مسئول بخش آلرژی و ایمونولوژی بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبراز مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، با بیان اینکه حساسیت زدایی خوراکی روش درمانی جدیدی در دنیا است افزود: خوشبختانه این شیوه درمانی در مشهد نیز در حال انجام است و آلرژی غذایی مقاوم در کودکان با حساسیت زدایی قابل درمان است.

دکتر حمید آهنچیان در گفتگو با خبرنگار وب دا در رابطه با بخش آلرژی و ایمونولوژی بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر گفت: این بخش مرتبط با کارهای تشخیصی و درمانی برای بیماری های آلرژی و نقص ایمنی است که برای تشخیص بیماری، تست های آلرژی و تست های تنفسی انجام می شود.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: بسیاری از بیماران این بخش دچار آلرژی یا اگزما هستند که برای درمان از روش های دارویی و ایمونوتراپی (حساسیت زدایی) استفاده می شود.

دکتر آهنچیان خاطر نشان کرد: افرادی که آلرژی های بلندمدت دارند و بیماری آنها سالها طول کشیده و با هیچ درمانی بهبود نیافته اند ایمونوتراپی می شوند که این روش بیشتر برای بیماران مبتلا به آسم و برخی از آلرژی های فصلی استفاده می شود.

فوق تخصص آلرژی و ایمن شناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه برخی از افراد به دنبال گزش زنبور دچار آنافیلاکسی می شوند که این نوعی واکنش شدید در برابر آلرژی است که می تواند کشنده باشد، تصریح کرد: اگر فردی سابقه چنین واکنش شدیدی به دنبال گزش زنبور داشته باشد باید حساسیت زدایی شود تا  در صورت گزش زنبور مجدد دچار حساسیت شدید و آنافیلاکسی نشود.

دکتر آهنچیان افزود: کودکانی که آلرژی غذایی دارند با تست های آلرژی مشخص می شود که کودک به چه غذایی آلرژی دارد تا به طور دقیق غذاها در حداقل زمان از رژیم کودک حذف شود و طفل دچار مشکلات تغذیه ای و رشد نشود.

مسئول بخش آلرژی و ایمونولوژی بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر، با بیان اینکه حساسیت زدایی خوراکی روش درمانی جدیدی در دنیا است افزود: خوشبختانه این شیوه درمانی در مشهد نیز در حال انجام است و بیماران متعددی که تا سنین بالای 5 سال آلرژی به شیر گاو یا تخم مرغ آنها بهبود نیافته به این شیوه درمان شده اند.

وی در ادامه اظهار داشت: آلرژی غذایی بعد از چهار تا پنج سال اگرهمچنان ادامه دار شد این کودکان حساسیت زدایی یعنی ایمونوتراپی خوراکی می شوند یعنی با مقادیر کم غذایی که کودک به آن حساسیت دارد شروع می شود و طبق یک پرتوکل مشخص طی چند هفته مقادیر آن زیاد می شود و سیستم ایمنی کم کم تحمل خود را در برابر موادی که به آن حساسیت دارد افزایش داده و دیگر به آن واکنش نشان نمی دهد.

دکتر آهنچیان اذعان داشت: در کنار این کار در بخش آلرژی و ایمونولوژی کارهای تشخیصی برای بیماری های نقص ایمنی نیز انجام می شود و در صورت نیاز برای درمان آنها داروی مخصوص از جمله IVIG تجویز می شود  تا از عفونت های مکرر جلوگیری شود.

فوق تخصص آلرژی و ایمن شناسی بالینی با اشاره به اینکه بیماران نقص ایمنی مستعد عفونت هستند، اذعان داشت: برای تشخیص قطعی نقص ایمنی ارزیابی ژنتیکی  انجام می شود بیماران نقص ایمنی یک قسمت از سیستم ایمنی بدن آنها کار نمی کند و عفونت های تکرار شونده دارند این عفونت ها شامل عفونت گوش، سینوزیت، ریه و عفونت های قارچی، عفونت های پوستی و آبسه های پوستی تکرار شونده است.

دکتر آهنچیان با توجه به اینکه بیماران نقص ایمنی شدید نیاز به پیوند مغز استخوان دارند، خاطر نشان کرد: نقص ایمنی به دو گونه اولیه و ثانویه است در نوع نقص اولیه ایمنی اغلب ژنتیکی بوده و از سنین پایین در کودک خود را نشان می دهد اما نقص ثانویه ایمنی پس از سالها در فرد خود را نشان می دهد گاهی نقص ثانویه ایمنی بر اثر یک بیماری مانند ایدز در فرد به وجود می آید.

وی اذعان داشت: خوشبختانه انجمن نقص ایمنی در خراسان رضوی کارهای حمایتی برای این بیماران انجام می دهند از آنجایی که هزینه داروی این بیماران بسیار سنگین است با کمک افراد خیر داروها در اختیار بیماران قرار می گیرد.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image