در مطالعات ثابت شده است انجام فعالیت های ورزشی و تحرک بدنی برای سلامت استخوان ها در تمام طول عمر مفید است فعال بودن به خصوص در دوران کودکی و نوجوانی بسیار مهم است و به استحکام استخوان ها و تحکیم توده استخوانی تا بزرگسالی کمک می کند.

عضو هیات علمی گروه روماتولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا تصریح کرد: افرادی که تمرین های ورزشی و فعالیت بدنی مناسبی دارند،  تعادل و هماهنگی خوبی در بدن دارند که به خطر افتادن و عوارض ناشی از آن را کاهش می دهد.

دکتر زهرا میرفیض تصریح کرد: لازم است حداقل سه بار در هفته به مدت 30 دقیقه تمرینات ورزشی در برنامه روزانه گنجانده شود، البته آنچه مهم است مدت جلسات تمرین نیست بلکه تداوم آن اهمیت بیشتری دارد.

همه سلولهای بدن به کلسیم نیاز دارند

وی افزود: در رابطه با تغذیه نیز باید اشاره کرد که همه سلول های بدن به کلسیم نیاز دارند و تامین این نیاز از طریق برنامه غذایی مانع از آسیب به ذخایر کلسیم بدن یعنی استخوان ها می شود به همین دلیل باید مصرف منظم لبنیات، ماهی آزاد و ساردین، سبزیجات سبز تیره مانند کلم بروکلی و فرآورده های سویا در تغذیه گنجانده شود.

ویتامین D نیز نقش حیاتی در سلامت استخوان ها و دندان ها دارد زیرا جذب کلسیم در روده ها را افزایش داده و در تثبیت این ماده در استخوان ها نقش دارد گرچه این ویتامین تحت تاثیر پرتوهای خورشید در پوست سنتز می شود و به جز ماهی ها دیگر منابع غذایی مقدار ناچیزی ویتامین D دارند به همین دلیل چند سالی است که مکمل ویتامین D برای جبران این کمبود و سطح زندگی شهرنشینی به نوزادان داده می شود.

کوتاه شدن قد از نشانه های ابتلا به پوکی استخوان

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، کوتاه شدن قد را یکی از علائم ابتلا به پوکی استخوان عنوان کرد و اظهار داشت: دریافت شرح حال، سوابق پزشكی، معاينه و آزمايشات خون  و ادرار بر اساس مصلحت پزشك معالج وانجام سنجش تراكم استخوان از جمله روش های تشخیصی این بیماری به شمار می رود.

در این بیماران كوتاه شدن قد مهم است و نياز به انجام عكسبرداری از ستون فقرات دارد تا عارضه پوكی استخوان كه شكستگی است مشخص گردد سنجش تراكم استخوان معمولا از نواحی  استخوان ران، ستون فقرات كمری وساعد انجام می شود.

برای تمام زنان بالاتر از 65 سال و مردان بالاتر از 70 سال  سنجش تراکم استخوان لازم است

دکتر میر فیض خاطر نشان کرد: به طور كلی براي همه زنان مسن تر از ٦٥ سال ومردان مسن تر از 70سال غربالگری تراكم استخوان بايد انجام گيرد در مواردی كه بيمار دارويی مانند كورتن مصرف می كند، مردان و زنان مسن تر از ٤٥ سال يا زنان يائسه با سابقه شكستگی استخوان، كسانی كه قد آنها كوتاه شده یا قوز پيدا كرده اند يا بدون علت خاصی دچار كمر درد شديد و ناگهانی شده اند، كسانی كه بيماری های مزمنی مانند بی اشتهایی روانی دارند، زنانی كه در سنين  قبل از يائسگی هستند وقاعدگی آنها قطع شده  يا هيچ وقت قاعده نشده اند نیز این غربالگری لازم است.

برای برطرف کردن و بهبودی بیماری اقدامات پزشکی و غیر پزشکی نیاز است در بحث درمان، هدف اصلی پيشگيری از شكستگی استخوان است و علاوه بر تغذيه مناسب، ورزش، جلوگيری از افتادن و دارو درمانی نیز توصیه می شود.

برای پیشگیری از آسیب های جدی تر و بیشتر در افرادی که پوکی استخوان دارند باید مواردی رعایت شود مانند پیشگیری از زمین افتادن که در مبتلایان به پوکی استخوان اهمیت فوق العاده ای دارد سقوط و افتادن در بیماران با احتمال شکستگی در استخوان ران، ستون فقرات، مچ دست و سایر استخوان های بدن همراه است شکستگی های استخوان می تواند بر روی کیفیت زندگی تاثیر گذاشته، وابستگی ایجاد کند و حتی موجب مرگ زودرس شود. 

 

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image