مدیرگروه رادیوتراپی و آنکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: 10 درصد عامل ایجاد سرطان ژنتیک و 90 درصد به عوامل محیطی باز می گردد که با اتخاذ سبک زندگی سالم می توان تا حد زیادی از بروز این بیماری پیشگیری نمود.

دکتر کاظم انوری در گفتگو با خبرنگار وب دا در خصوص سرطان گفت: سرطان زمانی ایجاد می شود که تعداد سلولها در یک ارگان و یک بافت بدن بیش از حد طبیعی می شود و به صورت غیر طبیعی تکثیر می کند و خارج از کنترل بدن اتفاق می افتد در صورتی که به طور طبیعی سلولهای هر بافت نیاز به تکثیر دارند و این تکثیر کنترل شده است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: برخی از بافت ها بعد از بلوغ مانند سلولهای بافت مغز تکثیر انجام نمی دهند در خیلی از بافت ها این اتفاق رخ می دهد اما در برخی از بافت ها که باید تکثیر متوقف شود به صورت بی رویه شروع به تکثیر می کند این سلولها خارج از کنترل بدن و سلولهایی ناکارامد است و برای بدن مضر هستند.

دکتر انوری اظهار داشت: برخی از سلولهای سرطانی در محل موضع خود پیشرفت می کنند اما برخی از سلولهای سرطانی از محل خود جابجا می شوند و به قسمت های مختلف نفوذ می کنند.

وی با بیان اینکه در کشور ما سالانه 90 هزار نفر به سرطان مبتلا می شوند، تصریح کرد: شایع ترین سرطان ها در بین مردم ایران سرطان پستان که 99 درصد خانمها و یک درصد آقایان مبتلا می شوند هم چنین سرطان گوارش مانند سرطان معده و روده بزرگ که در آقایان بیشتر می باشد،  است.

مدیر گروه رادیوتراپی و آنکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه تصریح کرد: سرطان های  پروستات، مثانه، توده های لنفاوی و تومورهای مغزی نیز جزء سرطان های شایع می باشند.

دکتر انوری خاطر نشان کرد: هر چه سن افزایش پیدا می کند شیوع سرطان بیشتر می شود، در اطفال سرطان خون شایع و سرطان های غیرخونی یعنی تومورها یا سرطان های تو پر که حجم ایجاد می کنند به طور کلی در اطفال کمتر است.

وی اذعان داشت: عوامل خطر ایجاد سرطان شامل ژنتیک که 10 درصد و محیط 90 درصد است در برخی از عوامل محیطی گاهی زمینه های ژنتیکی نیز نقش دارند اما تنها عامل نیست.

مدیر گروه رادیوتراپی و آنکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عوامل محیطی مبتلا شدن به سرطان اشاره و بیان کرد: عوامل محیطی مانند تابش مستقیم نور خورشید به پوست در ایجاد سرطان پوست، برخی از ویروس ها در سرطان دهانه رحم، دهانه حلق و عوامل باکتریایی در سرطان معده نقش دارند.

دکتر انوری در ادامه افزود: عوامل میکروبی و عفونی، عوامل دیگری مانند سیگار در ایجاد سرطان حنجره و الکل در ایجاد سرطان مری و حفره دهان، استعمال مواد مخدر در ایجاد سرطان دستگاه تنفسی و گوارش نقش دارند.

وی خاطر نشان کرد: هم چنین عوامل تغذیه ای مانند مصرف برخی از مواد غذایی علاوه بر افزایش وزن باعث ایجاد سرطان روده بزرگ، سرطان پروستات و پستان و ... می شوند.

دکتر انوری به پیشگیری از سرطان هایی که عوامل ژنتیکی باعث آن هستند،اشاره و اظهار داشت: برای پیشگیری سرطان هایی که عوامل ژنتیکی دارند باید بیماری های ارثی شناخته شوند و با مشاوره ها و تست های ژنتیکی و گاهی جراحی ها و داروهای پیشگیرانه از ایجاد سرطان های ژنتیکی پیشگیری شود.

وی گفت: تاکید بر عوامل محیطی است، در این خصوص مهم ترین چیز تغییر و بهبود سبک زندگی است بنابراین کنترل وزن، فعالیت فیزیکی، پرهیز از چاقی که 65 درصد از مردم ایران با افزایش وزن مواجه هستند که این افزایش وزن نیز باعث ایجاد بیماری های قلب و عروق هم می شود، توصیه می شود.

دکتر انوری در ادامه به دیگر موارد پیشگیری اشاره و بیان کرد: پرداختن به تنوع رژیم غذایی و پرهیز از مواد غذایی خاص، استفاده از ریزمغذی ها و مصرف آنتی اکسیدان ها برای از بین بردن سموم ناشی از متابولیسم بدن برای پیشگیری از سرطان موثر است.

وی  قرار نگرفتن در برابر نور مستقیم خورشید و حذف مصرف مواد مخدر، قلیان و سیگار را از دیگر موارد پیشگیرانه دانست و تصریح کرد: 80 درصد از سرطان ها که در مرحله اولیه تشخیص داده می شوند قابل درمان هستند متاسفانه در ایران سرطان ها در مرحله پیشرفته تشخیص داده می شوند که صعب العلاج هستند.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image