عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: شستشوی نامناسب، یبوست و نگه داشتن ادرار زمینه عفونت ادراری را فراهم می کند.
دکتر محمدحسن اعلمی در این راستا در گفتگو با خبرنگار وب دا گفت: دستگاه ادراری شامل کلیه ها، حالب ها، مثانه و پیشابراه است عفونت در هر یک از این اعضا باعث عفونت ادراری می شود، عفونت ادراری در شیرخوران ممکن است بسیار جدی و خطرناک باشد و باعث عفونت خونی شود.
دکتر اعلمی به علائم عفونت ادراری اشاره و بیان کرد: علائم عفونت در شیرخوران ممکن است به صورت تب، بی قراری، خوب شیرنخوردن و استفراغ باشد، در کودکان بزرگتر علائم به صورت تب، درد پهلوها و پایین شکم، سوزش ادرار و تکرر ادرار خواهد بود هم چنین امکان دارد ادرار بدبو همراه با رنگ قرمز، صورتی یا ابری باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه برای تشخیص عفونت ادراری بایستی آزمایش ادرار داده شود، تصریح کرد:در آزمایش ادرار از نوار ادراری، آزمایش میکروسکوپی و کشت ادرار، برای تشخیص عفونت ادراری استفاده می شود.
وی در ادامه گفت: روش گرفتن نمونه ادرار بستگی به سن کودک دارد در کودکان بزرگتر از دو سال می توان نمونه وسط ادرار گرفت پس از گذشت دو تا سه ثانیه از شروع ادرار نمونه داخل ظرف مخصوص جمع آوری شود، در کودکان کوچک تر از دو سال و شیرخواران توصیه می شود نمونه ادرار ابتدا با کیسه ادراری گرفته شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به نحوه صحیح استفاده از کیسه ادراری بیان کرد: پس از تمیز کردن ناحیه پیشابراه با آب و صابون، کیسه ادراری در حالت ایستاده قرار داده شده و حداکثر تا نیم ساعت نمونه گرفته شود و در صورتی که شیرخوار در این مدت ادرار نکرد کیسه ادراری بایستی تعویض شود.حدود 50 تا 60 درصد نمونه هایی که با کیسه ادراری گرفته می شود با آلودگی همراه است و معمولا نمونه ادرار در بیماران بستری از طریق سوند یا سوزن گرفته می شود که احتمال آلودگی کمتر می باشد.
دکتر اعلمی توصیه کرد: پس از ادرار کردن بایستی به سرعت کیسه برداشته شده و به آزمایشگاه داده شود باکتری های ادرار در درجه حرارت اتاق و ادرار گرم به سرعت تکثیر یافته و به اشتباه تعداد زیاد را نشان می دهد در صورت عدم امکان انتقال سریع، نمونه ادرار بایستی در یخچال نگهداری و داخل ظرف یخ به آزمایشگاه منتقل شود.