رئیس تیم پیوند ریه بیمارستان امام رضا (ع) گفت: در جشن نفس که در سال جاری در تهران برگزار شد تیم پیوند ریه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با توجه به توانمندی و ایجاد شرایط انجام پیوند ریه به عنوان دومین مرکز در کشور مورد تقدیر قرار گرفت.
دکتر رضا باقری در گفت و گو با وب دا؛ در خصوص دریافت لوح تقدیر انجمن اهدای عضو ایرانیان، گفت: انجمن پیوند عضو ایرانیان یک سازمان مردم نهاد است که از کلیات مسئله پیوند در کشور حمایت می کند. دست اندرکاران این انجمن با هماهنگی مستقیم وزارت بهداشت هر ساله جشنی تحت عنوان جشن نفس را برای تقدیر از فعالان عرصه پیوند در کشور برگزار می کنند.
وی تاکید کرد: در این جشن خانواده اهدا کنندگان عضو، خانواده فرد گیرنده، گیرندگان، تیم پزشکی و پرستاری به دلایل متعدی مورد تقدیر قرار می گیرند.
تیم پیوند ریه مشهد دومین مرکز پیوند ریه در کشور است
فوق تخصص جراحی توراکس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان داشت: این جشن در سال جاری در تهران برگزار شد و تیم پیوند ریه دانشگاه مشهد به دلیل توان در انجام پیوند ریه و راه اندازی امکان انجام این پیوند به عنوان دومین مرکز در کشور مورد تقدیر قرار گرفت که من به عنوان نماینده تیم در این جشن حضور پیدا کردم.
وی افزود: اعضای بیمار مرگ مغزی با گذشت زمان قابلیت پیوند خود را از دست می دهند که امیدواریم مردم به مسئله عضویت در سامانه پیوند اعضا توجه بیشتری نشان دهند و با عضو شدن در این سامانه در حداقل زمان امکان استفاده از اعضای خود را فراهم سازند.
تمامی اعضای فرد مرگ مغزی در 24 ساعت ابتدایی قابل پیوند است
فوق تخصص جراحی تراکس دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: اگر اعضای بیمار مرگ مغزی در همان 24 ساعت اول اهدا شود می تواند از تمامی اعضای پیوندی از جمله دو ریه، قلب، دو کلیه، کبد، پانکراس، روده و قرنیه فرد استفاده کرد؛ اما بعد از سه الی چهار روز تنها ارگانی که امکان پیوند را دارد کلیه ها و در نهایت کبد است.
رئیس تیم پیوند ریه بیمارستان امام رضا (ع) به چشم انداز تیم پیوند ریه دانشگاه اشاره کرد و افزود: تلاش داریم در آینده آمار پیوند ریه را افزایش دهیم زیرا بر اساس اعلام وزیر بهداشت در جشن نفس آمار پیوند ریه در کشور بالا نیست و در سال 96 چهار پیوند در کشور انجام شده که از این تعداد دو پیوند در مشهد صورت گرفته است.
در سال 96 دو پیوند ریه در مشهدانجام شده است
استاد دانشگاه علوم پزشکی مشد بیان داشت: این به معنای ناتوانی ما در انجام تعداد بیشتر پیوند ریه نیست بلکه علی رغم وجود این توانایی؛ دهنده ریه مناسب در کشور وجود ندارد به نحوی که سال گذشته از میان 35 بیمار مرگ مغزی دارای شرایط اهدای ریه که گروه خونی مناسب را داشتند تنها دو ریه قابل پیوند به دست آمد.
رئیس تیم پیوند ریه بیمارستان امام رضا (ع) یادآور شد: گسترش کار پیوند قلب و ریه مستلزم حمایت همه جانبه تمام سیستم ها است و شاید دانشگاه با توجه به مشکلات مالی و به دلیل هزینه بالای پیوند ریه به تنهایی نتواند از عهده حمایت های کامل برآید.
خرید تجهیزات برای بخش پیوند بسیاردارای اهمیت است
استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد مشکلات این تیم را در چند بخش قابل تقسیم دانست و با تاکید بر این که مشکلات بخش کمک های مالی در دو دسته قرار می گیرد، ادامه داد:. در حال حاضر تیم پیوند در تنگنای شدید برای تجهیزات قرار دارد به نحوی که بعد از هر پیوندی که انجام می شود دپویی برای پیوند بعدی وجود ندارد و از این جهت خرید تجهیزات برای این بخش بسیار دارای اهمیت است.
دکتر باقری خاطر نشان کرد: تجهیز بخش پیوند نیازمند دپوی دارو و وسایل است که دپوی وسایل نیز به دو دسته تقسیم می شود. یک دسته شامل وسایل مصرفی است(محلول کاتتر دیالیز صفاقی، کاتتر سوان گانز، پنس های بایترون برای بیوپسی قلب یا برونکوسکوب و...) که امکان دارد در هر پیوند وجود داشته باشد؛ اما در پیوند بعدی قابل دسترسی نباشد.
وی اضافه کرد: مسئله دوم و بسیار مهم که موجب محدودیت شدید ما برای انجام پیوند ریه شده است نداشتن حمایت تنفسی از بیماری است که پیوند را انجام داده و تا سه الی چهار روز بعد از عمل به این حمایت نیاز دارد.
همکاری خیرین جهت خریداری دستگاه اکمو را نیازمندیم
فوق تخصص جراحی توراکس دانشگاه علوم پزشک مشهد، بیان داشت: این مشکل به دلیل نداشتن دستگاه اکمو است که چندین سال است با دانشگاه در خصوص تهیه آن رایزنی شده و دانشگاه هم به دلیل محدودیت های مالی موفق به تهیه این دستگاه نشده است.
رئیس تیم پیوند ریه بیمارستان امام رضا (ع) اظهار داشت: در سال جاری طی صحبتی با استانداری خراسان رضوی در تلاش هستیم تا با هماهنگی دانشگاه این وسیله را خریداری و مورد استفاده قرار دهیم.
استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد به اهمیت حضور خیرین جهت رفع مشکلات تیم پیوند قلب و ریه دانشگاه اشاره کرد و بیان داشت: امید داریم با حضور خیرین در این بخش کمک ارزشمندی به بیماران پیوندی صورت بگیرد و ما بتوانیم در نهایت در سال جاری یا اوایل سال آینده دستگاه اکمو را خریداری کنیم.
دکتر باقری تاکید کرد: تیمی باید برای این دستگاه آموزش داده شوند زیرا اکمو علاوه بر پیوند در خصوص بسیاری از مسمومیت های حاد کاربرد داشته و جان انسان ها را نجات می دهد.
مخاطبان برای دریافت تصاویر این گزارش می توانند به اینجا مراجعه کنند.