رییس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: با توجه به تحقیقات انجام شده مصرف روغن در استان خراسان بیشتر از حد استاندارد است.
دکتر محمد صفریان در رابطه با مصرف روغن و چربی در گفتگو با خبرنگار وبدا گفت: طبق بررسی های انجام شده مصرف روغن در استان خراسان تا 10 برابر بیش از حد استاندارد می باشد که چاقی گسترده در سطح مردم ایجاده کرده و باعث ایجاد شیوع برخی سرطان ها مانند سرطان پستان می شود.
وی با بیان اینکه روغن ها و چربی ها با هم متفاوت است، افزود: مهم نحوه و مقدار استفاده از روغن می باشد در خصوص روغن حیوانی مانند دنبه یا روغن زرد هر فرد سالم جایز است روزانه فقط یک قاشق غذاخوری از این نوع روغن استفاده نماید.
دکتر صفریان با اشاره به اینکه نحوه استفاده از روغن بسیار مهم است، اظهار داشت: سرخ کردن مواد غذایی رطوبت دار مانند سیب زمینی یا بادمجان به روغن آسیب می زند هم چنین استفاده از روغن که چندمرتبه برای غذاهای مختلف داغ می شود، مضر می باشد و توصیه نمی شود.
دانشیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد اذعان کرد: برای غذاهایی که نیاز به داغ کردن روغن یا سرخ کردن نیست سالم ترین روغن، روغن زیتون می باشد.
متخصص تغذیه با اشاره به تاثیرات منفی استفاده بیش از حد از روغن و چربی خاطرنشان کرد: استفاده بیش از حد از روغن و چربی، چربی بد خون و کلسترول خون را افزایش می دهد این را هم باید عنوان کرد که کلسترول موجود در مواد غذایی در افزایش کلسترول خون خیلی نقش ندارند.
وی تصریح کرد: بنابراین چربی ها و روغن بیش از حد کلسترول خون را افزایش و بدن را مستعد بیماری های قلبی می کند.
دکتر صفریان در ادامه افزود: در مجموع همانطور که قبلا اشاره شد مقدار استفاده از چربی و روغن مهم است که باید کم و بهینه باشد در کودکان و افراد لاغر برای اینکه به کالری بیشتری نیاز دارند نیاز نیست که غذای کم چرب بخورند.
وی به نحوه نگهداری از روغن اشاره و اظهار داشت: علاوه بر مقدار مصرف؛ نحوه نگهداری روغن مهم است روغن باید در ظروف دربسته به دور از نور و برخی روغن ها باید در یخچال نگهداری شوند روغن هر چه شفاف تر باشد بهتر است باید به بوی روغن نیز توجه کرد که بوی مناسب داشته باشد.
سرانه مصرف روغن در کشور حدود ۲۰ کیلوگرم است که حدود هشت کیلوگرم از میانگین سرانه مصرف جهانی بالاتر است.متوسط سرانه مصرف روغن نباتی در برخی کشورهای اروپایی سه تا پنج کیلوگرم بوده که نشاندهنده فاصله بسیار زیاد این سرانه با میزان مصرف روغن در کشور است.