سرطان پستان یکی از انواع سرطانهایی است که با تشخیص موقع و زودرس می توان از گسترش این بیماری جلوگیری کرد و شانس درمان را افزایش داد.
به گزارش وب دا ، بر اساس اعلام واحد پیشگیری از بیماریهای مرکز بهداشت شماره 3 مشهد :زمان ابتلا به سرطان پستان در ایران بین سنین 45 تا 55 سال است در حالی که این سن در کشورهای غربی بین 50 تا 60 سالگی است.
بر اساس اعلام این واحد سرطان پستان مانند سایر بیماریهای سرطان دارای چهار مرحله شامل مرحله اول آن کاملا قابل علاج قطعی است،مرحله دوم و سوم،مرحله کلینیکی است که بیمار باید تحت درمانهای خاص و عمدتا جراحی و شیمیدرمانی قرار گیرد؛اما مرحله چهارم زمانی است که بیماری خیلی پیشرفت کرده است و کار زیادی برای آن نمیتوان انجام داد.
بالا رفتن سن؛عوامل ژنتیکی؛ سابقه ی خانوادگی سرطان پستان، عوامل هورمونی، یائسگی دیررس،عدم سابقه ی زایمان یا زایمان اول تا سن ۳۰ سالگی،عوامل محیطی از جمله عوامل تغذیه ای ونحوه ی زندگی ، استفاده از بعضی از داروهای هورمونی، اختلال درکارسینوس های تخمدان و اندومتر از عوامل خطر ساز در ابتلا به این بیماری به شمار می رود .
آزمایش های مختلفی برای تشخیص اندازه تومور و میزان پیشرفت آن وجود دارد.انجام این مراحل آزمایش به انتخاب درست در درمان بسیار کمک میکنند.
طبقه ۰ : سرطان غیر تهاجمی : سلول های سرطانی فقط در مجرای انتقال شیر پیدا شده اند.
طبقه ۱ : اندازه تومور ۲ سانتی متر و یا کمتر است. به بافت های اطراف حمله کرده اما هنوز به غدد لنفاوی زیر بغل گسترش پیدا نکرده.
طبقه ۲ : اندازه تومور بزرگتر از ۲ سانتی متر است و به گره های لنفاوی حمله کرده است.
طبقه ۳ : اندازه تومور بزرگتر از ۵ سانتی متر است و یا تومور به پوست, دیواره سینه و یا در نزدیکی گره های لنفاوی گسترش پیدا کرده.
طبقه ۴ : تومور به مناطقی همچون استخوان , شش و یا گره های لنفاوی که دور از پستان میباشند گسترش پیدا کرده
بازگشت سرطان سینه: زمانی که سرطان حتی با وجود درمان باز میگردد