجاد میگردد که از طریق آن لاپاروسکوپ وارد بدن میشود.
لاپاروسکوپ به جراح اجازه میدهد که داخل شکم و لگن را ببیند. حفره شکمی نیز با استفاده یک گاز قابل جذب (معمولاً دیاکسیدکربن) پُر میشود تا بدین وسیله قابل دیدن باشد. ابتدا از لاپاروسکوپ برای تعیین محل کیست استفاده شده سپس پزشک یک یا دو برش دیگر ایجاد میکند تا بتواند از طریق آنها کیست را خارج کند. در این جراحی تمام سعی جراح بر این است که در حین برداشتن کیست تخمدان، بخش اعظم تخمدان دست نخورده باقی بماند چرا که وجود آن برای باروری ضروری است. بیمار حین انجام جراحی، در بیهوشی کامل خواهد بود و معمولاً در کمترین زمان قادر است به منزل برگردد.